Είτε έχει παντρευτεί κανείς, είτε όχι, αντιλαμβάνεται πως ο γάμος είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό project. Και όπως σε όλα τα project έτσι κι εδώ, το budget αποτελεί καθοριστικό παράγοντα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το ότι όλοι οι wedding planners αλλά και όσα ζευγάρια έχουν ήδη παντρευτεί, συγκλίνουν στην εξής συμβουλή προς μελλόνυμφους: Μην ξεφεύγετε από τον προϋπολογισμό. Και πώς θα καταλάβετε πως σας έχει συμβεί και ξοδεύετε ήδη παραπάνω χρήματα; Οι ενδείξεις είναι σαφείς και συγκεκριμένες…

wedding-budget-1

«Είχα υπολογίσει έναν απλό στολισμό και τελικά παρήγγειλα μια υπερπαραγωγή!» Είναι λογικό, όταν μπαίνετε σε διαδικασία να συναντάτε επαγγελματίες του χώρου, να σας δίνουν ιδέες και εναλλακτικές που δεν είχατε φανταστεί. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως τις κρατάτε όλες. Πρέπει να κάνετε μια επιλογή και να μην παρασύρεστε τόσο εύκολα.

wedding-budget-2

«Το νυφικό κόστισε τα διπλάσια χρήματα από αυτά που είχαμε υπολογίσει, αλλά μια φορά θα γίνω νύφη!» Την ίδια ώρα που το λέτε νιώθετε ήδη ενοχές. Όπως όταν ήμασταν παιδιά, ξέραμε πως έχουμε κάνει «ζημιά» και προσπαθούσαμε να βρούμε δικαιολογίες. Δεν χρειάζεται να μετανιώνετε για το νυφικό σας και στο τέλος να μην το ευχαριστηθείτε. Μπορείτε να βρείτε ένα άλλο νυφικό, που να μοιάζει με αυτό που σας αρέσει αλλά να μην ξεπερνάει και το κόστος που μπορείτε να αντέξετε.

wedding-budget-3

«Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ, έβλεπα στον ύπνο μου αποδείξεις και τιμολόγια πάλι…» Και κάπως έτσι αρχίζουν οι διαταραχές ύπνου, που επηρεάζουν αρνητικά όχι μόνο την ψυχική αλλά και τη σωματική μας κατάσταση. Όταν ο γάμος από όνειρο καταντά εφιάλτης, κάποιο σοβαρό λάθος έχει γίνει…

wedding-budget-4

Το επισφράγισμα όλων των παραπάνω έρχεται με την επίσημη ενημέρωση από την τράπεζα, πως η κάρτα σας ξεπέρασε κάθε όριο. Και τότε βρίσκεστε πράγματι σε αδιέξοδο γιατί η κατάσταση μοιάζει εκτός ελέγχου και μη αναστρέψιμη.

top-wedding-trends-2017-6

Yes I Do smart tip: Αν δεν θέλετε να σας συμβούν όλα τα παραπάνω, και κυρίως επειδή πρέπει να χαίρεστε κάθε στιγμή του γάμου σας από την αρχή ως το τέλος, κάντε το budget σύμμαχο κι οδηγό σας. Στην εποχή μας οι επαγγελματίες γάμου μας δίνουν άπειρες επιλογές προσαρμοσμένες σε όλα τα γούστα και βαλάντια. Άλλωστε σε έναν γάμο, όπως και στη ζωή, δεν είναι τα λεφτά που φέρνουν την ευτυχία!

Inspiration by brides.com & pinterest

Από την Εύα Ανυφαντή