Από τη Γωγώ Καρκάνη

Δεν είναι μόνο οι αλλαγές στη μόδα και τα ήθη, αλλά και η πανδημία που ήρθε να προστεθεί στους παράγοντες που μεταμορφώνουν το τοπίο. Οι γάμοι του 2021 θα είναι, λοιπόν, αρκετά διαφορετικοί, αλλά εξίσου υπέροχοι. Ποια είναι τα wedding trends που θα εξαφανιστούν μέσα στην επόμενη χρονιά και σε τι θα δώσουν τη θέση τους;

Photo by teksomolika – www.freepik.com

1. Ο μπουφές. Για μεγαλύτερη ασφάλεια στην υγιεινή εγκαταλείπονται όσο το δυνατόν οι κοινόχρηστες υπηρεσίες και περισσότερα ζευγάρια στρέφονται πλέον στο καθιστό γεύμα.

2. Τα παραδοσιακά δώρα γάμου. Οι οικιακές συσκευές και τα πολυτελή σερβίτσια δίνουν τη θέση τους σε πιο αντισυμβατικές αγορές, όπως δώρα εμπειρίας, καθώς τα περισσότερα ζευγάρια συγκατοικούν ήδη και έχουν εξοπλίσει το νοικοκυριό τους εδώ και χρόνια.

3. Τα μακρινά ταξίδια του μέλιτος. Το 2021, όσο παρατείνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η αβεβαιότητα, πολλά ζευγάρια προβλέπεται να επιλέξουν ελληνικούς προορισμούς, διαθέτοντας ίσως τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από τα αεροπορικά εισιτήρια σε εμπειρίες όπως ένα πολυτελές ξενοδοχείο και θεραπείες spa.

4. Οι «χαιρετούρες». Αποφεύγονται λόγω συνωστισμού και συγχρωτισμού. Άλλωστε σε πολλούς micro weddings του 2021 όλοι θα είναι καλεσμένοι και στο τραπέζι μετά.

5. Τα ουδέτερα χρώματα στα λουλούδια. Κάποιοι florists διαβλέπουν μια επιστροφή σε πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις, όπως πορτοκαλί, μπορντό και ζωηρό λιλά.

6. Τα σετ επίπλωσης. Το σύγχρονο mix and match επεκτείνεται στον εξοπλισμό της δεξίωσης, με ετερόκλητα κομμάτια, ακόμα και καθίσματα ή τραπέζια από διαφορετικά σετ να συνυπάρχουν στο χώρο της δεξίωσης. Η ομοιομορφία είναι ξεπερασμένη.

7. Η ογκώδης νυφική ανθοδέσμη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ορισμένων επαγγελματιών θα δώσει τη θέση της σε μικρότερες, διακριτικές ανθοσυνθέσεις, που επιτρέπουν στο νυφικό φόρεμα να αναδειχθεί περισσότερο.

8. Τα μίνιμαλ φορέματα. Στην πραγματικότητα δεν εγκαταλείπονται, αλλά το 2021 φαίνεται πως θα κυριαρχήσουν τα εντυπωσιακά νυφικά, με πληθωρικές φούστες, statement σιλουέτες, αλλά και διακοσμητικές λεπτομέρειες με συναισθηματική αξία, όπως ένα απλικαρισμένο οικογενειακό κόσμημα ή το νυφικό βέλο της γιαγιάς μας.

9. Οι μεγάλες γαμήλιες τούρτες. Το μέγεθός τους μειώνεται μαζί με τον αριθμό των καλεσμένων και οι pastry chef μεγαλουργούν, με πιο περίτεχνες διακοσμήσεις και φυσικά με πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας.

10. Τα «προκάτ» κοκτέιλ. Οι bartenders γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί και το 2021 όλο και περισσότερα ζευγάρια εκτιμάται ότι θα παραγγείλουν signature cocktails, μοναδικά σαν τον γάμο τους.

Must Read:

Wedding boom στην Κίνα με 600.000 γάμους! Να περιμένουμε το ίδιο και στην Ελλάδα;

Συμβολισμοί του γάμου. Τι σημαίνουν;

3 όμορφες και ασφαλείς ιδέες για να γιορτάσετε τον γάμο σας με όλους τους καλεσμένους σας, όσοι κι αν είναι αυτοί

Most Popular:

Wedding Anniversary Themes :Τι συμβολίζει ο κάθε χρόνος επετείου του γάμου σας!

7 ντουέτα-ύμνοι της δεκαετίας του 1990 για τον 1ο χορό του γάμου σας (η φάση είναι χιτάκια ελληνάκια)

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.