Δεν το συζητάμε συχνά, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο αρραβώνας είναι μια παράξενη εμπειρία. H απόφαση του επικείμενου γάμου που θα τον ακολουθήσει περιλαμβάνει πολλά συναισθήματα, προσοχή από τους γύρω και αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τη διοργάνωσή του. Κανείς, βέβαια, δεν είναι ειδήμονας σε θέματα γάμου, εκτός αν έχει ήδη παντρευτεί ή δουλεύει στη βιομηχανία του γάμου. Διανύουμε, επίσης, μια εποχή που οι παραδόσεις του γάμου θεωρούνται προαιρετικές. Έτσι, οι επιλογές είναι αμέτρητες και το τι συνιστά τον τέλειο γάμο είναι ξεκάθαρα προσωπική υπόθεση του καθενός. Οπότε, από που ξεκινάμε; Η βρετανική Vogue ζήτησε από τους ειδικούς και από ζευγάρια που παντρεύτηκαν πρόσφατα να μοιραστούν τις πιο σημαντικές συμβουλές τους για την οργάνωση ενός γάμου και εμείς σας τις παραθέτουμε.

Αποφασίστε το τι είναι σημαντικό για εσάς

Οι γάμοι που αντανακλούν τις προσωπικότητες του ζευγαριού είναι πιο διασκεδαστικοί! Αν είστε πάντα ο τελευταίος που φεύγει από το dance floor με ένα μαρτίνι στο χέρι, τότε προσλάβετε μια φοβερή μπάντα και σερβίρετε φανταστικά κοκτέιλ. Αν, πάλι, είστε ο πρώτος που επισκέπτεται όλα τα νέα εστιατόρια της πόλης, τότε επικεντρωθείτε στο μενού του γάμου. Ακολουθήστε μόνο τις παραδόσεις που έχουν αξία για εσάς και να θυμάστε πάντα ότι αυτή η μέρα είναι μια γιορτή μόνο για εσάς τους δύο. 

Σκεφτείτε σύμφωνα με το budget σας

Αποφασίστε ποιο είναι το συνολικό budget που θα διαθέσετε στον γάμο σας πριν αρχίσετε τις προετοιμασίες. Το μέσο ποσό που ξοδεύεται για έναν γάμο στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 17.674 λίρες. Με βάση αυτό, το 40% των ζευγαριών βγαίνουν over budget. Τα κόστη που ανεβάζουν το budget συνήθως έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του venue και τα λουλούδια.  

Σκεφτείτε τα βασικά πριν επιλέξετε venue

Οι 3 βασικές ερωτήσεις που χρειάζεται να ρωτήσετε τον εαυτό σας πριν πέσετε με τα μούτρα στην διοργάνωση του γάμου είναι ποιόν χρόνο και συγκεκριμένα ποια εποχή του χρόνου σκοπεύετε να παντρευτείτε, που θα τελεστεί ο γάμος και πόσοι καλεσμένοι νιώθετε ότι θέλετε ή χρειάζεται ή πρέπει να παρευρεθούν. Αυτά τα τρία στοιχεία θα σας οδηγήσουν στις επιλογές χώρου που είναι κατάλληλες για εσάς, επιλογές από τις οποίες θα εξαρτηθούν πολλές άλλες από τις αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε. Το venue είναι συχνά το πρώτο μεγάλο κουτάκι που πρέπει να τσεκάρετε. 

Κλείστε τον φωτογράφο του γάμου σας όσο το δυνατόν νωρίτερα

Οι φωτογράφοι γάμου, ειδικά οι δημοφιλείς, μπορεί να είναι κλεισμένοι από ραντεβού ακόμα και για έναν χρόνο. Αν σας αρέσει η δουλειά κάποιου συγκεκριμένου φωτογράφου, επικοινωνήστε μαζί του όσο το δυνατόν πιο σύντομα. 

Δημιουργήστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα με live μουσική

Πρέπει να σκέφτεστε τη μουσική ως το soundtrack της μεγάλης σας μέρας. Λάβετε υπόψη ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το να απολαμβάνετε τον πρώτο σας χορό υπό τους ήχους μιας ζωντανής μπάντας – μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβή σε σχέση με έναν DJ, αλλά οι καλεσμένοι σας θα λατρέψουν το vibe. 

Μην ξεκινήσετε τις αγορές σας πριν κλείσετε το venue του γάμου

Πολλές brides-to-be βιάζονται μες τον ενθουσιασμό τους να αγοράσουν πρώτα το νυφικό τους. Στην πραγματικότητα, πρέπει να συγκρατηθούν μέχρι να είναι απόλυτα βέβαιες για το που και πότε θα παντρευτούν. Το να ξέρεις τι στιλ γάμου θέλεις είναι το κλειδί. Το αν θα πραγματοποιήσεις έναν μικρό ή μεγάλο γάμο, στην πόλη ή την εξοχή, επίσημο ή όχι, θα έχει αντίκτυπο στον σχεδιασμό και στο στιλ των πάντων. 

Κάντε την έρευνά σας πριν πάτε να αγοράσετε νυφικό

Η αγορά νυφικού δεν μοιάζει με καμία άλλη αγορά που έχετε κάνει. Βοηθάει πολύ το να έχετε κάνει κάποια έρευνα και, επίσης, το να πάρετε τους σωστούς ανθρώπους μαζί σας στα ραντεβού που έχετε κλείσει. Συνήθως παίρνει 6 μήνες να παραγγείλετε ένα νυφικό και στη συνέχεια τα ατελιέ νυφικών χρειάζονται περίπου έναν μήνα για μετατροπές. Οπότε, συνιστούμε να κλείσετε τα ραντεβού σας έχοντας στο μυαλό σας ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα. 

Κάντε σχέδια με βάση τον καιρό

Αν κάνετε τον γάμο σας σε εξωτερικό χώρο, πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ένα back-up plan για τυχόν βροχερό καιρό αλλά, επίσης, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και για ένα ισχυρό κύμα καύσωνα!

Με πληροφορίες από www.vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης…