Και ποιο να πρωτοδιαλέξει κανείς, ανάμεσα στα 165 κατοικημένα – για να μην υπολογίσουμε και τις βραχονησίδες – τα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους κι όμως τόσο υπέροχα ελληνικά νησιά; Για αυτό ζητήσαμε από τον αγαπημένο μας gardener Σωτήρη Βρεττό να αποχωριστεί για λίγο τον κήπο του, βάλαμε πλώρη και διασχίσαμε τις ελληνικές θάλασσες, κάναμε στάση σε πέντε «αντιπροσωπευτικούς» σταθμούς και φτιάξαμε έναν λουλουδένιο χάρτη, τον οποίο σας παραθέτουμε.

Εσείς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε νησί…

vrettos (7)

Αργοσαρωνικός – Ύδρα: Εδώ προτείνουμε έναν ρουστίκ στολισμό με λεβάντες, χαμομήλια και λουλούδια του αγρού.

vrettos (12)

Κυκλάδες – Τήνος: Ένας ρομαντικός στολισμός με άνθη γυψοφύλλης παντού, είναι ό,τι πρέπει.

Βόρειο Αιγαίο – Μυτιλήνη: Εδώ ταιριάζουν έντονα χρώματα, φρέζιες, λυσίανθος και φυσικά πρασινάδα από το αρωματικό φυτό αρμπαρόριζα.

Κρητικό πέλαγος – Κρήτη: Ένας μποέμ στολισμός με αρωματικά φυτά σε πουγκιά λινάτσας, στάχυα και μπουτόν τριαντάφυλλα δένει σε απόλυτη αρμονία με τον χαρακτήρα του νησιού.

vrettos (8)

Ιόνιο πέλαγος – Κέρκυρα: Όσοι λατρεύουν το glamorous, εδώ επιτρέπεται! Επιλέξτε παιώνιες ή ορτανσίες, ό,τι πιο κομψό δηλαδή!

vrettos (1)

Yes I do extra tip by Sotiris Vrettos: Μην ξεχνάτε πως ο βασικός κανόνας που ισχύει σε όλα, ανεξάρτητα από τον προορισμό, είναι να αποφύγετε τις υπερβολές και να αξιοποιήσετε «την πρώτη ύλη» του κάθε τόπου.

Ευχαριστούμε τον Σωτήρη για τις λουλουδάτες ιδέες και για την κρουαζιέρα!

Yes I do Sotiris Vrettos

Photos by Anastasios Filopoulos & Chris Tsanis

Στοιχεία επικοινωνίας:

Site: www.louloudiavrettos.gr

Facebook: SotirisVrettosGr

Instagram: @sotirisvrettos

Από την Εύα Ανυφαντή