Το φθινόπωρο στην Ελλάδα και φυσικά το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα η εποχή των γάμων, και ειδικά στη χώρα μας υπάρχουν άπειρες επιλογές για έναν γάμο σε εξωτερικό χώρο ή venue. Κτήματα στη φύση, παραθαλάσσια venues, περιποιημένοι κήποι, είναι όλα στη διάθεσή σας. Επιλέξετε τον χώρο που σας ταιριάζει και φανταστείτε τον σαν έναν καμβά πάνω στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε το wedding σκηνικό των ονείρων σας. Εμείς παραθέτουμε απλώς μερικές ιδέες…

outdoor summer weddings 6

Ρετρό καροτσάκι παγωτού. Μόλις εμφανίζεται γίνονται όλοι παιδιά! Ταιριάζει τόσο στους καλοκαιρινούς αλλά και στους φθινοπωρινούς γάμους, είναι η καλύτερη λύση για επιδόρπιο, δίνει μια αίσθηση ανεμελιάς…και σε ποιον δεν αρέσει το παγωτό;!

outdoor summer weddings 5

Δραστηριότητες για τους καλεσμένους. Πρόκειται για μια τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, και φυσικά σύσσωμη η ομάδα του Yes I Do επικροτεί. Από απλά παιχνίδια με στόχους, μέχρι photo booths και τρίλιζα σε πίνακες, υπάρχουν αμέτρητοι απλοί τρόποι που χωρίς να κοστίζουν πολλά θα βοηθήσουν τους καλεσμένους σας να διασκεδάσουν περισσότερο, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν μεταξύ τους..!

outdoor summer weddings 1

Λεμονάδες, βυσσινάδες, σουμάδα… Κάτι ελληνικό, παραδοσιακό που δίνει επιπλέον την αίσθηση του σπιτικού και του χειροποίητου. Επιπλέον, γύρω από τον πάγκο τους δημιουργούνται τα πιο ενδιαφέροντα «πηγαδάκια»!

outdoor summer weddings 7

Θεματική διακόσμηση. Αφού πίσω από κάθε γάμο βρίσκεται μια ιστορία αγάπης, αντιμετωπίστε τον γάμο σας σαν ιστορία με «σενάριο και «σκηνοθεσία». Βρείτε ένα θέμα, εμπνευστείτε από την αγαπημένη σας ταινία, δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα!

outdoor summer weddings 8

Εκμεταλλευτείτε έξυπνα όσα προσφέρει η φύση. Ό,τι υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιήστε το. Κρεμάστε κούνιες από τα δέντρα, δημιουργήστε μονοπάτια από κοχύλια στην παραλία, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει…

outdoor summer weddings 4

Γιρλάντες από λαμπάκια. Ταιριάζουν τόσο πολύ στους γάμους σε εξωτερικούς χώρους και “γράφουν” τόσο όμορφα στις φωτογραφίες!

outdoor summer weddings 2

Διαρρύθμιση που ευνοεί την κοινωνικοποίηση. Από τους πάγκους με τα ποτά, μέχρι το πώς θα βάλετε τα τραπέζια μπορείτε να αναπτύξετε την διαρρύθμιση με τρόπο ώστε να κοινωνικοποιηθούν οι καλεσμένοι σας – πολύ σημαντικό!

outdoor summer weddings 10

Αρώματα. Λεβάντες, ρίγανη, αρωματικά φυτά που υπάρχουν σε αφθονία στη χώρα μας, είναι κρίμα να μην αξιοποιηθούν, στα wedding favors, στα τραπέζια, στο τραπέζι των ευχών…

Wedding favors. Βεντάλιες, σπιτικές μαρμελάδες, μπουτονιέρες για να προσφέρουν οι κύριοι στις κύριες, και οτιδήποτε άλλο ταιριάζει με τον χώρο και την εποχή, είναι πάντα μια πολύ ευγενική χειρονομία προς τους καλεσμένους σας.

outdoor summer weddings 3

Απευθυνθείτε προσωπικά στους καλεσμένους σας με έναν ευφάνταστο τρόπο. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μεγάλο. Μια φράση γραμμένη σε ένα κοχύλι, αμέσως δημιουργεί ένα concept, δεν κοστίζει τίποτα, και είναι τόσο συγκινητική χειρονομία…

outdoor summer weddings 9

Inspiration

www.marthastewartweddings.com

Από την Εύα Ανυφαντή