Οι λεπτομέρειες κάνουν παντού και πάντα τη διαφορά… το ίδιο συμβαίνει και στο γαμήλιο τραπέζι. Τι εννοούμε όταν λέμε λεπτομέρειες στο τραπέζι; Όχι, φυσικά δεν εννοούμε το menu, τα flower centerpieces και το sitting plan! Αυτό που έχουμε κατά νου είναι οι πετσέτες φαγητού!

Οι πετσέτες φαγητού και η διακόσμησή τους μπορούν να προσθέσουν μία εντυπωσιακή και κομψή νότα στα τραπέζια του γαμήλιου πάρτι σας, κάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους καλεσμένους σας. Μερικά απλά αξεσουάρ και κάποιος ιδιαίτερος τρόπος διπλώματος μπορούν να μετατρέψουν τις απλές υφασμάτινες πετσέτες φαγητού σε μικρά elegant αριστουργήματα!

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που είδαμε και λατρέψαμε…

Βελούδινη κορδέλα

Οι βελούδινες κορδέλες είναι οι πιο δημοφιλείς κορδέλες γιατί “φέρουν” κάτι το επίσημο και πολυτελές. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, μία βελούδινη κορδελίτσα για να προσθέσεις υφή και χρώμα σε μια απλά πετσέτα.

Extra Tip: Για μεγαλύτερη αρμονία, διάλεξε κορδέλα σε ένα έντονο χρώμα που να ταιριάζει με τις ανθοσυνθέσεις!

 Napkin1

Πετσέτα “Φιόγκος”

Οι φιόγκοι είναι πάντα μία σίγουρη επιλογή όταν θες να δώσεις μία χαριτωμένη νότα στην διακόσμηση, και το ίδιο ισχύει και στο γαμήλιο τραπέζι. Δίπλωσε τις πετσέτες των τραπεζιών σε σχήμα φιόγκου!

Extra Tip: Για να σταθούν καλύτερα και να έχουν καλύτερο σχήμα στη μέση της κάθε πετσέτας χρησιμοποίησε ένα napkin ring.

 Napkin 2

Dots και λουλούδια

Το πουά ταιριάζει με τα πάντα! Όχι δεν το λέμε εμείς… είναι μια πραγματικότητα! Σε ένα ρομαντικό τραπέζι επέλεξε πετσέτες με πουά μοτίβο και συνδύασε τες με μικρά αγριολούλουδα εποχής.

 Napkin 3

Αριθμός Τραπεζιού

Πρόκειται για πετσέτα δύο σε ένα! Χρησιμοποιώντας πετσέτες με τυπωμένο πάνω τους τον αριθμό του κάθε τραπεζιού απαλλάσσεσαι από τον μπελά να σκεφτείς έναν ακόμη πρωτότυπο τρόπο να βοηθήσεις τους καλεσμένους σου να βρουν τη θέση τους.

 Napkin 4

Πετσέτες – Μενού

Τύπωσε πάνω στις πετσέτες φαγητού το μενού το οποίο πρόκειται να απολαύσουν οι καλεσμένοι σου. Ποιά είναι τα οφέλη αυτής της ιδέας; Εξοικονομείς τόσο χαρτί όσο και χώρο και προσφέρεις στους καλεσμένους σου ένα ακόμη αναμνηστικό που μπορούν να κρατήσουν από το γάμο σου.

 Napkin 5

Επιστροφή στη φύση

Αν η διακόσμηση του γάμου και του πάρτι είναι επηρεασμένη από τη φύση και το πράσινο, τότε και οι πετσέτες πρέπει να ακολουθήσουν στο ίδιο μοτίβο. Επέλεξε πράσινες χαρτοπετσέτες και δίπλωσέ τες σε σχήμα φύλλου!

Extra Tip: Για μεγαλύτερη αναφορά στην φύση συνδύασε τις χαρτοπετσέτες με μερικά φρέσκα φύλλα και λουλούδια!

 Napkin 6

Pretty In Pink

Αν τα flower centerpieces που έχεις διαλέξει αποτελούνται από τριαντάφυλλα  στις αποχρώσεις του ροζ, τότε στόλισε αναλόγως και τις πετσέτες φαγητού. Πάρε ένα ροζ τριαντάφυλλο, τοποθέτησε το στη μέση της πετσέτας και δέσε την με μία κομψή κορδέλα με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την αίσθηση ενός λουλουδιού που μόλις άνθισε!

Napkin 7

The elegant fold

Αν θες να δώσεις μία ακόμη elegant νότα στο γαμήλιο τραπέζι μπορείς να επιλέξεις ένα κομψό κλασσικό δίπλωμα για τις πετσέτες του κάθε τραπεζιού. Διάλεξε μεταξωτές πετσέτες και λαμπερά napkin rings τα οποία και τοποθέτησε στη βάση της κάθε πετσέτας.

 Napkin 8

Rustic Touch

Για ένα rustic γάμο διάλεξε κάτι απλό αλλά παράλληλα ιδιαίτερο. Επέλεξε λευκές πετσέτες, δίπλωσέ τες μέσα σε ύφασμα σακιού ή δίκτυ και δέσε τις με σπάγκο.

Extra Tip: Για να προσθέσεις λίγο παραπάνω χρώμα μαζί με τον σπάγκο δέσε και ένα – δύο αγριολούλουδα!

Napkin 9

        10.  Bohemian Style

Για μία πολύχρωμη διακόσμηση σε κάθε τραπέζι δίπλωσε τις πετσέτες σε τετράγωνα και δέσε τις με αρκετές κορδέλες διαφορετικών χρωμάτων. Οι κορδέλες πρέπει να έχουν αρκετά μεγάλο μήκος και να “πέφτουν” πάνω στο τραπέζι για ένα εντυπωσιακό dramatic εφέ!

 Napkin 10

Credits to intimateweddings.com

Από την Ευαγγελία Σιγάλα