You are here

Αυξητική & Ανόρθωση Μαστού: Ο πλαστικός χειρουργός Χρήστος Μεγαπάνος μάς λύνει όλες τις απορίες

Εσείς πώς φαντάζεστε το ντεκολτέ του νυφικού σας; Εντυπωσιακό Queen Anne, ρομαντικό σε σχήμα καρδιάς, αυστηρά ίσιο σαν της Meghan Markle, με V σαν της Kate Middleton ή με spaghetti τιράντες;

Focus στο ντεκολτέ

Σήμα κατατεθέν της γυναικείας σιλουέτας, το έχουν υμνήσει λογοτέχνες και ποιητές. Για χάρη του έχουν φιλοτεχνηθεί αμέτρητοι πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά. Το ντεκολτέ δικαίως ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και σχεδιαστές μόδας. Και, βέβαια, αποτελεί το σημείο εστίασης σε κάθε νυφικό φόρεμα. Για όσες brides-to-be το στήθος τους μέχρι τώρα στεκόταν εμπόδιο στο να φορέσουν το νυφικό που πάντα ονειρεύονταν, ο πλαστικός χειρουργός Χρήστος Μεγαπάνος εξηγεί πώς μπορούν να αποκτήσουν το πλούσιο και στητό μπούστο που θα τους το επιτρέψει. Και, μάλιστα, πιο εύκολα από ποτέ, χάρη στις σύγχρονες τεχνικές αυξητικής και ανόρθωσης μαστού.

Ο πλαστικός χειρουργός Χρήστος Μεγαπάνος.

Η τεχνική

Σε ό,τι αφορά την αυξητική στήθους, η Dual Plane είναι η τεχνική που επιλέγουν οι περισσότεροι χειρουργοί στις μέρες μας, καθώς συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα. Στην ουσία, πρόκειται για συνδυασμό δύο παλαιότερων τεχνικών: της submascular, κατά την οποία η θήκη για την τοποθέτηση του ενθέματος δημιουργείται κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ, και της subfascial, κατά την οποία η θήκη δημιουργείται κάτω από την περιτονία (λεπτή μεμβράνη) του μείζονος θωρακικού μυός. Η καινοτομία έγκειται στο ότι, στην Dual Plane, το εμφύτευμα τοποθετείται κατά το ήμισυ κάτω από τον μυ και την περιτονία του και κατά το ήμισυ κάτω από τον μαζικό αδένα. Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζονται τα θετικά καθεμιάς από τις δύο αυτές τεχνικές και αξιοποιούνται μέσα από μια νέα διαδικασία, η οποία θεωρείται όχι μόνο πιο ασφαλής, αλλά και πιο επιτυχημένη από άποψη φυσικότητας του αποτελέσματος.

Τα καλά νέα

Η Dual Plane είναι μια τεχνική ελάχιστης τομής, μόλις 4 εκατοστών, που γίνεται στην υπομάστια πτυχή. Εξαιτίας του σημείου τοποθέτησης, το ένθεμα δεν είναι ούτε ορατό ούτε μπορεί να ψηλαφηθεί, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος μετακίνησής του. Επίσης, με τη συγκεκριμένη τεχνική ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εμφάνισης ρικνωτικής κάψας, καθώς, αφενός το ένθεμα έρχεται σε ελάχιστη επαφή με τον μαζικό αδένα και, αφετέρου, τα ενθέματα νέας γενιάς και κορυφαίας ποιότητας αποτελούν εγγύηση για την αποτροπή μιας τέτοιας επιπλοκής.

…Και τα ακόμα καλύτερα…

Παράλληλα με την αυξητική, η Dual Plane επιτυγχάνει και μια ελαφρά ανόρθωση του στήθους. Έτσι, η επέμβαση ανόρθωσης δεν κρίνεται πάντοτε απαραίτητη.

Ανόρθωση

Στην περίπτωση, βέβαια, που η χαλάρωση και η πτώση είναι μεγαλύτερου βαθμού, η αυξητική συνδυάζεται με επέμβαση ανόρθωσης. Οι δύο επεμβάσεις πραγματοποιούνται στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, με τη χρήση περισσότερων τομών, με απόλυτη ασφάλεια και εξαιρετικά, φυσικά αποτελέσματα. Μάλιστα, λόγω των νέων εξελιγμένων τεχνικών, οι χρόνοι αποθεραπείας είναι σαφώς μειωμένοι.

Credits

Photo: Αλέξανδρος Μακρής

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης...

Tags

Comments

Add new comment