You are here

Αγορά ή ενοικίαση νυφικού; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Ξεκλειδώσαμε τα μυστικά κάθε επιλογής για να καταλήξετε σε αυτήν που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας

Από τη Γωγώ Καρκάνη

Το ομορφότερο νυφικό στην ιστορία το φόρεσε, ίσως, η Grace Kelly. Τετρακόσια μέτρα υφάσματος, ανάμεσα στα οποία εκατό μέτρα από μετάξι και μια δαντέλα ηλικίας 125 ετών, συνέθεσαν ένα φόρεμα-ποίημα, που εξήντα χρόνια μετά τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, παραμένει ανυπέρβλητο. Ινδαλματικές νύφες όπως εκείνη ενέπνευσαν σε αμέτρητες γυναίκες στον κόσμο το όνειρο να χριστούν βασίλισσες έστω και για μία μόνο ημέρα, εκείνη του γάμου τους, μέσα σε ένα δεόντως υπέρλαμπρο φόρεμα. Και όταν το budget τους δεν επιτρέπει την αγορά του νυφικού που ποθούν, συχνά στρέφονται στην εναλλακτική επιλογή της ενοικίασης. Κάνοντας ρεπορτάζ, απευθυνθήκαμε στη Νίκη Γερονικολού, δημόσιο υπάλληλο, η οποία αποφάσισε να νοικιάσει το νυφικό της και μας περιέγραψε την εμπειρία της.

Γιατί μια γυναίκα να νοικιάσει νυφικό φόρεμα;

«Πήγα σε τέσσερις οίκους με σκοπό από την αρχή την ενοικίαση, κυρίως λόγω της διαφοράς στην τιμή» μας είπε. «Ακολούθησα τη μέση οδό -απευθύνθηκα σε επώνυμους οίκους αλλά όχι στους πιο πολυτελείς, ούτε στις πιο φτηνές εταιρείες- όπου η ενοικίαση κόστιζε γύρω στα 1.200 ευρώ και η αγορά ξεκινούσε περίπου στα 2.000 ευρώ.

»Αλλά και στις περιπτώσεις όπου η διαφορά τιμής ανάμεσα στην ενοικίαση και την αγορά ήταν μικρότερη, παρέμεινα στην ενοικίαση γιατί, προσωπικά, το νυφικό δεν θα μου χρειαζόταν στο μέλλον και δεν με ενδιέφερε να το έχω στην ντουλάπα μου». Επομένως, ένα άλλο πλεονέκτημα της ενοικίασης είναι το γεγονός ότι μετά τον γάμο δεν μπαίνουμε στη διαδικασία της αποθήκευσης και της συντήρησης του νυφικού.

Σε όλους τους οίκους όπου απευθύνθηκε, το κόστος ενοικίασης περιλάμβανε, επιπλέον, τη μεταποίηση, τα φορέματα για τα παρανυφάκια με τα στεφανάκια, καθώς και το κόστος καθαρισμού και επιδιόρθωσης του φορέματος μετά την επιστροφή. «Οπότε το λερώνεις όσο θέλεις την ημέρα του γάμου σου και δεν ανησυχείς αν συμβεί κάποιο μικροατύχημα» πρόσθεσε.

Από ποιες απόψεις υπερέχει η αγορά

- Μπορείτε να το ξαναφορέσετε και στο μέλλον. «Υπάρχουν και απλά νυφικά, που φοριούνται και σε άλλες περιστάσεις, όπως σε γάμους φίλων και βαφτίσεις, αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα εγώ» εξηγεί. Πραγματικά, οι λάτρεις του μινιμαλισμού μπορούν, ανεπιφύλακτα, να αγοράσουν ένα πολυτελές αλλά λιτό φόρεμα που θα φορέσουν ξανά και ξανά.

- Ενδέχεται η αγορά είναι πιο οικονομική από την ενοικίαση. Πλέον ακόμα και οικονομικά brands προτείνουν απλά νυφικά φορέματα σε τιμές που ξεκινούν γύρω στα 250 ευρώ (π.χ. η κατηγορία Wedding Vibes των H&M), ενώ ένα προσιτό κόστος ενοικίασης αρχίζει, ενδεικτικά, από τα 400 ευρώ. Αν, λοιπόν, το μοναδικό ζητούμενό σας είναι ένα επίσημο φόρεμα για μία νύχτα, υπάρχει και αυτή η λύση.

- Σε κάποιες περιπτώσεις η επιλογή της ενοικίασης, απλώς, δεν υφίσταται. Οι πιο πολυτελείς οίκοι δεν δίνουν τη δυνατότητα της ενοικίασης ενός νυφικού, οπότε η αγορά είναι μονόδρομος.

- Μπορείτε να το ράψετε από το μηδέν. Αρκεί να βρείτε το σχέδιο των ονείρων σας για να παραγγείλετε, από κάποιον οίκο, να το δημιουργήσει από το μηδέν, στα μέτρα σας και πιο κοντά στο δικό σας budget.

- Έχετε ένα οικογενειακό κειμήλιο για κόρες και εγγόνια. Το νυφικό φόρεμα είναι, πρωτίστως, ένα σύμβολο της μεγαλύτερης γιορτής της αγάπης. Η συναισθηματική αξία του, συν η υλική αξία ενός πολυτελούς, επώνυμου κομματιού, το αναδεικνύουν σε προίκα για τις επόμενες γενιές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από μια γυναίκα που φορά στον γάμο της το νυφικό της μητέρας ή ακόμα και της γιαγιάς της.

- Μπορείτε να το ανακυκλώσετε. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο Ανακύκλωση νυφικού; Κι όμως, υπάρχουν γυναίκες που το φοράνε ξανά και ξανά!, μπορείτε με τις κατάλληλες μετατροπές να το μεταποιήσετε σε βραδινό φόρεμα, φόρεμα για παρανυφάκι, θεματικό κοστούμι, ακόμα και σε ένα λαμπερό σετ δύο κομματιών φούστα-τοπ. Στο εξωτερικό η ανακύκλωση νυφικού είναι δυνατή τάση. Με μια προσεκτική μεταποίηση και λίγη φαντασία, θα αποδειχθεί η πιο έξυπνη επένδυση.

Διαβάστε επίσης...

Δείτε 7 από τα πιο ακριβά και εντυπωσιακά νυφικά που φορέθηκαν ποτέ στον κόσμο

Παράνυμφος ντύθηκε τυραννόσαυρος στον γάμο της αδερφής της

Δεν θα πιστεύετε από τι είναι φτιαγμένα αυτά τα νυφικά!

Tags

Comments

Add new comment