Έχετε βρει το wedding dress, διαλέξατε τα bridal shoes και τα κοσμήματα που θα ολοκληρώσουν το νυφικό look σας, όμως… τώρα κάτι λείπει! Τι; Μα, φυσικά, το άρωμα που θα φορέσετε την πιο όμορφη ημέρα της ζωής σας. «Είναι το πιο σημαντικό ‘’αξεσουάρ’’ της μέρας του γάμου για τον πολύ απλό λόγο ότι η μυρωδιά συνδέεται άμεσα με το συναίσθημα και τις αναμνήσεις», λέει η fragrance expert, Tami Katz.

Και συνεχίζει: «Την ημέρα που παντρεύεστε πρέπει να επιλέξετε ένα άρωμα που πραγματικά αγαπάτε, διότι θα θυμάστε τι φορούσατε εκείνη την ημέρα για μια ολόκληρη ζωή». Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να διαλέξετε απαραίτητα ένα άρωμα που ξέρετε καλά ή που λατρεύετε! Μπορείτε να δοκιμάσετε ανάμεσα σε διάφορα αρώματα μέχρι να βρείτε αυτό που θα «ντύσει» με τον καλύτερο τρόπο τον γάμο σας. Και πώς θα γίνει αυτό με επιτυχία; Ακολουθώντας πολύ συγκεκριμένα tips!

Pexels.com/ Duané Viljoen

#1. Go with Eau

Ως επί το πλείστον, τα αρώματα που φοράτε είναι ένα μείγμα νερού, αλκοόλ και συμπυκνωμένου αρωματικού ελαίου. Στην αγορά κυκλοφορούν, συγκεκριμένα, 3 τύποι αρωμάτων: eau de parfum, eau de toilette και eau de cologne. To eau de parfum έχει το υψηλότερο επίπεδο αρωματικού ελαίου (15%), ακολουθεί το eau de toilette (10%) και τέλος το eau de cologne (2-4%). Αν θέλετε κάτι έντονο, επιλέξτε eau de parfum, ενώ αν σας αρέσουν τα διακριτικά αρώματα, επιλέξτε eau de toilette ή cologne.

#2. Λάβετε υπόψη το… wedding vibe

Ο χώρος και το συνολικό στιλ του γάμου σας είναι κομβικά για τη σωστή επιλογή αρώματος. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε οργανώσει έναν γάμο σε νησί και δίπλα στη θάλασσα, τότε καλύτερα να επιλέξετε ένα ελαφρύ άρωμα, eau de toilette ή eau de cologne. Αν έχετε προγραμματίσει να γίνει η δεξίωση σε κλειστό χώρο, τότε μπορείτε άνετα να διαλέξετε eau de parfum – ίσως και κάπως πιο έντονο- με νότες κεχριμπαριού, ξύλου ή λουλουδιών.

#3. Αναζητήστε τις σωστές νότες

Ανάλογα με το στιλ του γάμου σας, επιλέξτε και τις σωστές νότες του wedding αρώματός σας ως εξής:

Ρομαντικός γάμος: Επιλέξτε ένα ελαφρύ άρωμα, με νότες λουλουδιών, όπως το τριαντάφυλλο, η παιώνια και το sheer musk.

Sexy & σοφιστικέ γάμος: Εδώ χρειάζεστε ένα πιο τολμηρό άρωμα! Αναζητήστε, λοιπόν, spicy και ξυλώδεις νότες.

Boho γάμος δίπλα στη θάλασσα: Διαλέξτε ένα ελαφρύ άρωμα με sea salt ή καρύδα!

Κλασικός, παραδοσιακός γάμος: Τι θα λέγατε για ένα unisex άρωμα;

Pexels.com/cottonbro studio

#4. Test it!

Ο γάμος δεν είναι – σε καμία περίπτωση – ημέρα… δοκιμών! Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε κάνει το απαραίτητο «tried,tested, true» στο άρωμα που θα φορέσετε, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Δοκιμάστε το, δηλαδή, αρκετό καιρό πριν στην καθημερινότητά σας, σε διάφορες ώρες της ημέρας και περιστάσεις μέχρι να είστε σίγουρες ότι αυτό είναι ΤΟ άρωμα για εσάς.

#5. THE tips

Θα το έχετε ακούσει ξανά και ξανά ότι… δεν αρκούν μερικά φσιτ για να έχει διάρκεια το άρωμα. Πρέπει να ψεκάσετε και τα σωστά σημεία για να μυρίζει το άρωμά σας όλη νύχτα. Αυτά είναι το εσωτερικό των καρπών, το δέρμα πίσω από τα αυτιά και πίσω από τα γόνατα.

Unsplash.com/Lindsey Savage

#6. Trust youself!

Κάθε άρωμα μυρίζει διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Συνεπώς, εμπιστευθείτε τον εαυτό σας όταν θα επιλέξετε τη wedding μυρωδιά που θα σας συνοδεύει – μέσω των αναμνήσεων- για μια ζωή. Αφήστε, λοιπόν, τις beauty lists με τα best sellers αρώματα όλων των εποχών και trust your nose!

RELATED POSTS