Ποια γυναίκα δεν αγαπά τα παπούτσια; Ποια γυναίκα δεν έχει παραπάνω ζευγάρια παπούτσια από αυτά που πραγματικά χρειάζεται; Μάλλον καμία! Συνεπώς μοιάζει ανώφελο να σας δώσουμε συμβουλές για το πώς θα βρείτε τα τέλεια παπούτσια για την καθημερινότητά σας. Εκεί όμως που η βοήθειά μας μπορεί να σας φανεί χρήσιμη είναι όταν έρθει η ώρα να διαλέξετε τα νυφικά σας παπούτσια… Μια “επιχείρηση” που μπορεί να σας μοιάζει απλή αλλά δεν είναι!

Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να σας φαίνεται ιδανικό για να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας αλλά να καταλήξει ανυπόφορο την ώρα του γαμήλιου πάρτι. Μην βιαστείτε, λοιπόν, να αποφασίσετε, κάντε την έρευνά σας και βρείτε ένα ζευγάρι νυφικά παπούτσια κατάλληλο για όλες τις καταστάσεις.

Οι βασικές εναλλακτικές:

Οι πλατφόρμες….

Οι πλατφόρμες είναι τα παπούτσια που κυριολεκτικά έχουν μία μικρή πλατφόρμα στο μπροστινό τους μέρος. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι όσο τακούνι και να έχουν, το υπερυψωμένο μπροστινό τους μέρος κρατά τις ισορροπίες και τα κάνει απίστευτα άνετα. Το μειονέκτημά τους είναι ότι πολλές πλατφόρμες μοιάζουν αρκετά χονδροκομμένες για ένα νυφικό look.

shoes platforms

Τα wedges…

Όλες ξέρουμε ότι τα wedges είναι από τα πιο άνετα παπούτσια! Δίνουν ύψος χωρίς όμως να χάνουν σε άνεση και σταθερότητα. Και φυσικά είναι ιδανικά για καλοκαιρινούς γάμους στην παραλία.

shoes wedges

Οι γόβες στιλέτο…

Οι γόβες στιλέτο έχουν λεπτό, ψηλό τακούνι και λεπτή σόλα. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι κολακεύουν το πόδι και είναι απίστευτα κομψές και θηλυκές. Το μειονέκτημά τους είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα άνετες και καταλήγουν να είναι κουραστικές. Αν έχετε συνηθίσει τις ψηλοτάκουνες γόβες, σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα, αν όμως  δεν είναι κάτι που φοράτε συχνά δεν υπάρχει λόγος να επιχειρήσετε την ημέρα του γάμου σας.

just in case

Τα block heels…

Ευτυχώς υπάρχουν και τα block heels! Πρόκειται για τις γόβες με το χονδρό τακούνι. Είναι πολύ πιο άνετες από τις γόβες στιλέτο και πιο σταθερές… Απαλλάσσοντάς σας έτσι από το φόβο μήπως χάσετε την ισορροπία σας κατά τη διάρκεια του ξέφρενου χορού!

shoes block heels

Τα flats…

Αν δεν έχεις συνηθίσει τα ψηλά παπούτσια μην απελπίζεστε ένα ζευγάρι χαριτωμένα και κομψά flats μπορούν να σας βγάλουν ασπροπρόσωπες!

shoes flat

Από την Ευαγγελία Σιγάλα.