Το καλοκαίρι πέρασε, αλλά άφησε πίσω τα σημάδια του στο πρόσωπό σας.  Η μέρα του γάμου σας “απαιτεί” να είστε πιο λαμπερή από ποτέ και οι πανάδες, οι δυσχρωμίες, οι λεπτές γραμμές, οι κλειστοί πόροι και η θαμπή και αφυδατωμένη εικόνα του προσώπου σας δεν έχουν καμία θέση στη μεγάλη μέρα. Είτε έχετε προγραμματίσει ένα φθινοπωρινό γάμο, είτε η σημαντική μέρα είναι κοντά στις γιορτές, υπάρχουν οι κατάλληλες θεραπείες για να ανακτήσετε τη χαμένη λάμψη του προσώπου σας και να είστε η πιο όμορφη νύφη. Εμείς ρωτήσαμε τον δρ. Χρήστο Μεγαπάνο MD για εκείνες τις θεραπείες που πρέπει και επιβάλλεται να κάνουμε μετά το καλοκαίρι για τη μεγάλη μέρα.

proswpo-nyfh-yes-i-do.jpg

Δερμοαπόξεση με Διαμάντια

Πρόκειται για μία εξαιρετικά ασφαλή και πολυδοκιμασμένη μέθοδο που προσφέρει  βαθιά απολέπιση και απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, ενώ ανοίγει τους πόρους και χαρίζει βαθιά ενυδάτωση. Οι κεφαλές της συσκευής αυτής αποτελούνται από κομμένα με laser βιομηχανικά διαμάντια (μικροκρυστάλλους) που περιστρέφονται και αφαιρούν τις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος, ενώ παράλληλα απελευθερώνεται υαλουρονικό οξύ, που ενυδατώνει το δέρμα. Η θεραπεία, εκτός από το βαθύ καθαρισμό και την ενυδάτωση που προσφέρει, ενεργοποιεί και τους μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου του οργανισμού.

Αποτέλεσμα: Ένα βαθιά καθαρό και αναζωογονημένο δέρμα και μία λαμπερή και εν τω βάθει ενυδατωμένη επιδερμίδα, που ακτινοβολεί υγεία και ομορφιά.

Χρόνοι: Η κάθε συνεδρία δεν διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα και συνήθως απαιτούνται τρεις θεραπείες με μεσοδιάστημα 10 ημερών.

Beauty-bride-yes-i-do.jpg

Laser Ανάπλασης

Η θεραπεία με laser είναι κατάλληλη για την ανάπλαση της επιδερμίδας και την αντιμετώπιση πανάδων και δυσχρωμιών που μπορεί να έχουν προκύψει μετά τις διακοπές. Σε περίπτωση που το δέρμα είναι ακόμη μαυρισμένο από τον ήλιο, εφαρμόζεται ένα IPL Laser (παλμικού φωτός) που απορροφάται από τη μελανίνη της δυσχρωμίας και την εξαφανίζει, ενώ αν δεν υπάρχει μαύρισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα laser τύπου fraxel, που ταυτόχρονα με την εξαφάνιση των πανάδων προσφέρει και βαθιά ανάπλαση. Η θερμική ελεγχόμενη «βλάβη» που προκαλείται κάτω από το δέρμα κινητοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού και παράγεται νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Με απλά λόγια το δέρμα αναγεννάται πιο φρέσκο και πιο σφριγηλό.

Αποτέλεσμα: Ένα νεανικό και λαμπερό πρόσωπο, απαλλαγμένο από δυσχρωμίες και ηλιακές βλάβες, και μία επιδερμίδα σαφώς ανανεωμένη και χωρίς λεπτές γραμμές.

Χρόνοι: Γενικά συστήνονται 1-3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20 ημερών μεταξύ τους.

 bridal-beauty-yes-i-do.jpg

Μεσοθεραπεία

Αυτόλογη ή ετερόλογη, αυτό είναι δική σας επιλογή. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μία θεραπεία που γίνεται με το δικό σας αίμα, το οποίο, αφού ληφθεί, μπαίνει σε ειδική συσκευή φυγοκέντρισης, λαμβάνονται από αυτό οι αυξητικοί παράγοντες και τα αιμοπετάλια, που είναι απαραίτητα για τη θεραπεία, και εν συνεχεία εγχέεται ξανά στο πρόσωπό σας με τη μορφή μεσοθεραπείας. Η ετερόλογη μεσοθεραπεία γίνεται με ένα κοκτέιλ ουσιών, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα, που στην περίπτωση της ενυδάτωσης και της λάμψης περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικούς παράγοντες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, το οποίο εγχέεται σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ με τη μορφή μικρο-ενέσεων.

Αποτέλεσμα: Και οι δύο μορφές μεσοθεραπείας χαρίζουν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα λάμψης και φρεσκάδας, ενώ το πρόσωπο δείχνει συνολικά ξεκούραστο και αναζωογονημένο.

Χρόνοι: Ο αριθμός συνεδριών εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά συνήθως χρειάζονται 2-3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων.

christos-megapanos-yes-i-do.jpg

Credits

Photo δρ. Μεγαπάνου: Δανάη Ίσαρη

Grooming: INGLOT

Location: Μεσογειακή Αυλή