Το Κεφάλαιο Ομορφιά είναι σίγουρα ανεξάντλητο, ειδικά όταν απευθύνεται σε μέλλουσες νύφες. Κάθε γυναίκα εκείνη την ημέρα επιθυμεί να λάμπει και όχι άδικα, γι’ αυτό και η ομάδα του Yes I Do απάντησε σε κάποιες σοβαρές beauty ερωτήσεις που θα συμβάλλουν στην bridal προετοιμασία της.  

Η ομορφιά θέλει θυσίες, πόσο μάλλον η νυφική…

Πόσο καιρό πριν χρειάζεται μια μέλλουσα νύφη να ξεκινήσει την προετοιμασία προσώπου της;

Αν το δέρμα της αντιμετωπίζει προβλήματα οφείλει να επισκεφθεί έναν δερματολόγο τουλάχιστον 5 μήνες πριν, ώστε οποιαδήποτε θεραπεία και να ξεκινήσει να έχει χρόνο να δράσει. Όσον αφορά σε συνεδρίες περιποίησης που αφορούν ενυδάτωση ή καθαρισμό και πάλι οφείλει να μεριμνήσει και να επισκεφθεί τον ειδικό τουλάχιστον 3 μήνες πριν. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση με τον γιατρό είναι σημαντική, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ορίσουν μαζί ανάλογα πάντα με την ημερομηνία του γάμου της.

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση με τον γιατρό είναι σημαντική, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ορίσουν μαζί.

Η αναζήτηση του ιδανικού νυφικού χτενίσματος και μακιγιάζ πότε πρέπει να γίνει;

Θα προτείναμε περίπου 3-4 μήνες πριν από τον γάμο και αφού έχει καταλήξει στο νυφικό φόρεμα. Είναι σημαντικό να έχει βρει τον ιδανικό επαγγελματία, τον οποίο φυσικά θα εμπιστευθεί μέσω δειγμάτων της δουλειάς του αλλά και θα έχει προλάβει να κάνει bonding μαζί του, ώστε το αποτέλεσμα να βγει πραγματικά μαγικό. 

Στην αναζήτηση του νυφικού χτενίσματος.

Τι μπορεί να κάνει σε ό,τι αφορά το σώμα;

Έως και 2 μήνες πριν πρέπει να έχει μπει σε έναν κύκλο συνεδριών για ενυδάτωση του σώματος μέσω scrubs και άλλων τεχνικών π.χ. καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Αν, φυσικά, στοχεύει στο extra glow αλλά και στο κάτι παραπάνω, περίπου ένα μήνα πριν και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι συνεδρίες απολέπισης, μπορεί να πραγματοποιήσει spray tan sessions για μια ελαφρώς sunkissed όψη. 

Συνεδρίες ενυδάτωσης σώματος.

Τι θα πρέπει να αποφύγει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας;

Σίγουρα το άγχος πρέπει να μετριαστεί όσο γίνεται, καθώς η ψυχολογική κατάσταση μπορεί να γίνει εμφανής με τη μορφή προβλημάτων στο πρόσωπο. Γι’ αυτό, κάθε μέλλουσα νύφη οφείλει να αναζητήσει τρόπους να κάνει πράγματα που θα αποσυμφορήσουν το άγχος της, είτε μιλάμε για φυσική άσκηση, διαλογισμό ή ακόμα και ασκήσεις ηρεμίας. Η έκθεση στον ήλιο είναι απαγορευτική καθώς η αφυδάτωση, η ξηροδερμία ή οι πανάδες μπορούν να καταστρέψουν ό,τι είχε καταφέρει μέχρι τώρα. Συνεπώς, καλό είναι να μην αμελεί να πίνει συχνά νερό για να έχει την επιδερμίδα της συνεχώς ενυδατωμένη. 

Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε κάθε εμπόδιο κατά την προετοιμασία του γάμου.

Μπορεί μέσω της διατροφής να βελτιώσει την όψη του προσώπου της;

Είναι δεδομένο πως η διατροφή κάθε μέλλουσας νύφης θα αλλάξει προκειμένου να αποφύγει τη μεταβολή στη ζυγαριά της. Όμως ο έλεγχος των γευμάτων θα πραγματοποιηθεί, επίσης, και για το καλό της επιδερμίδας του προσώπου. Καλό είναι η νύφη να αποφύγει τις τροφές που τείνουν να ερεθίζουν το πρόσωπό της όπως για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη και τα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη και να προτιμήσει να εντάξει στα γεύματά της τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C και Α, φρούτα και λαχανικά με αντιοξειδωτική δράση, αλλά και ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια. 

Διατροφή & γάμος!

Πώς μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση από το σπίτι;

Σε ό,τι αφορά το σώμα, τα scrubs και η συνεχής ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι must ενώ σχετικά με το πρόσωπο, πάντα σε συνεννόηση με τον ειδικό δερματολόγο, μπορεί να πραγματοποιήσει μάσκες, peeling, ενυδατικές θεραπείες αλλά και καθαρισμό. 

DIY μάσκες στο σπίτι.

Η ομορφιά όπως, λένε, θέλει θυσίες και αυτές οι θυσίες αξίζουν, τουλάχιστον όσον αφορά τον χρόνο της νυφικής προετοιμασίας. Τι λέτε;

Διαβάστε επίσης…

Νεανική όψη χωρίς νυστέρι με τις διορθωτικές ταινίες της Contours Rx

5 πανεύκολες και αποτελεσματικές μάσκες ομορφιάς που μπορείς να κάνεις με υλικά που έχεις στο σπίτι

Προγαμιαία Ρινοπλαστική | Συνέντευξη με τον Δρ Δημήτριο Λουλούδη MD, ENT