Τα μυστικά του λείου και σφριγηλού δέρματος από τον Δρ. Χρήστο Μεγαπάνο

Η επιλογή του νυφικού φορέματος είναι το Α και το Ω στον γάμο. Το μυστικό όμως για να αναδειχθεί στο 100% η επιλογή σας είναι να έχετε μεριμνήσει από νωρίς για ένα σφριγηλό και νεανικό δέρμα! Ρωτήσαμε φυσικά, τον μετρ του είδους, τον αγαπημένο μας πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο και μάθαμε τι πρέπει να κάνει κάθε νύφη, ανάλογα με τη γραμμή του νυφικού που θα επιλέξει.

yes-i-do-%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%82-2

Ποια θεραπεία προτείνετε στις brides to be που επιθυμούν να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο το νυφικό που έχουν επιλέξει;

Βασιζόμενος σε μια γενική αρχή που ορίζει ότι το σφριγηλό και λείο δέρμα ακτινοβολεί υγεία και ομορφιά, αλλά και στο γεγονός ότι διανύουμε την χειμερινή περίοδο, θα πρότεινα μία θεραπεία που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο τον χειμώνα και έχει στόχο να ανανεώσει το δέρμα και να βελτιώσει την υφή και την όψη του. Η σύσφιξη της επιδερμίδας θα προβάλλει τα θετικά σημεία του γυναικείου σώματος αναδεικνύοντας έτσι και το νυφικό φόρεμα.

Επομένως ποια είναι η θεραπεία σύσφιξης που προτείνετε και γιατί;

Μία από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες για την σύσφιξη της επιδερμίδας είναι οι μικρονυγμοί –dermapen. Με τους μικρονυγμούς η επιδερμίδα τονώνεται, ανανεώνονται τα επιφανειακά κύτταρα, αναπλάθεται το κολλαγόνο και η επιδερμίδα γίνεται πιο νεανική και απαλή. Μάλιστα, καθώς η χαλάρωση συχνά συνυπάρχει με τις ραγάδες, θα πρότεινα έναν συνδυασμό dermapen με fraxel laser. Το fraxel είναι ένα τελευταίας γενιάς κλασματικό laser, τόσο δραστικό στην αναδόμηση των ιστών του δέρματος, που απαλύνει τις ραγάδες σε βαθμό που να μην είναι  πια διακριτές. Η χρήση των δύο μεθόδων στο ίδιο θεραπευτικό πρωτόκολλο μεγιστοποιεί την σύσφιξη και τα αποτελέσματα είναι έντονα, μόνιμα και εντυπωσιακά.

Τα είδη των νυφικών & τα σημεία που θα αναδείξετε!

V-neck

Aν το νυφικό μας έχει σχήμα v-neck τότε το ακάλυπτο σημείο του σώματος που θα τραβήξει όλη την προσοχή είναι ο λαιμός, το ντεκολτέ και ανάλογα με το βάθος του, το στήθος. Η ευαίσθητη αυτή περιοχή θέλει συχνές και ήπιες επαναλήψεις, με αρκετή απόσταση η μια από την επόμενη.

Συνεδρίες: 8-14 Διάστημα:2 μήνες

photo-1-v-neck-dress

Strapless

Όπως και με το v-neck έτσι κι εδώ, το ντεκολτέ, ο λαιμός και το στήθος θα μαγνητίσουν τα βλέμματα. Επιπλέον καθώς τα χέρια είναι εντελώς γυμνά, πρέπει να διασφαλιστεί ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αρμονικό και καλλίγραμμο.

Συνεδρίες (χέρια): 10 Διάστημα 2,5 μήνες

photo-2-strapless-dress

Mermaid

Το νυφικό σε σχήμα γοργόνας, αναδεικνύει την θηλυκότητα της γυναίκας. Σε αυτό το νυφικό δεν μας ενδιαφέρουν τόσο τα ακάλυπτα σημεία, όσο οι γλουτοί και η κοιλιά που πρέπει να είναι σφιχτοί και σμιλεμένοι καθώς το mermaid νυφικό θα τα τονίζει οπωσδήποτε.

Συνεδρίες:  10-15 η κάθε περιοχή  Διάστημα: 3,5 μήνες 

photo-3-mermaid-dress

High low

Με την ασύμμετρη αυτή επιλογή, τα μάτια θα πέσουν στα πόδια σας, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και με ένα mini νυφικό. Στόχος μας σε αυτή την περίπτωση είναι τα πόδια να είναι λεία, απαλά και σφιχτά. Για την περιοχή της γάμπας χρειάζονται μόνο λίγες συνεδρίες. Η περιοχή των μηρών ωστόσο είναι πιο απαιτητική. Eπιπλέον, συναντάμε ραγάδες, τόσο πίσω από τα γόνατα όσο και ανεβαίνοντας ψηλότερα στο εσωτερικό των μηρών αλλά και στην εξωτερική τους πλευρά.

Συνεδρίες: 10-15  Διάστημα: 2-4 μήνες 

photo-4-high-low-dress

High neck 

Τα νυφικά φορέματα που δεν αφήνουν περιοχές του σώματος ακάλυπτες έχουν την τάση να τραβούν τα βλέμματα στο πρόσωπο. Θέλουμε το πρόσωπο να προσελκύσει όλη την προσοχή, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι άψογο, σφριγηλό και χωρίς ατέλειες. Το fraxel είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των σημαδιών και το dermapen θα προσφέρει σφριγηλότητα και ζωντάνια.

Συνεδρίες: 5-10 Διάστημα: 2 μήνες

photo-5-high-neck-dress

ΙΑΤΡΕΙΟ REGEN

διεύθυνση: Βασιλίσσης Σοφίας 77 Κολωνάκι, Αθήνα

τηλέφωνο: 216 7007070 | 693 2914737

website: www.regen.gr

email: info@regen.gr

facebook: Regenerate Υourself

instagram: regen.yourself

yes-i-do-%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%82-3

Credits

Photos: Γιώργος Μπουζάκης

Grooming: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Location: Hilton Athens

MEGAPANOS

Διάβασε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Επιμέλεια κειμένου: Αργυρώ Γιακούμα