Με τη ραγδαία εξέλιξη της ορθοδοντικής επιστήμης και με τη συνδρομή του κατάλληλου γιατρού, φαίνεται πως το project «τέλειο και λαμπερό νυφικό χαμόγελο» είναι κάτι παραπάνω από εφικτό. Ο Ειδικός Ορθοδοντικός κ. Θανάσης Γερογιάννης απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις και μας εξηγεί πώς θα καταφέρουμε, σε ελάχιστο χρόνο, να φέρουμε στο πρόσωπό μας την εικόνα της απόλυτης αυτοπεποίθησης!

img_7060_1.jpg

Μια νέα σεζόν γάμων μόλις ξεκίνησε! Είναι, τώρα, η κατάλληλη ώρα για να ασχοληθούμε με το χαμόγελό μας;

Δεν υπάρχει κατάλληλη ή ακατάλληλη ώρα! Η στιγμή είναι πάντα! Αρκεί να ξέρουμε τι ζητάμε και για ποιον λόγο. Όταν μάλιστα πλησιάζει μια τόσο σημαντική στιγμή για τη ζωή μας. Συζητώντας με ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν, μου απαριθμούν τα έξοδα και τις προτεραιότητες για τη μεγάλη μέρα, ωστόσο, όταν τους λέω, από προσωπική εμπειρία, ότι εκείνη τη μέρα θα «πιαστεί» όλο τους το στόμα από τα συνεχή χαμόγελα και τις ευχαριστίες, και ότι οι φωτογραφίες θα τους συντροφεύουν για την υπόλοιπη ζωή τους, καταλαβαίνουν ότι ξέχασαν το πιο σημαντικό! Το χαμόγελο!

Ποια προβλήματα μπορεί να λύσει η ορθοδοντική μέσα σε μια περίοδο λίγων μηνών;

Ας ορίσουμε το «λίγων»! Η ορθοδοντική μπορεί να λύσει προβλήματα σε μια περίοδο 4 μηνών το ελάχιστο και 12 μηνών το μέγιστο. Ένας ήπιος συνωστισμός, τα στραβά δόντια, τα κενά μεταξύ των δοντιών, μια ήπια πρόταξη, μια σταυροειδής σύγκλειση μπορούν να λυθούν σε μικρό χρονικό διάστημα με τέλεια αποτελέσματα!

Κάποια θέματα, όπως για παράδειγμα τα σκελετικά, φαντάζουν «άλυτα». Είναι όντως έτσι;

Τα σκελετικά προβλήματα είναι όντως τα πιο δύσκολα! Ένας προγναθισμός της άνω ή της κάτω γνάθου, ένας μικρογναθισμός της κάτω γνάθου, μια μετακίνηση της γνάθου δεξιά ή αριστερά είναι δύσκολα, αλλά όχι πια άλυτα! Με κατάλληλο σχέδιο θεραπείας, με εξαγωγές ή όχι δοντιών, με συνδρομή, όπου χρειάζεται, γναθοχειρουργού, όλα τα παραπάνω θεραπεύονται με θεαματικά λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα!

Εξελίσσεται η οδοντιατρική επιστήμη προς όφελος των ασθενών;

Η εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης είναι ραγδαία, και θέματα που κάποτε φάνταζαν αδύνατο να λυθούν είναι πια ρουτίνα στα μοντέρνα ιατρεία. Ποιος πίστευε ότι, πριν από 20 χρόνια, θα μπορούν να αποκατασταθούν νωδές (χωρίς δόντια) περιοχές με εμφυτεύματα; Σήμερα είναι καθημερινότητα και τα εμφυτεύματα τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα.

Σήμερα συζητούν στα συνέδρια την τοποθέτηση βλαστοκυττάρων σε περιοχές χωρίς δόντια για την αναγέννηση δοντιών! Φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το ίδιο φάνταζε και πριν από τριάντα χρόνια το εμφύτευμα!

Τι άλλο μπορεί να κάνει μια κοπέλα για να αναδείξει το χαμόγελό της;

Το χαμόγελο είναι ξεχωριστό για τον καθένα, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για όλους! Χαρά, ικανοποίηση, λάμψη, αυτοπεποίθηση! Σε συνεννόηση με τον θεράποντα, αυτό που μπορεί να κάνει μετά την τέλεια τοποθέτηση των δοντιών στο τόξο είναι καταρχήν μια λεύκανση ώστε να τονιστεί η λάμψη! Όπου χρειάζεται, μπορούν να τοποθετηθούν όψεις ρητίνης ή πορσελάνης για την αλλαγή του σχήματος των δοντιών. 

Όταν ακούμε τη λέξη «ορθοδοντική», σκεφτόμαστε πως πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία. Είναι όντως έτσι;

Η ορθοδοντική πλέον είναι ανώδυνη. Η εξέλιξή της βοήθησε στο να καταλάβουμε ότι με ήπιες και κατά συνέπεια ανώδυνες δυνάμεις η ανταπόκριση του οστού και των ριζών των δοντιών είναι πιο άμεση, πιο ελεγχόμενη και φυσικά πιο σίγουρη.

img_7035_1.jpg

Ποια μέθοδος πιστεύετε ότι είναι η πιο αποτελεσματική, από αυτές που εφαρμόζετε εσείς;

Δεν υπάρχει μέθοδος φασόν! Εγώ εφαρμόζω στα ιατρεία μου όλες τις σύγχρονες μεθόδους! Ωστόσο, το κάθε περιστατικό έχει την ιδιαιτερότητά του. Η μέθοδος εξαρτάται από την ηλικία, τη σοβαρότητα του προβλήματος, την κατάσταση του περιοδοντίου και τη συνεργασία του ασθενή. Ο ορθοδοντικός πρέπει να είναι ειλικρινής με τον ασθενή. Να του αναλύσει όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιεί και, τέλος, ποια συστήνει για τη δική του περίπτωση.

Υπάρχουν «αόρατα σιδεράκια»;

Υπάρχουν οι αόρατοι ορθοδοντικοί νάρθηκες. Μια μέθοδος που πραγματικά βοήθησε πολλούς να αποκτήσουν τέλειο χαμόγελο! Θέλω να τονίσω εδώ ότι δεν μπορούν να θεραπευτούν όλα τα προβλήματα με τους νάρθηκες. Υπάρχει σε όλα borderline. Επίσης, θα ήθελα να πω στις αναγνώστριες του Yes I Do να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με το φαινόμενο που έχει εμφανιστεί, με την αποστολή θεραπείας στο σπίτι από εταιρείες που δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο. Ο ορθοδοντικός είναι ο μόνος ειδικός στην εκπόνηση του σχεδίου θεραπείας!

CREDITS

Photos: Δανάη Ίσαρη

Grooming: Λένια Σιδέρη

Hair: Εύη Πατσιατζή

Location: Politia Tennis Club

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

thanasis_gerogiannis.jpg

Διαβάστε επίσης…

Θανάσης Γερογιάννης: Τέλειο χαμόγελο πριν από το γάμο σας

Οι τρεις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις για τέλειο σώμα πριν από το γάμο σας από τον Χρήστο Μεγαπάνο MD

Fall hair, don’t care: 8+1 χτενίσματα για τη φθινοπωρινή νύφη