Κεφάλαιο Ομορφιά. Στο άκουσμά της λέξης, μπορεί στην αρχή να αγχωθείτε όμως τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο τα φαντάζεστε. Ναι, τα βήματα είναι πολλά και η προσοχή που πρέπει να επιδείξετε άκρως σχολαστική. Όμως με τον σωστό προγραμματισμό και το περιθώριο μηνών από την ημέρα του γάμου σας, μπορείτε να κάνετε τις πιο εύστοχες επιλογές για να είστε πραγματικά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Bridal Beauty 101

8 μήνες πριν από τον γάμο

Αυτή η περίοδος είναι κατάλληλη για πειραματισμούς αλλά και για να ξεκινήσετε κάποια θεραπεία, ώστε το αποτέλεσμά της να είναι ορατό μέχρι την ημέρα της “παράστασης”. 

Χρώμα μαλλιών: Αν δεν είστε ικανοποιημένη με το χρώμα των μαλλιών σας και σκέφτεστε να κάνετε κάποια αλλαγή, τώρα είναι η στιγμή. Αν τελικά το αποτέλεσμα αποβεί μοιραίο, έχετε τον χρόνο να το αλλάξετε, ώστε να μη χρειαστεί να κρύβετε τις φωτογραφίες του γάμου σας για την ατυχή σας επιλογή αλλά και για να μην επιβαρύνετε περαιτέρων τα μαλλιά σας με τις απανωτές αλλαγές.

Περιποίηση προσώπου: Προκειμένου την ημέρα του γάμου σας να έχετε ένα πρόσωπο που ακτινοβολεί με δίχως ατέλειες, ξεκινήστε να έχετε μια ρουτίνα καθαρισμού, αν δεν υπάρχει ήδη στο πρόγραμμά σας. Καθαρισμός προσώπου και καλή ενυδάτωση μέρα και νύχτα μπαίνουν στα βήματα της καθημερινής σας περιποίησης ενώ μην ξεχάσετε να εντάξετε 2 με 3 φορές την εβδομάδα να κάνετε ένα καλό και φιλικό με την επιδερμίδα σας, scrub. Σε κάθε περίπτωση πριν αγοράσετε νέα προϊόντα ή ξεκινήσετε κάποια θεραπεία προσώπου, συμβουλευθείτε τον/την δερματολόγο σας, ώστε να μην καταλήξετε αντί να βελτίωσε την όψη της επιδερμίδας σας, εντέλει να την χειροτερέψετε.

Βιταμίνες: Μια καλή ιδέα ώστε να αποκτήσετε λαμπερά, υγιή μαλλιά είναι η λήψη βιταμινών. Η περίοδος είναι η σωστή, ώστε να δώσετε τη διάρκεια στο προϊόν να δράσει. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τις βιταμίνες ομορφιάς που συνδυάζουν μαλλιά, δέρμα και νύχια για να καλύψετε όλες σας τις ανάγκες. 

Δεν πρέπει ποτέ να αμελείτε την περιποίηση του προσώπου σας είστε – δεν είστε bride-to-be.

Συνεδρίες Laser: Αν έχετε κουραστεί με τις αποτριχώσεις και ζητάτε κάτι πιο αποτελεσματικό προκειμένου να λύσετε το πρόβλημα με τις τρίχες του σώματός σας, το laser είναι η κατάλληλη επιλογή. Όμως επειδή θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε περισσότερες από μια συνεδρίες ενώ θα πρέπει να περιμένετε 4-6 εβδομάδες από τη μια στην άλλη, καλό είναι να το ξεκινήσετε από νωρίς. 

Διατροφή: Αποφύγετε τις δίαιτες πείνας 1-2 εβδομάδες πριν από τον γάμο που θα σας κάνουν να μοιάζετε κουρασμένη και αδύναμη και προτιμήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα σας χαρίζει μια υγιή εικόνα. Αν δυσκολεύεστε να βάλετε όρια στον εαυτό σας, είτε δε γνωρίζετε πώς να φτιάξετε ένα τέτοιο πρόγραμμα, απευθυνθείτε καλύτερα σε κάποιον ειδικό.

Γυμναστική: Φαν ή όχι της γυμναστικής, πρέπει να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Ξεκινήστε απλά με ασκήσεις και αργότερα θα σας προτείναμε να συνεχίσετε με πιλάτες, που είναι απαιτητική αλλά και πολύ αποτελεσματική γυμναστική ή yoga που θα σας χαρίσει ευεξία και θα διώξει το στρες του γάμου. 

4 μήνες πριν από τον γάμο

Βρίσκεστε πιο κοντά στο ευτυχές γεγονός αλλά μην ανησυχείτε γιατί ακόμη έχετε άφθονο χρόνο για τις αναζητήσεις σας.

Μακιγιάζ και μαλλιά: Μετά το νυφικό, τα μαλλιά και το μακιγιάζ είναι ίσως από τα πιο σημαντικά στοιχεία της νυφικής σας εμφάνισης γι’αυτό οφείλετε να κάνετε μια καλή έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το να πειραματιστείτε με διαφορετικά looks, οφείλετε να αναζητήσετε και τον ιδανικό επαγγελματία. Εκείνον που πέρα από τη δουλειά του, θα συνδεθείτε μαζί του, κάτι που – θυμηθείτε μας- θα είναι η αιτία για το πιο μοναδικό νυφικό look σε μαλλιά και μακιγιάζ.

Yes I Do Tip: Αν σκοπεύετε να μαυρίσετε – με φυσικό τρόπο ή με spray tan – πρέπει να ενημερώσετε τον makeup artist, έτσι ώστε να έχει τα κατάλληλα εργαλεία αλλά και για να μπορεί πιο εύκολα να οραματιστεί το σωστό μακιγιάζ, που θα ταιριάζει στο χρώμα της επιδερμίδας σας.

Η επιλογή του νυφικού χτενίσματος χρειάζεται πειραματισμό και υπομονή, μέχρι να βρεθεί το ιδανικό!

Νύχια: Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό το να βρείτε από τώρα το νυφικό σας μανικιούρ, όμως σκεφθείτε την ώρα που περνάτε για να αποφασίσετε το τι θα κάνετε σε ένα απλό σας ραντεβού. Ίσως πάρει περισσότερο απ’όσο νομίζετε. Επίσης είναι σημαντικό να επισκεφθείτε την μανικιουρίστα σας από νωρίς, έτσι ώστε σε περίπτωση που έχετε αδύναμα νύχια να ξεκινήσετε κάποια θεραπεία άμεσα- ακόμα και αν κάνετε gel

2 μήνες πριν από τον γάμο

Μαύρισμα: Θέλετε να έχετε μαυρισμένο σώμα στον γάμο σας και δεν σας αδικούμε γι’αυτό. Προκειμένου να βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει και να αποφασίσετε αν πράγματι θα το κάνετε, κλείστε το ραντεβού σας αυτή την περίοδο. Αν το μετανιώσετε, οι 2 μήνες είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε στο φυσιολογικό.

Λεύκανση δοντιών: Το ότι θα χαμογελάτε συνέχεια εκείνη την ημέρα δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς, το γνωρίζετε ήδη! Όμως για να είναι η εικόνα σας ομοιόμορφη από πάνω μέχρι κάτω, φροντίστε να κλείσετε το ραντεβού στον οδοντίατρό σας για να δείτε τις επιλογές σας. Αρχικά, ένας έλεγχος πάντα είναι καλός. Ύστερα από την λεύκανση, ρωτήστε τον/ την αν μπορείτε να το ανανεώσετε με τα kits που υπάρχουν στην αγορά κι αν πράγματι λειτουργούν. 

A smile is the best makeup a girl can wear!

Botox: Αν είναι η πρώτη σας φορά οφείλετε να κάνετε μια καλή έρευνα πριν αποφασίσετε το πού θα πάτε. Η θεραπεία botox χρειάζεται κάποιες μέρες να δράσει και διαρκεί συνήθως μήνες. Η συζήτηση με τον γιατρό σας θα διώξει τις αμφοβολίες σας και θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση. 

Γυμναστική | To the next level: Τώρα που έχετε φτάσει στους 2 μήνες πριν τη μεγάλη ημέρα, αυξήστε τον ρυθμό όσον αφορά στη γυμναστική σας. Αν κάνετε ασκήσεις, προσθέστε μιση ώρα ακόμη στη ρουτίνα σας αλλιώς αν παρακολουθείτε ομαδικά τμήματα, αυξήστε τις επισκέψεις σας. 

Step up your working out game!

2 εβδομάδες πριν από τον γάμο

Μαλλιά Part 2: Αφού έχετε καταλήξει στο χρώμα (βλέπε 8 μηνές πριν), μια μάσκα λάμψης είναι ό,τι πρέπει για τα μαλλιά σας. Επίσης ένα φρεσκάρισμα στην ψαλίδες και στις άναρχες ουρές θα αναδείξει το χτένισμά σας, φτάνοντας πιο κοντά στην τελειότητα. Αλλαγές στο χρώμα, επιτρέπονται μόνο οι μικρές, τύπου ανταύγιες balayage και αυτό με επιφύλαξη.

Απολέπιση σώματος: Αν δεν βρίσκεται ήδη στη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σου, τώρα είναι η στιγμή να την προσθέσεις. Επιλέξτε προϊόντα με μικρούς και απαλούς κόκκους ώστε να μην τραυματίσετε την επιδερμίδα, μόνο να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. 2-3 φορές την εβδομάδα θα σας χαρίσει απαλό, υγιές δέρμα που όλοι θα το προσέξουν. 

Φρύδια: Δώστε σχήμα στα φρύδια σας ενώ για να αφαιρέσετε τυχόν ανεπιθύμητες τρίχες, μπορείτε να επέμβετε μέχρι μια ημέρα πριν και όχι ανήμερα ώστε να αποφύγετε κοκκινίλες και τα εξογκώματα.

Φρύδια επιμελώς ατημέλητα!

1 εβδομάδα πριν από τον γάμο

Μια ανάσα μακριά!

Καθαρισμός προσώπου: Αφού έχετε συμβουλευθεί τον/ την δερματολόγο σας για την περιποίηση του προσώπου σας, μπορείτε μια εβδομάδα πριν από τον γάμο, να κλείσετε ένα ραντεβού για απαλό καθαρισμό- ξεχάστε χημικά πίλινγκ και θεραπείες laser. Τώρα που βρίσκεστε μια ανάσα μακριά, ο καθαρισμός πρέπει να επικεντρωθεί στην ενυδάτωση και την ανακούφιση του δέρματός σας. Οτιδήποτε άλλο θα προξενήσει αντίδραση και ερεθισμό στο δέρμα σας και αυτό δεν το θέλετε καθόλου. 

Μαλλιά Part 3: Αν η ρίζα σας χρειάζεται ανανέωση περιμένετε μια εβδομάδα πριν για να πραγματοποιήσετε το ραντεβού ώστε να είναι φρέσκο το αποτέλεσμα αλλά και για να μην προλάβει να μεγαλώσει μέχρι τον γάμο. Φυσικά μην περιμένετε παραπάνω από την εβδομάδα, γιατί σε περίπτωση λάθους δεν θα υπάρχει χρόνος για αλλαγή. 

Υγιή και λαμπερά μαλλιά με ένα ραντεβού στο κομμωτήριό σας

5 ημέρες πριν από τον γάμο

Αποτρίχωση: Αν τελικά το laser δεν σας έπεισε σαν επιλογή και προτιμήσατε την πεπατημένη, φροντίστε να πραγματοποιήσετε το κερί αποτρίχωσης τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την τελετή έτσι ώστε να έχει προλάβει το δέρμα σας να επιστρέψει στο φυσιολογικό, χωρίς ερεθισμούς ή τραυματισμούς.

Ρουτίνα περιποίησης προσώπου τέλος! : Σε περίπτωση που η ρουτίνα σας περιείχε βιταμίνη C, ρετινόλη και άλλα παρόμοια συστατικά, ήρθε η ώρα να τα σταματήσετε για να αποφύγετε την αντίδραση τους στο δέρμα σας, πάντα σε συνεννόηση με κάποιον ειδικό.

Συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας για τις θεραπείες προσώπου που χρειάζεστε

3 ημέρες πριν από τον γάμο

Στο σπίτι: Αφού ολοκληρώσετε τα sessions στο δερματολόγο σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κάποια DIY peels ομορφιάς, που δεν είναι σκληρά στο πρόσωπο, αντίθετα προσφέρουν απαλότητα. Στην περίπτωση που έχετε λιπαρό δέρμα, οι μάσκες καθαρισμούς με άργιλο είναι ιδανικές ενώ οι μάσκες ενυδάτωσης ταιριάζουν περισσότερο σε ξηρές επιδερμίδες.

DIY και sheet μάσκες στο σπίτι!

2 ημέρες πριν από τον γάμο

Μανικιούρ – πεντικιούρ: Μετά τα τόσα χρώματα και τα ραντεβού για να καταλήξετε στα απόλυτα, νυφικά νύχια, έφτασε η prova generale! 2 ημέρες πριν είναι η ιδανική ημερομηνία αφού εκείνη την ημέρα θα είναι φρέσκα, ενώ υπάρχει χρόνος σε περίπτωση ατυχίας. Εννοείται πως πρέπει να προτιμήσετε το gel ή το ημιμόνιμο για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά

Spray tan: Αφού η απόφασή σας είναι θετική στο spray tan, κλείστε το ραντεβού σας για 2 ημέρες πριν, αφού ξέρετε ακριβώς ποια απόχρωση θα κάνετε. 

Αφού φτάσετε σε αυτό το βήμα, σημαίνει ότι βρίσκεστε στην τελική ευθεία.

1 ημέρα πριν από τον γάμο

Beauty sleep: Η καλύτερη θεραπεία που μπορείτε να εμπιστευθείτε για την παραμονή δεν είναι άλλη από την υπνοθεραπεία. Χαλαρώστε, δείτε μια ευχάριστη ταινία και πέστε νωρίς για ύπνο. Λειτουργεί καλύτερα και από την πιο αποτελεσματική κρέμα ματιών. 

Ενυδάτωση: Το νερό αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα ενυδάτωσης, γι’αυτό προσπαθήστε από την προηγούμενη ημέρα (μπορείτε και από πιο νωρίς) να πίνετε άφθονο. Μην το συνεχίσετε όμως ανήμερα του γάμου, το γιατί μπορείτε να το καταλάβετε!

Η Ωραία Κοιμωμένη

Η ημέρα του γάμου

Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε! Περάσατε όλα τα βήματα με επιτυχία και τώρα είστε έτοιμη για την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας! Ήρθε η ώρα να λάμψετε!

You did it ! ! ! 

Διαβάστε επίσης… 

Bridal Hair | Αυτή είναι η απόλυτη τάση για το 2021!

Παναγιώτη Καρακάση, ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ της αγχωμένης νύφης;

Dior Backstage: Ο makeup artist του Dior, Μαρκέλλος Σίβογλου, κάνει το νυφικό μακιγιάζ της Νικολέττας Ράλλη για το εξώφυλλο του Yes I Do!