Πρόκειται για το 50% του bridal outfit, που σημαίνει πως το νυφικό χτένισμα μπορεί να απογειώσει αλλά και να καταστρέψει μια νυφική εμφάνιση. Γι αυτό, πριν επιλέξετε, λάβετε υπόψη τις παραμέτρους που ακολουθούν…

Photo by chuttersnap on Unsplash

1. Η ποιότητα των μαλλιών

Συνήθως τα λεπτά και όχι τόσο πυκνά μαλλιά δεν μπορούν να υποστηρίξουν έντονες μπούκλες ή vague. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να επενδύσετε σε αξεσουάρ και να μην τα βαρύνετε με δυνατό styling. Προτιμήστε χαμηλά σινιόν ή ένα επιμελώς ατημέλητο bridal hairstyle. Αντίστοιχα, τα πυκνά και βαριά μαλλιά δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα και απαιτούν συγκεκριμένα χτενίσματα που θα αντέξουν, όπως πλεξούδες…

2. Το μήκος των μαλλιών

Υπάρχουν, πλέον, τεχνικές που σας δίνουν τη δυνατότητα να παίξετε με το μήκος των μαλλιών σας (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές), αλλά σε κάθε περίπτωση το μήκος των μαλλιών είναι καθοριστικός παράγοντας γι’ αυτό και οι περισσότερες brides-to-be φροντίζουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους πριν από τον γάμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, βέβαια, η επιλογή μοιάζει μονόδρομος – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε εξίσου εντυπωσιακά χτενίσματα. Αν για παράδειγμα έχετε μακριά πλούσια μαλλιά, ίσως είναι κρίμα να τα «περιορίσετε» σε κότσους. Από την άλλη, υπάρχουν και τα halfups!

3. Το bridal outfit και το ύφος του γάμου

Η επιτυχία ενός bridal outfit εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνοχή του και την αρμονία που εκπέμπει. Είναι σχεδόν αυτονόητο και βασικός κανόνας πως το bridal χτένισμα πρέπει να συνάδει με το νυφικό. Ένα boho νυφικό ίσως δεν ταιριάζει τόσο ένα πολύ αυστηρό updo. Επίσης, αν για παράδειγμα το νυφικό σας παραπέμπει στα αθάνατα 60s, τότε μια «μπανάνα» ή το Bardot hairstyle είναι η καλύτερη επιλογή. 

4. Η εποχή

Εξίσου καθοριστικός παράγοντας. Αν είναι καλοκαίρι και έχει ζέστη, υγρασία ή αέρα ίσως είναι συνετό να επιλέξετε ένα σινιόν ή χτενίσματα που δεν θα σας ζεσταίνουν κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Στους καλοκαιρινούς γάμους μπορείτε να αλλάξετε χτένισμα από την τελετή στο wedding party που η θερμοκρασία θα έχει αρχίσει να πέφτει.

5. Τι σας ταιριάζει

Είναι η στιγμή που πρέπει να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Μην παρασύρεστε από hairstyles που βλέπετε στο instagram ή στις πασαρέλες. Εμπνευστείτε, αλλά επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ποιο είναι αυτό. 


Keep in mind

– Καλό είναι να αποφύγετε τις ακραίες αλλαγές την τελευταία στιγμή. Είναι μεγάλο ρίσκο, άρα καλύτερα να προτιμήστε safe και δοκισμένες επιλογές.

– Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε και σας αρέσει ο εαυτός σας και με πιασμένα αλλά και με μοιραία μαλλιά, μπορείτε να έχετε και τα δύο. Bridal bun στην τελετή και μοιραία μαλλιά με κυματισμούς στο πάρτι.

– Εμπιστευτείτε τον κομμωτή σας. Σε αυτή την περίπτωση, η δική του άποψη μπορεί να μετράει λίγο περισσότερο από τη δική σας!

Διαβάστε επίσης…

Τα πιο όμορφα νυφικά χτενίσματα για την άνοιξη και το καλοκαίρι από την Εύη Πατσιατζή

Δείτε τα 5 πιο εντυπωσιακά bridal χτενίσματα της festive season

Αποκτήστε online τα 5 εργαλεία hair styling της ghd που θα αλλάξουν μια για πάντα την καθημερινότητά σας