Οι τάσεις στο νυφικό μακιγιάζ είναι τόσες πολλές που σίγουρα θα βρείτε εκείνες που ταιριάζουν στο στιλ και την προσωπικότητά σας για την ημέρα του γάμου σας. Φέτος, συναντάμε μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων στο bridal makeup, ακόμα και pop αποχρώσεις, πιο φυσικά looks αλλά και αψεγάδιαστα μακιγιάζ με Hollywood vibes. Ωστόσο, πριν από κάθε τάση, είναι σημαντικό να βρείτε το πιο ταιριαστό μακιγιάζ για το σχήμα του προσώπου σας, ώστε να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! 

b398e1a7fab14abfb117896e73d678bb.jpg

First things first

Πώς θα βρείτε το σχήμα του προσώπου σας:

Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να μετρήσετε τις ακόλουθες αποστάσεις:

– Από το κέντρο του μετώπου μέχρι το πηγούνι

– Από τη μια άκρη του μετώπου ως την άλλη (προσπαθήστε να το κάνετε στην πιο φαρδιά πλευρά του)

– Ανάμεσα στα ζυγωματικά

Συγκρίνοντας τις αποστάσεις:

– Αν το μήκος του προσώπου είναι μεγαλύτερο από το πλάτος του και η απόσταση ανάμεσα στα ζυγωματικά έχει τη μεγαλύτερη διάσταση, τότε έχετε οβάλ σχήμα προσώπου.

– Αν όλες οι διαστάσεις είναι σχεδόν ίσες μεταξύ τους, τότε έχετε τετράγωνο σχήμα προσώπου.

– Αν οι μετρήσεις δείχνουν ότι το μέτωπο είναι πιο φαρδύ από τα ζυγωματικά και το πηγούνι σας, τότε έχετε σχήμα προσώπου καρδιά.

– Αν η απόσταση ανάμεσα στα ζυγωματικά και εκείνη από το μέτωπο ως το πηγούνι είναι ίσες, τότε έχετε στρογγυλό σχήμα προσώπου.

– Αν έχετε πολύ λεπτό πηγούνι, φαρδύ άνοιγμα στα ζυγωματικά και στενό μέτωπο, τότε το σχήμα του προσώπου σας είναι διαμάντι. 

faces.png

Έχετε σχήμα προσώπου οβάλ

Θεωρείται το ιδανικότερο σχήμα αφού έχει απαλές στρογγυλεμένες γραμμές και έντονα ζυγωματικά. Δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα στην επιλογή μακιγιάζ, ό,τι και να επιλέξετε σας ταιριάζει.

Όπως η… Rihanna

Τι θέλετε: Να τονίσετε ελαφρώς το φυσικό contouring του προσώπου.

Πώς θα το πετύχετε: Κάντε σκιάσεις ακολουθώντας τη φυσική γραμμή κάτω από τα ζυγωματικά, τονίστε το περίγραμμα του προσώπου με bronzer και ολοκληρώστε με λαμπερό highlighter στην κορυφή της μύτης, των ζυγωματικών και πάνω από την «καρδούλα» των χειλιών.

Έχετε σχήμα προσώπου στρογγυλό

Έχετε έντονα μάγουλα και σχεδόν το ίδιο μήκος και πλάτος προσώπου.

Όπως η… Selena Gomez

Τι θέλετε: Να δημιουργήσετε γωνίες στο πρόσωπό σας.

Πώς θα το πετύχετε: Κάντε contouring στους κροτάφους και κάτω από τα μάγουλα και προσπαθήστε να τονίσετε τα κόκκαλα της γνάθου. Φέρτε τις γραμμές του contouring μέχρι σχεδόν το κέντρο του προσώπου για ορατή σμίλευση του σχήματος. Τοποθετήστε ρουζ κάτω από τα ζυγωματικά και χαρίστε λάμψη στο κέντρο του προσώπου, δηλαδή στη μύτη και το μέτωπο. Ιδανικά, τονίστε το βλέμμα και αφήστε πυκνά τα φρύδια σας.

Έχετε σχήμα προσώπου τετράγωνο

Έχει το ίδιο πλάτος στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και στα οστά της κάτω γνάθου.

Όπως η… Lea Michele

Τι θέλετε: Ουσιαστικά θέλετε να «απαλύνετε» τις έντονες γωνίες του προσώπου.

Πώς θα το πετύχετε: Το ρουζ είναι το μυστικό σας όπλο. Τοποθετήστε το σωστά στις άκρες του προσώπου αλλά και ψηλά στα ζυγωματικά. Μπορείτε να τονίσετε τις γωνίες σας κάνοντας contouring στους κροτάφους και στις γωνίες του σαγονιού. Βάλτε highlighter στο κέντρο του μετώπου, ψηλά στα ζυγωματικά καθώς και στο κέντρο του πηγουνιού. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγετε την έντονη γωνία στο τόξο του φρυδιού και να προτιμήσετε πιο ίσιες ή ελαφρώς στρογγυλεμένες γραμμές.

Έχετε σχήμα προσώπου καρδιά

Χαρακτηρίζεται από στρογγυλεμένες κορυφές στην περιοχή του μετώπου, πλαταίνει στην περιοχή των ζυγωματικών και καταλήγει σε γωνία στο πηγούνι.

Όπως η… Cara Delevingne

Τι θέλετε: Θέλετε να μειώσετε την απόσταση μεταξύ των ζυγωματικών για ένα πιο λεπτεπίλεπτο πρόσωπο.

Πώς θα το πετύχετε: Δημιουργήστε σκιάσεις στα πιο φαρδιά σημεία του προσώπου σας, δηλαδή τα ζυγωματικά και το μέτωπο. Βάλτε highlighter στο κέντρο του μετώπου και στις δύο πλευρές του πηγουνιού για ένα πιο ισορροπημένο σχήμα.

Έχετε σχήμα προσώπου διαμάντι

Δηλαδή το πηγούνι σας είναι λεπτό, έχετε φαρδύ άνοιγμα στα ζυγωματικά και το μέτωπό σας είναι στενό.

Όπως η… Meghan Fox

Τι θέλετε: Να δημιουργήσετε μια ισορροπία στα ζυγωματικά και το πηγούνι.

Πώς θα το πετύχετε: Αν έχετε μεγάλα χείλη θα βοηθήσουν στην ψευδαίσθηση ενός πιο «γεμάτου» πηγουνιού. Εναλλακτικά, τολμήστε το lipgloss, το μεγάλο comeback στο μακιγιάζ. Τα χείλη με θεαματική λάμψη θα χαρίσουν φρεσκάδα στο makeup look. Κάντε contouring κάτω από τα ζυγωματικά σας και τονίστε με highlighter τους κροτάφους και τα κόκκαλα της γνάθου.

Yes I Do Tips: 

-Το blending είναι το μυστικό όπλο όλων των επαγγελματιών makeup artist, οπότε μην το παραλείψετε! Ιδανικά, χρησιμοποιήστε ένα fluffy πινέλο και κάντε blending προς τα επάνω για ένα ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα και ένα ελαφρύ lifting προσώπου! 

-To hairstyle είναι εξίσου καθοριστικό για το fixing του σχήματος του προσώπου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε μια πρόβα νυφικού χτενίσματος δοκιμάζοντας διαφορετικά στιλ.

-Τα φρύδια αποτελούν την κορνίζα του προσώπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές θεραπείες ενδυνάμωσης λίγους μήνες πριν από τον γάμο για να τα κάνετε πιο πυκνά. Επίσης, είναι σημαντικό να καταλήξετε στο ιδανικό σχήμα τουλάχιστον ενάμιση μήνα πριν και να μην κάνετε άλλους πειραματισμούς. Αν επιλέξετε να εμπλουτίσετε το σχήμα των φρυδιών σας κάνοντας tattoo ή micro blending βεβαιωθείτε ότι έχετε το χρονικό περιθώριο ώστε να ξεθωριάσουν και να μη φαίνονται επιτηδευμένα, αλλά όσο πιο φυσικά γίνεται.

Διαβάστε επίσης…

Παναγιώτη Καρακάση, ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ της αγχωμένης νύφης;

Η beauty director Βασιλική Καρανζογιάννη δίνει 5 fun και χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς για νύφες

H καινοτόμος σειρά του Pantene με τη δύναμη του μπαμπού, της βιοτίνης και της καφεΐνης που θα λα-τρέ-ψε-τε!