Αγαπά το φυσικό μακιγιάζ που κάνει κάθε γυναίκα να νιώθει ο εαυτός της, της αρέσει να συνδυάζει κλασικές τεχνικές με τα τελευταία make up trends – πάντα με βάση τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε προσώπου – και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Η make up artist Ανεζίνα Τσιώτα αποκαλύπτει στο Yes I Do τα μυστικά της γύρω από την τέχνη του μακιγιάζ και δίνει στις brides-to-be χρήσιμες συμβουλές για να λάμψουν τη μεγάλη ημέρα.

Η make up artist Ανεζίνα Τσιώτα

Ποια είναι η πιο σημαντική make up oriented συμβουλή που δίνεις πάντα στις νύφες σου;

Το πρώτο πράγμα που σίγουρα θεωρώ σημαντικό σε ένα νυφικό μακιγιάζ είναι να φαίνεται φυσικό. Δεν υποστηρίζω το μακιγιάζ που αλλάζει τα χαρακτηριστικά σε ένα πρόσωπο, με αποτέλεσμα η νύφη να φαίνεται μια άλλη και στον εαυτό της αλλά και στον κόσμο. Επίσης, δουλεύω πάντα με βάση τους χρωματικούς της τόνους.

Το make up έχει κλασικές αξίες ή ακολουθεί ετήσια trends;

Θεωρώ πως η μόδα που υπάρχει την εκάστοτε στιγμή επηρεάζει πάντα, παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός των δύο και φυσικά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το κάθε πρόσωπο. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Προσωπικά, κινούμαι με βάση τις ιδιομορφίες του κάθε προσώπου ώστε να αναδείξω τον καλύτερο εαυτό κάθε κοπέλας.

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο bridal make up look; Μπορείς να μας το περιγράψεις;

Το δικό μου αγαπημένο bridal make up look είναι το natural look, χωρίς υπερβολές και σκούρα χρώματα. είτε σε ροζ είτε σε bronze αποχρώσεις, φυσικά με βάση τους χρωματικούς τόνους του δέρματος και των υπόλοιπων χαρακτηριστικών της κάθε κοπέλας. Σίγουρα κάτι φρέσκο και λαμπερό!

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια νύφη προκειμένου να έχει ένα υπέροχο, σταθερό bridal make up look;

Το βασικό βήμα για να έχουμε το καλύτερο bridal make up look είναι η σωστή προετοιμασία του δέρματος. Μια νύφη πρέπει να έχει φροντίσει να κάνει λίγες ημέρες πριν, εκτός από την καθημερινή skincare routine της, μια θεραπεία βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης που θα της χαρίσει μια λεία, λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πέραν της φυσικής λάμψης και τη σωστότερη εφαρμογή όλων των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν – φυσικά μαζί με τα σωστά και ποιοτικά προϊόντα.

Όλες αγαπάμε την αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Πως μπορούμε να την αποκτήσουμε άραγε;

Μια σωστά δομημένη επιδερμίδα, καθαρή και φωτεινή, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα. Όπως φροντίζουμε να τρέφουμε τον οργανισμό μας για να λειτουργεί σωστά, έτσι πρέπει να φροντίζουμε και το δέρμα μας, κυρίως το πρόσωπο μας, για να μην «πεινάσει». Πολλοί αμελούμε την καθημερινή φροντίδα του προσώπου ενώ είναι μια πολύ βασική ανάγκη. Ο σωστός καθημερινός καθαρισμός στο σπίτι και οι κατάλληλες ενυδατικές κρέμες, που μας έχει συστήσει ο αισθητικός μας για τον τύπο του δέρματός μας, είναι τα πρωταρχικά στάδια για την επίτευξη του στόχου αυτού. Σημαντικό επίσης είναι να γίνεται κάθε 6 μήνες (ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματος) ένας βαθύς καθαρισμός σε κάποιο κέντρο αισθητικής, που θα διατηρεί τους πόρους καθαρούς αποφεύγοντας τη συσσώρευση σμήγματος και ρύπων. Και φυσικά το καλό ντεμακιγιάζ μετά από κάθε επιστροφή μας στο σπίτι.

Κεφάλαιο «juicy lips». Πώς θα τα επιτύχουμε;

Ένα πραγματικά σημαντικό κεφάλαιο, αφού όλες θα θέλαμε ζουμερά χείλη για φίλημα! Αρχικά, όπως στο πρόσωπο έτσι και στα χείλη είναι απαραίτητη η ενυδάτωση σε καθημερινή βάση. Ένα lip balm που διατηρεί την ελαστικότητα και την ενυδάτωσή τους είναι απαραίτητο, όπως επίσης και μερικές φορές την εβδομάδα θα βοηθούσε ένα peeling με κάποιο lip scrub. Ωστόσο, με τη σωστή τεχνική μολυβιού – χωρίς υπερβολές – γύρω από τα χείλη, μπορούμε να κάνουμε διάφορα κόλπα ώστε να δώσουμε έναν extra όγκο στα χείλη μας.

Ποιο σημείο του προσώπου αγνοούμε συχνά στο μακιγιάζ, έχει όμως καθοριστική σημασία στο τελικό αποτέλεσμα;

Συχνά παρατηρώ κορίτσια που έχουν κάνει ένα μακιγιάζ μόνες τους και δεν έχουν απλώσει σωστά το make up κυρίως στις άκρες του προσώπου. Τόσο στο τελείωμα του τριχωτού της κεφαλής, όσο στο πλάι (στα αυτιά) και στον λαιμό, παρατηρώ ένα «στεφάνι» με διακριτά όρια του make up. Ακόμα και σωστή απόχρωση να έχουμε (δύσκολο αν δεν γίνει μίξη χρωμάτων), πρέπει να απλώνουμε καλά το make up μέχρι και στην τελευταία άκρη, ώστε να είναι εναρμονισμένο με το πρόσωπό μας και φυσικά η σωστή βάση είναι πάντα το θεμέλιο για το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Αν δεν χτίσουμε σωστά τη βάση μας δεν θα «στρώσουν» και τα υπόλοιπα προϊόντα σωστά. Βέβαια, δεν τίθεται συζήτηση για το ότι κάτω από το make up πρέπει απαραίτητα να υπάρχει τουλάχιστον ενυδατική κρέμα πρόσωπου.

Ποιο είναι το δικό σου απόλυτο make up μυστικό;

Το μόνο μυστικό μου είναι η αγάπη με την οποία «αγκαλιάζω» την κάθε ιδιομορφία στο κάθε διαφορετικό πρόσωπο. Η χαρά που παίρνω μέσα από τη χαρά της κάθε γυναίκας βλέποντας τον εαυτό της στην πιο όμορφη εκδοχή του, έχοντας αναδείξει και προβάλλει την ξεχωριστή ομορφιά που κρύβει μέσα της.

Μπορείς να μας περιγράψεις τη δουλειά σου με 3 λέξεις;

Δημιουργία, αγάπη, ευτυχία.

Instagram: @anezina_tsiota

RELATED POSTS