Το κλειδί για τέλειο νυφικό μακιγιάζ; Το καθαρό λαμπερό δέρμα! Η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Global Senior Artist της MAC Cosmetics μας εκμυστηρεύεται τα 6 tips για την τέλεια εφαρμογή του foundation που θα κάνουν το δέρμα σας να δείχνει πιο λείο από ποτέ!alexandra-spiridopoulou.jpg

Tip 1  – Η επιδερμίδα

Προετοιμάστε καλά την επιδερμίδα σας. Χρησιμοποιήστε ένα primer και μια ενυδατική κρέμα όχι πολύ βαριά ούτε πολύ ενυδατική για να μη βαρύνει το δέρμα σας και βγάλει λιπαρότητα. Το primer θα κάνει το foundation να διαρκέσει περισσότερο.

Tip 2 – Το foundation

Χρησιμοποιήστε το foundation με πινέλα. Κατ’αυτό τον τρόπο θα διαρκέσει περισσότερο και θα εφαρμόσετε, όση ποσότητα είναι απαραίτητη. Επίσης, το αποτέλεσμα θα φαίνεται πιο διάφανο και όχι βαρύ και υπερβολικό.

Yes I Do 2 MAC_StudioFixFluid_NC44.5

Tip 3 – H απόχρωση

Για να επιλέξετε την κατάλληλη απόχρωση που θα ταιριάζει στο δέρμα σας θα πρέπει να δοκιμάσετε το foundation στο πιγούνι ή στα μάγουλα και όχι στο εσωτερικό των καρπών ή στο λαιμό, καθώς πάντα αυτή η περιοχή είναι ανοιχτότερη από την απόχρωση του προσώπου σας.

Tip 4 – Το concealer

Χρησιμοποιήστε concealer με σύνεση. Όσο πιο σκούρους μαύρους κύκλους έχουμε τόσο πιο σκούρα πρέπει να είναι η απόχρωση του concealer. Aν βάλουμε ανοικτή απόχρωση σε μαύρους κύκλους το αποτέλεσμα θα είναι γκρι. Το εσωτερικό σημείο των ματιών είναι το πιο σκοτεινό σημείο του δέρματός σας άρα εκεί χρειάζεται να φωτίσουμε περισσότερο την περιοχή.

Tip 5 – Η πούδρα

Η πούδρα μπαίνει στο τέλος και με φαρδύ πινέλο, μόνο στην περιοχή της ζώνης Τ για να «τραβήξει» την λιπαρότητα. Αν χρησιμοποιήσετε περισσότερη πούδρα από όση χρειάζεται, το αποτέλεσμα θα φαίνεται βαρύ και κουρασμένο.

Yes I Do 5 MAC_StudioFixPowder_NC25

 Tip 6 – Το δέρμα
Το δέρμα είναι το σημαντικότερο στοιχείο στο μακιγιάζ. Εφόσον πετύχετε μια καλή βάση μετά ακόμα και ένα κόκκινο κραγιόν και μια μασκάρα μπορεί να είναι αρκετό για τις νύφες του φθινοπώρου ή ακόμα και του χειμώνα.

 Yes I Do Tip

Κάθε νύφη είναι μοναδική και δεν πρέπει να προσφεύγει σε υπερβολές για την ημέρα του γάμου της. Η λάμψη της θα αναδυθεί μέσα από την απλότητα, το στυλ και τη μοναδικότητα της. Γι’αυτό λέμε όχι στα υπερβολικά foundation και επιδιώκουμε ένα δέρμα γεμάτο λάμψη και υγεία!mac-cosmetics.jpg

MAC Cosmetics

website: www.maccosmetics.gr

facebook: MACcosmetics

instagram: MACcosmetics

#MacCosmetics

Από τη Νίκη Μουστάκα