Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Πάντα ονειρευόσασταν να παντρευτείτε φορώντας ένα υπέροχο strapless νυφικό. Τώρα όμως που έχετε ξεκινήσει για τα καλά τη διαδικασία της αναζήτησής του, θα έχετε διαπιστώσει ότι ενώ αποτελεί μια διαχρονική επιλογή για τις brides-to-be, υπάρχουν μερικά πρακτικά ζητήματα που ίσως σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη. Συνεχίστε να διαβάζετε! Από τα σωστά εσώρουχα μέχρι τις απαραίτητες επιδιορθώσεις, δείτε πώς θα βεβαιωθείτε ότι το νυφικό σας θα παραμείνει στη θέση του καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Φωτογραφία | Justin Alexander

1. Βρείτε το σωστό μέγεθος

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να βρείτε ένα strapless νυφικό που θα είναι πρωτίστως άνετο και δεν θα πιέζει το στήθος σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να παραγγείλετε ένα μέγεθος μεγαλύτερο και να το στενέψετε στη μέση, παρά το μπούστο σας να φαίνεται έτοιμο να εκραγεί. Δοκιμάστε να χορέψετε φορώντας το νυφικό σας για να διαπιστώσετε αν είναι σταθερό. Αν ναι, ίσως χρειαστεί να το στενέψετε λίγο περισσότερο.

2. Επιλέξτε νυφικό με μπανέλες

Κρατήστε σταθερό το μπούστο σας και αποφύγετε τυχόν απρόοπτα επενδύοντας σε ένα strapless νυφικό με μπανέλες. Αυτό θα λειτουργήσει όπως ακριβώς ένας κορσές, ώστε να μην αισθάνεστε ότι το φόρεμά σας γλιστράει συνεχώς προς τα κάτω.

Φωτογραφία από Kristina Polianskaia (Pexels)

3. Επενδύστε στα σωστά εσώρουχα

Όσο περισσότερη υποστήριξη, τόσο το καλύτερο! Στην περίπτωση των strapless νυφικών, καλό είναι να επιλέξετε κι ένα strapless σουτιέν, κατά προτίμηση με μπανέλες, το οποίο θα φτάνει μέχρι τη μέση σας ή ακόμα χαμηλότερα, εάν το επιτρέπει το σχέδιο του νυφικού σας. Με το σωστό σουτιέν στη θέση του και ένα άψογα εφαρμοστό φόρεμα, δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα!

4. Προσθέστε τιράντες

Αγαπάμε τα convertible νυφικά, σας το έχουμε πει; Πολλά strapless φορέματα διαθέτουν ααορτί δαντελένιες τιράντες, τις οποίες μπορείτε να προσθέσετε αργότερα, όταν νιώσετε ότι χρειάζεστε λίγη επιπλέον στήριξη για τον χορό.

Φωτογραφία από Scott Webb (Unsplash)

Yes I Do Tip: Άλλα σχέδια νυφικών που παρέχουν τη σωστή υποστήριξη, ιδιαίτερα στις brides-to-be με μεγάλο στήθος, είναι φτιαγμένα από ένα πιο σταθερό ύφασμα όπως η διάσημη βελγική δαντέλα Alençon.