Η αρχαία Ρώμη αναβιώνει μέσα από το φαντασμαγορικό fashion show των Dolce & Gabbana! Άρωμα Ελλάδας στην Alta Moda 2019 σε μία συλλογή που “κόβει την ανάσα”!  Το συγκρότημα των Ναών, αποτελεί μνημείο αμύθητης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας και θεωρείται το πιο “ολοκληρωμένο” μετά τον Παρθενώνα! Με έκταση που υπολογίζεται περίπου στα 12 χλμ, υπό τη σκιά της σικελικής πόλης Αγκριτζέντο και με τον αέρα της Μεσογείου, το φανταστικό αυτό μέρος δεν θα μπορούσε παρά να φιλοξενήσει μία “θεϊκή” συλλογή! 

Φυσικά, οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και διήρκησαν δύο ολόκληρα χρόνια, προκειμένου η Ιταλία να εξασφαλίσει ότι το πολύτιμο μνημείο θα παραμείνει αλώβητο μετά την επίδειξη! Οι προετοιμασίες έμελλε να είναι αρκετά πιο σύνθετες από τς διαπραγματεύσεις! 

Χρειάστηκε να κατασκευαστεί μία ξύλινη εξέδρα που τοποθετήθηκε σε μία παχιά στρώση άμμου, προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο χώρος στο ελάχιστο, γεγονός που δεν “φόβiσε” τα μοντέλα, που μας χάρισαν ένα δυναμικό και μνημειώδες catwalk! Συγκεντρώσαμε τις δημιουργίες που μας προκάλεσαν instant bridal crush και σας τις παραθέτουμε για μία νυφική εμφάνιση εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα! 

Η συλλογή αντιπροσωπεύει την ελιτιστική θεώρηση του σχεδιαστικού διδύμου, ανάλογη με εκείνη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η πνευματικότητα και το μεγαλείο του Αρχαίας Ελλάδας αποτυπώνονται πάνω σε πληθωρικές, μεγαλοπρεπείς δημιουργίες και ολοκληρώνονται με χρυσά στεφάνια από δάφνη. 

Χιτώνες, φαρέτρες και σανδάλια στην πιο εκλεπτυσμένη και high fashion εκδοχή τους, περπατούν στην Alta Moda των Dolce & Gabbana, χαράσσοντας έναν ολότελα δικό τους ξεχωριστό δρόμο. Αγγεία, παραστάσεις από αμφορείς, κίονες και αγάλματα ενσωματώνονται στην couture συλλογή, αποτυπώνονται σε αφράτα τούλια, ευαίσθητο μετάξι και αισθησιακό σατέν και απλώνονται σε όλο το μήκος του gown, δημιουργώντας statement. Braided ζώνες από δέρμα και ύφασμα μπερδεύονται με ρομαντικές κορδέλες και πολυτελές χρυσό, λειτουργώντας σαν συμπληρωματικές λεπτομέρειες που έρχονται για να αποθεώσουν το look. 

H Έλενα Κρίστεσεν εξομολογείται ότι βίωσε την εμπειρία σαν κάτι μεταφυσικό, αφού όσο περπατούσε στην πασαρέλα, σκεφτόταν όλες τις δυναμικές γυναίκες που είχαν περπατήσει στο ίδιο σημείο, πριν από χιλιάδες χρόνια. 

Δέος, θαυμασμός και ρίγος μπροστά στο μεγαλείο ενός αρχαίου πολιτισμού που παραμένει ζωντανός χιλιετίες αργότερα, αλλά και αναγνώριση για τους ευρηματικούς και τολμηρούς σχεδιαστές σε ένα σημείο-σταθμό για τα fashion shows! 

Διαβάστε επίσης… 

Victoria Adams | Η νύφη με το πιο 90s Vera Wang νυφικό και την ανθοδέσμη από μήλα και blackberries

Cindy Crawford | Η νύφη που έκανε το beach bridal look “της μόδας”

Iconic Grooms: Αναζητάμε τον γαμπρό σε κάθε δεκαετία και εξυμνούμε τους απόλυτους celebrity grooms