Δύσκολο να φανταστούμε την Paris Haute Couture Week χωρίς το show του οίκου Chanel. Γιατί για show πρόκειται και όχι για μία ακόμα παρουσίαση μιας νέας συλλογής που απλώς έχει ως στόχο να αναδεικνύει τις εκάστοτε τάσεις. Φέτος η καλλιτεχνική διευθύντρια Virginie Viard – με την πολύτιμη βοήθεια του καλλιτέχνη Xavier Veilhan – δημιούργησαν έναν ”ζωολογικό κήπο” με γιγάντια ξύλινα γλυπτά σε σχήματα ζώων και κατάφεραν να συζητηθούν όσο κανείς άλλος. Ή μάλλον σχεδόν όσο κανείς άλλος, αφού τις προηγούμενες ημέρες ο οίκος Schiaparelli και τα ομοιώματα κεφαλιών από λιοντάρια και τίγρεις πάνω στις κομψές του δημιουργίες, αποτέλεσαν αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού με τα social media με τη σειρά τους να ”δικάζουν” τη συγκεκριμένη επιλογή του οίκου, χαρακτηρίζοντάς τη ως άτοπη και λανθασμένη.

Photo: instagram @chanelofficial

Ωστόσο μόνο άτοπη δεν ήταν η φετινή επιλογή του θέματος για τον οίκο chanel και τη νέα συλλογή Spring-Summer 2023, αφού τα γιγάντια ξύλινα γλυπτά ζώων ήταν ίδια με εκείνα που διακοσμούσαν σε μικρότερο μέγεθος το διαμέρισμα της Coco Chanel στο Παρίσι. Η Viard εμπνεύστηκε από την ίδια την Coco και τις διακοσμητικές της ανησυχίες και ζήτησε από τον Veilhan να το ενσωματώσει στο φετινό show. Και αυτό έκανε, με τα κεντήματα της συλλογής να στρέφονται ξεκάθαρα στον θαυμαστό κόσμο των ζώων και εμείς να γοητευόμαστε από κάθε Chanel look.

Τόσο το tweed όσο και τα πολυτελή details του οίκου κυριάρχησαν στην ονειρική συλλογή ενώ η ένταξη ενός κατά τ’ άλλα αντρικού αξεσουάρ – και αναφερόμαστε στο παπιγιόν που φορούσε η πλειοψηφία των μοντέλων, δημιούργησε μία νέα statement τάση – δήλωση στο bridal σκηνικό!

Brides-to-be ο οίκος Chanel μας εμπνέει για ακόμη μία φορά. Enjoy!

 

RELATED POSTS