Ο τρόπος με τον οποίο κινείται στον χώρο η creator και σχεδιάστρια του επιτυχημένου brand, σε κάνει να μην την ξεχνάς εύκολα. Το μποέμ για εκείνη είναι φιλοσοφία ζωής, ενώ πιστεύει πως κάθε ρούχο αφηγείται τη δική του ιστορία. H μόδα και ο γάμος μπερδεύονται σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, ενώ το sneak peek για το τι θα δούμε στο φετινό Yes I Do Catwalk by ghd μάς κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο…

Photo: Αλέξανδρος Μακρής

Λένε πως κάθε ρούχο αφηγείται τη δική του ιστορία. Μέσα από τα ρούχα και τα νυφικά που εσείς σχεδιάζετε, ποια είναι η ιστορία που θέλετε να πείτε;

Κάθε ύφασμα έχει τον δικό του ψίθυρο, τα ρούχα μας, όπως και τα νυφικά φορέματα, αφηγούνται την ιστορία της γυναίκας που αισθάνεται αυτοπεποίθηση στον χώρο, ελευθερία στη σκέψη της και που δε φοβάται να σταθεί και να γελάσει δυνατά, να χορέψει δίχως τύψεις, και ευγενικά να αφήσει το «άρωμά» της στον χώρο ώστε να τη θυμάσαι.

Πριν από τη δημιουργία του brand Nidodileda, περάσατε από τους χώρους της διαφήμισης και της δημοσιογραφίας. Υπήρξε κάποια στιγμή που συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τη μόδα ή το ξέρατε από πάντα;

Οι πρωταρχικές σπουδές μου ήταν πάνω στη διαφήμιση, ενώ έκανα κι ένα πέρασμα από τη δημοσιογραφία, που πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δε μου κάνει και δεν της κάνω. Δεν ήξερα από πάντα ότι ήθελα να ασχοληθώ με αυτόν τον χώρο, εξού και οι σπουδές μου πάνω στη μόδα προέκυψαν αργότερα. Σημάδια, βέβαια, υπήρχαν από τη νεαρή ηλικία, χωρίς, όμως, την αρμόζουσα από μένα σημασία.

Οι bridal συλλογές σας είναι η επιτομή της μποέμ κομψότητας. Τι σημαίνει για εσάς η λέξη «μποέμ»;

«Μποέμ» είναι ο τρόπος ζωής, είναι οι εικόνες με τις οποίες μεγάλωσες και το βήμα που σου δόθηκε ελεύθερα να μπορείς να εξιστορήσεις το ποιος είσαι, είτε με την παρουσία σου είτε με ένα βαθύ χαμόγελο. Είναι φιλοσοφία. Η φιλοσοφία των λίγων, εκείνων που μπορούν να υποστηρίξουν τη γνώμη τους ακούγοντας πρώτα τη δική σου ευγενικά και διακριτικά, έτσι απλά!

Τα Nidodileda εκπέμπουν «women got the power» vibes, τα οποία και λατρεύουμε. Πώς μπορεί να συνυπάρξει ο θεσμός του γάμου με τη γυναικεία χειραφέτηση;

Η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να έχει μια γυναίκα είναι να γνωρίζει τη δύναμή της αλλά και να αφήνει χώρο στον συνοδοιπόρο της να την οδηγεί. Αν το σκεφτείς απλά, αν την αγαπά, θα την οδηγήσει εκεί που κοιτάει εκείνη, εκεί που ζητάει η καρδιά της.

Πώς θα περιγράφατε τη Nido-bride; Οι νυφικές σας δημιουργίες σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;

Απευθύνομαι πάντα στις γυναίκες που «τραγουδά» η ψυχή τους, δεν υπάρχουν φόρμουλες και κανόνες. Την εικόνα της νύφης που αγαπώ τη δίνω κάθε τόσο, και ξεκάθαρα γίνεται κατανοητή και αρεστή στην εκάστοτε γυναίκα που πιάνει αυτήν τη μελωδία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γυναίκα αυτή δε θα φοβηθεί να μείνει ξυπόλυτη στη μέση της νύχτας!

Τα κομμάτια των κολεξιόν σας που δεν είναι bridal θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν boho, rock chic, με χαρακτήρα. Πώς θα ντύνατε με αυτά μια κουμπάρα και μια καλεσμένη σε έναν γάμο του 2020;

Αγαπώ ιδιαίτερα τα κιμονό φορέματα από εκλεκτά υφάσματα και τα κρόσσια. Σίγουρα θα επέλεγα την κίνηση στο ρούχο, καθώς μου αρέσει να παρακολουθώ τον χορό των υφασμάτων πάνω σε ένα κορμί.

Στα σχέδιά σας συχνά διακρίνουμε μια αγάπη για άλλες δεκαετίες, όπως των ‘20s. Πιστεύετε ότι τα ρούχα μπορούν να μας κάνουν να βιώσουμε ρομαντικά συναισθήματα που έχουμε συνδυάσει με το παρελθόν;

Συνηθίζω να αποκαλώ τα ρούχα μας «Wardrobe Treasures», ακριβώς γιατί δεν ακολουθούν τα trends της εποχής μας, είναι θεατρικά και κουβαλούν το «παλιό» στοιχείο πάνω τους. Είναι vintage feel η αίσθησή τους και, αν τα προσέξεις, θα μπορούν να φορεθούν και ύστερα από αρκετά χρόνια.

Ποιο είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένα ρούχο σας και δεν το διαπραγματεύεστε;

Ταυτότητα.

Γιατί οι περισσότερες νύφες αποφεύγουν τα αξεσουάρ; Ποια είναι εκείνα που μπορούν να απογειώσουν τη νυφική εμφάνιση;

Κάθε νύφη είναι μια διαφορετική «παλέτα», οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω με κάτι γενικό. Θα σου πω ότι, προσωπικά, μου αρέσουν τα κοσμήματα με τα δικά μας νυφικά, και πόσω μάλλον τα μασίφ.

Τι θα παρουσιάσετε στο φετινό Yes I Do Catwalk by ghd;

Μποέμ γυναίκες που η καθεμία προσωπικά έχει τη δική της διαφορετικότητα στον χώρο. Ανυπομονώ…

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

yes-i-do-nidodileda-designer.jpg

Διαβάστε επίσης…

Wedding Interview με την Κονδία Νεσγού

Το τελευταίο show του Jean-Paul Gaultier – Τα 10 εικονικά νυφικά της 50ετούς καριέρας του

Manfred Thierry Mugler: Η απόκοσμη σαγήνη της υψηλής ραπτικής και των νυφικών φορεμάτων του Γάλλου σχεδιαστή