Η αγάπη της για τη μόδα και το αίσθημα της δημιουργίας την οδήγησαν αρχικά στη δημιουργία της δικής της επιχείρησης. Έπειτα από σπουδές και προϋπηρεσία στον επιχειρηματικό κλάδο, αποφασίζει να σπουδάσει σχέδιο μόδας και σήμερα να συγκαταλέγεται στις πιο αγαπημένες σχεδιάστριες όλων των brides to be. Η Τέτη Χαρίτου με την Bridal Collection, υπό τον τίτλο “Butterflies” επανασυστήνει τον όρο παραμύθι και είναι έτοιμη να σας παρασύρει στη δημιουργία του δικού σας. 

teti-charitou-cover-photo.jpg

Τέτη ποια είναι τα «λάθη» που κάνει η Ελληνίδα νύφη κατά την επιλογή του νυφικού της;

Θεωρώ πως η αγορά του νυφικού έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Παρόλο που η μόδα εξελίσσεται και σαφέστατα έχει εξελιχθεί και το στιλ των Ελληνίδων, στο νυφικό πάμε με πολύ αργά βήματα. Το μεγαλύτερο, κατά τη δική μου πάντα άποψη, λάθος της εκάστοτε νύφης είναι η υπερβολή. Επειδή είναι το ΕΝΑ το μοναδικό φόρεμα που θα βάλει παρασύρεται πως πρέπει να είναι φορτωμένο. Αντίθετα η νύφη πρέπει να βγάζει αρχοντιά, και class. Στοιχεία που αρμόζουν στην περίπτωση εκφράζοντας σεβασμό στον όμορφο θεσμό του γάμου. Τέλος, ένα ακόμη λάθος είναι οτι η νύφη επηρεάζεται απο το περιβάλλον της με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην καταλήγει στην δική της επιλογή νυφικού που την εκφράζει.

Teti Charitou 1

Teti Charitou 2

teti-charitou-yes-i-do-1.jpg

Τι είναι εκείνο που εσύ συμβουλεύεις τις υποψήφιες νύφες στην επιλογή του νυφικού τους κατά τη διάρκεια των προβών σας;

Η εκάστοτε νύφη πρέπει να είναι και να νιώθει ο εαυτός της μέσα στο νυφικό, να είναι άνετη έτσι ώστε να μπορεί να χαρεί στο έπακρο τη μέρα εκείνη του γάμου της, τα υφάσματα του νυφικού της να ειναι υψηλης ποιότητας και το σχέδιο να αναδεικνυει τα καλά σημεία του κορμιού της.

Φέτος τι τάσεις επικρατούν στο κομμάτι του νυφικού και τι θα μας απασχολήσει στο μέλλον;

Τα νυφικά δεν έχουν μόδα.Είναι κλασικά κομμάτια υψηλής ραπτικής όπου επιρεάζονται από το στιλ της κάθε εποχής. Οι τάσεις τα τελευταία χρόνια έιναι πιο minimal γραμμές με fashion statement details. Η μόδα επηρεάζεται από τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, συνεπώς νομίζω πως στο μέλλον θα αναζητήσουμε περισσότερο τον μινιμαλισμό και τα φυσικά υλικά.

Teti Charitou 3

Teti Charitou 4

teti-charitou-yes-i-do-5.jpg

Τι είναι εκείνο που σε εμπνέει για τις δημιουργίες σου;

Επηρεάζομαι απο τα πάντα και έτσι αντλώ την έμπνευσή μου. Από μία γυναίκα στον δρόμο, μια ταινία μέχρι και έναν πίνακα ζωγραφικής. Η έμπνευση για μένα έρχεται από  την ομορφιά που μπορείς να ανακαλύψεις στη ζωή ακόμα και μέσα απο τις δυσκολίες της.

Teti Charitou 5

Teti Charitou 6

Ποια τα υλικά που χρησιμοποιείς και ποιο το αγαπημένο σου;

Οι πολυτελείς υφές, όπως γαλλικές δαντέλες chantilly και guipure, ολομέταξες μουσελίνες, φίνα ντελικάτα τούλια, είναι μόνο μερικά από τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε. Οι σειρές μας είναι Limited Edition με τη δυνατότητα τροποποίησης & εφαρμογής στον κάθε ένα ξεχωριστά. Όλες  οι συλλογές  κατασκευάζονται εξ’ολοκλήρου στην  Ελλάδα, και πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς στο χέρι. Λατρεύω να χρησιμοποιώ πολυτελής υφές. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με φυσικά υλικά όπως το μετάξι που προσδίδουν ένα φίνο αποτέλεσμα στο σχέδιο. Το ύφασμα είναι πολύ σημαντικό, έχει χαρακτήρα και σε καθοδηγεί στο πώς θα του συμπεριφερθείς.

Teti Charitou 7

Teti Charitou 8

Παρατηρήσαμε ότι έχεις μια απίστευτη ποικιλία επιλογών στα bridal dresses και ότι η κάθε συλλογή έχει το δικό της χαρακτηριστικό όνομα. Θα ήθελα να μας δώσετε ένα χαρακτηριστικό για κάθε συλλογή: α) ALEA β) NIMERTIS γ) THETIS δ) MELITΙ  και για την καινούργια σας που ονομάζεται  BUTTERFLIES.

Οι bridal collections έχουν πάρει τα ονόματά τους από τις νύμφες της ελληνικής μυθολογίας. Η κολεξιόν ALEA έχει έναν fashion χαρακτήρα, η NIMERTIS έναν πιο ρομαντικό, η THETIS εκφράζει το femme fatale και η MELITI το διαχρονικό classic. Η τελευταία μας κολεξιόν, η BUTTERFLIES και έχει έναν πιο fashion statement χαρακτήρα.

teti-charitou-yes-i-do-9.jpg

Διαβάσαμε για τη 7-point Fit Profile υπηρεσία σου καθώς και την υπηρεσία styling και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε, θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για αυτές;

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Αρχικά κλείνουμε ένα ραντεβού, ώστε να συζητήσουμε ακριβώς για το είδος ενδύματος που ενδιαφέρεται ο πελάτης μας. Αφού καταλήξουμε, ακολουθούμε τη 7-point Fit Profile διαδικασία που έχουμε αναπτύξει η οποία και μας βοηθάει να αποτυπώσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σώματος επισημαίνοντας τα θετικά σημεία που χρειάζεται να αναδείξουμε, καθώς και την επιλογή χρωμάτων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε νύφης.Έτσι δημιουργήσουμε το ατομικό profile, το οποίο διατηρούμε εφ’ορου ζωής σε προσωπικό folder και θα είναι πάντα η βάση κάθε νέας παραγγελίας.Μας αρέσει να αναπτύσσουμε μία σχέση ζωής με τους πελάτες μας καθώς σεβόμαστε την προτίμηση τους σε εμάς.Επιπλέον υπάρχει υπηρεσία styling με κομμωτή και μακιγιέρ, όπου κατά τη διάρκεια των προβών του ενδύματος ή του νυφικού, είμαστε σε θέση να κάνουμε και πρόβα στα μαλλιά και στο μακιγιάζ δίνοντας το τελικό αλλά ταυτόχρονα και το καλύτερο αποτέλεσμα για εκείνη την ξεχωριστή στιγμή.

Teti Charitou 9

Teti Charitou 10

Ας μιλήσουμε λίγο και για τον γαμπρό μιας και σχεδιάζεις tailor made κομμάτια και για εκείνον. Τι πρέπει να προσέχουν οι γαμπροί στην επιλογή του κοστουμιού τους και φέτος τι να αποφύγουν;

Οι αντρικές συλλογές μας είναι bespoke tailor made χειροποίητα κοστούμια.Οι γραμμές στα αντρικά κοστούμια έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, είναι πιο κοντά στο σώμα και το κολακεύουν καλύτερα.Σαφέστατα ένας γαμπρός πρέπει να προσέχει τη γραμμή του κοστουμιού καθώς και την ποιότητα των υφασμάτων.

Teti Charitou 11

Teti Charitou 12

Σε τι λέτε Yes I do και σε τι No I don’t ;

Yes I do λέω σε μια καινουρια ιδέα, στην καινοτομία σε όλους τους τομείς, στην επίμονη προσπάθεια, στη σκληρή δουλειά , στην αγάπη, στα όνειρα στην αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

No I don’t λέω στην κακοπροαίρετη διάθεση, στην υπεροψία, στην μιζέρια, σε αυτούς που σκύβουν το κεφάλι στις δυσκολίες και δεν προσπαθούν αρκετά. 

Teti Charitou 13

teti-charitou-yes-i-do-10.jpg

Teti Charitou 14

tetixaritou.jpg

Διαβάστε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμη στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης…

Η Τέτη Χαρίτου στο Yes I Do Catwalk by Pandora.

The Bridal Trend Report: Winter/Spring 2018.

Bridal Sneakers: Τα νυφικά παπούτσια που θα λατρέψετε.