Επιτρέψτε μας να σας γνωρίσουμε τη ταλαντούχα Samantha Sotos, μια σχεδιάστρια που σίγουρα θα αγαπήσετε όσο και εμείς! Η Samantha γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σύδνεϋ και η ιδέα να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα και την Αθήνα δεν της είχε περάσει ποτέ από το μυαλό…αλλά ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ! Πριν 13 χρόνια, μετά από τις σπουδές της σε Λονδίνο και Αθήνα και έχοντας επιστρέψει και πάλι για λίγο στην Αυστραλία πήρε την μεγάλη απόφαση να επιστρέψει μόνιμα στην Αθήνα και να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας. Είχε πλέον πειστεί πως στην Ευρώπη γιορτάζουν τη μόδα με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο και όντας πάντα ανοιχτή στις προσκλήσεις ξεκίνησε να εξερευνά αυτόν τον δημιουργικό κόσμο! Εμείς μιλήσαμε μαζί της για την πηγή της έμπνευσής της, τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί και φυσικά ζητήσαμε τις συμβουλές της τόσο για τις μέλλουσες νυφούλες όσο και για τις αγχωμένες κουμπάρες και όλες τις καλεσμένες που θέλουν να εντυπωσιάσουν! Σας προσκαλούμε στην παρέα μας…

photo samantha sotos 1

Έμπνευσή σου αποτελεί τόσο το Ευρωπαϊκό όσο και το Αυστραλιανό στυλ, ποιά στοιχεία κρατάς από το καθένα και πως θα περιέγραφες το Euralian style σου; 

Το στυλ Euralian, που χαρακτηρίζει την φιλοσοφία μου στο σχεδιασμό κάθε συλλογής, ονομάστηκε από ένα συνδυασμό feeling & lifestyle, European & Australian οπότε Euralian.  Και στις δύο πόλεις που έζησα, κάτι ανακάλυπτα και κάτι έλειπε. Αποφάσισα να υιοθετήσω στοιχεία που μου ήταν σημαντικά στην Αυστραλία, όπως η άνεση και να προσθέσω την κομψότητα που είδα ότι υπήρχε στην Ευρώπη και να τα συνδυάσω στο ύφος του brand μου. Προτείνω ρούχα άνετα και συγχρόνως κομψά και διαχρονικά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό, αυτό που δεν λείπει από τις δημιουργίες σου;

Μου αρέσουν τα άνετα υφάσματα.  Το καλοκαίρι μου αρέσει το βαμβάκι, τα πλεκτά, silk blend υφάσματα.  Το χειμώνα, πάλι μου αρέσουν τα πλεκτά υφάσματα, το ζακάρ μαλλί για σακάκια και παλτό. Μου αρέσει να τα εμπλουτίζω με τρέσες που δίνουν ζωή σε ένα απλό ρούχο.  Επίσης η λεπτομέρεια της τρέσας προσθέτει ένα σύγχρονο Ελληνικό ύφος που για μένα είναι σημαντικό.

photo samantha sotos 2

photo samantha sotos 3

Η νέα bridal συλλογή σου είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Το κάθε νυφικό είναι ξεχωριστό, ποιά είναι η διαδικασία δημιουργίας που ακολουθείς; Παίρνεις έμπνευση και ιδέες από την εκάστοτε νύφη δημιουργώντας ένα custom made φόρεμα;

Αρχικά δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με το νυφικό. Γυναίκες που είχαν αγοράσει Samantha Sotos, άρχισαν να μου ζητούν να τους και το νυφικό τους!  Είχαν ταυτιστεί με το ύφος μου, είχαν δοκιμάσει την επιτυχία της εφαρμογής και με εμπιστεύτηκαν και για το νυφικό τους που η εφαρμογή είναι τόσο σημαντική.  Έτσι ξεκίνησε το νυφικό.  Αποφάσισα να μην βγάλω δειγματολόγιο για τα νυφικά γιατί πιστεύω ότι δεν μπορώ να βάλω την γυναίκα σε ένα καλούπι. Τα νυφικά μου είναι custom made, με αποτέλεσμα να μην έχω κάνει το ίδιο νυφικό δύο φορές γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν δύο γυναίκες ίδιες ούτε στο σώμα ούτε στην προσωπικότητα.  Πλέον απολαμβάνω την διαδικασία του νυφικού με την μέλλουσα νύφη, γιατί γίνεται δικό της και έχει φωνή και άποψη στην διάρκεια της δημιουργίας.

Τι είδους γυναίκες φαντάζεσαι να φοράνε τα νυφικά σου;

Μία γυναίκα που ξέρει τι θέλει, είναι χαρούμενη, έχει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη σε όλη την διαδικασία.

photo samantha sotos 4

photo samantha sotos 5

Τι θα συμβούλευες μια μέλλουσα νύφη που αναζητά το τέλειο νυφικό; Ποιές παγίδες πρέπει να αποφύγει;

Να μην είναι μακριά το νυφικό από την φιλοσοφία που έχει στην καθημερινότητα της. Να δει τι ταιριάζει στο σώμα της, να σκεφτεί πρακτικά που θα γίνει η δεξίωση άμα πρέπει να λάβει υπόψη της για πρακτικούς λόγους το μήκος ή το ύφασμα. Αν για παράδειγμα παντρευτεί σε παραλία το αέρινο είναι ωραίο και θα βοηθήσει στην κίνηση.  Αν παντρευτεί σε κήπο, η δαντέλα προσφέρει ένα ύφος που ταιριάζει με το περιβάλλον. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαλέξει ένα νυφικό που έχει δει σε κάποια άλλη ή σε celebrity αλλά δυστυχώς δεν ταιριάζει στο σώμα της ή στο ύφος της.

Πόσο καιρό πριν τον γάμο θα πρέπει να αρχίσει η νύφη να αναζητεί το νυφικό της;

Πιστεύω έξι μήνες πριν είναι ωραία να ξεκινήσει να σκέφτεται το στυλ που θα ήθελε στο γάμο της και στο νυφικό της.

photo samantha sotos 6

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν τάσεις στη μόδα του γάμου, ποιές πιστεύεις πως θα κυριαρχήσουν στους φετινούς καλοκαιρινούς γάμους;

Μου είναι δύσκολο να αναφέρω τάση για τον απλό λόγο ότι δεν προ σχεδιάζω το νυφικό σύμφωνα με τάσεις, σχεδιάζεται σύμφωνα με την νύφη και τις ανάγκες της.  Όμως, άμα είναι να προτείνω κάτι, προσωπικά η δουλεμένη και εντυπωσιακή πλάτη είναι το αγαπημένο μου στοιχείο.

Όσον αφορά τις καλεσμένες και τις κουμπάρες, ποιά είναι τα must have και must not κομμάτια που πρέπει να έχουν στην γκαρνταρόμπα τους;

Θα είμαι σταθερή να πω ότι πρέπει να σου ταιριάζει το ρούχο.  Είτε είσαι νύφη, ή κουμπάρα, ή καλεσμένη. Με την ίδια φιλοσοφία ότι το ρούχο πρέπει να το νιώθεις ωραία και να νιώθεις εσύ άνετα με αυτό.  Θεωρώ σημαντικό – ειδικά η κουμπάρα – να γνωρίζει τα χρώματα που θα φορεθούν από την μητέρα, τη πεθερά, την αδερφή κτλ ώστε να μην φορέσει το ίδιο χρώμα ή το ίδιο ύφος.  Να είναι όλες μοναδικές και να κλέψει τις εντυπώσεις η κάθε μια ξεχωριστά όταν θα εμφανιστούν!

photo samantha sotos 7

photo samantha sotos 8

photo samantha sotos 9

Σε τι λες yes I do και σε τι no I don’t; Δώσε μας 3 yes I do και 3 no I don’t στυλιστικά tips by Samantha Sotos.

Yes!

1)  Να τολμήσετε να συνδυάσετε τρία χρώματα σε ντύσιμο και αξεσουάρ, για να μην υπάρχει, για παράδειγμα, σετ στο παπούτσι, τσάντα.

2) Να προσπαθείτε να κάνετε ανακύκλωση στα ρούχα σας.  Να φορεθούν με πολλούς τρόπους.  Keep on reinventing your clothes and your wardrobe!

3) Να δείτε όλο το σύνολο.  Τι μαλλιά ταιριάζουν με το ντεκολτέ; Έχει ένα ώμο το ρούχο; Να βάλετε ένα βραχιόλι έντονο για να υπάρχει μία συνέχεια.  Γενικά να παίξετε με το look σας κομψά.

No

1) Ένα look  με το οποίο δεν είσαι άνετη και δεν σε αντιπροσωπεύει, άσχετα άμα το έχεις δει σε κάποια και σου αρέσει, μην το φορέσει. Πάντα μπορεί να “δουλευτεί” αλλιώς ώστε να ταιριάξει στο σώμα σου και στο ύφος σου.

2)  Στην καταπληκτική μας Ελλάδα, έχουμε και καταπληκτικό καιρό.  Επειδή είναι Οκτώβριος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φορέσουμε τις μπότες μας και μπουφάν ενώ ακόμη έχει 28 βαθμούς.  Να ντύνεσαι σύμφωνα με το καιρό και την διάθεση σου.  Αφού μπούμε στο φθινόπωρο και έχει ακόμα ζέστη, να κρατήσουμε τα σανδάλια συνδυασμένα με ρούχο σε πιο φθινοπωρινό χρώμα για να γιορτάσουμε και την αλλαγή της σεζόν.

3) Τα στενά ρούχα που μαρκάρουν το σώμα μας και δεν μας κολακεύουν.  Καλύτερα να πάρουμε ένα νούμερο πιο μεγάλο ώστε να μας είναι άνετο και να μην τραβά το βλέμμα στα ελαττώματα μας!

Samantha σε ευχαριστούμε για την όμορφη κουβέντα μας.

Και εγώ ευχαριστώ!

Περισσότερες πληροφορίες και δημιουργίες της Samantha Sotos μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.samanthasotos.com/pages/contact

Και να επικοινωνήσετε μαζί της στο Atelier της στο Θησείο:
il. poulopoulou 32 thissio athens 11851 1st fl
t: +30 210 3242517
f: +30 210 3468224
e: info@samanthasotos.com

από την  Ευαγγελία Σιγάλα