Ο τόνος της φωνής της πάντα γλυκός, το βλέμμα της βαθιά τρυφερό, η εκφραστικότητα και η κίνησή της όμοιες με εκείνες μιας μπαλαρίνας και τα λόγια της βάλσαμο στην ψυχή. «Οι φίλες μου είναι το παν, αν τις χάσω, θα χαθώ» μου εξομολογείται και αισθάνομαι πως απέναντί μου έχω μια γυναίκα γεμάτη ζωή και διάθεση να κατακτήσει τον κόσμο. Η κορυφαία, ίσως, Ελληνίδα σχεδιάστρια Λουκία με φιλοξένησε στο ατελιέ της με αφορμή το Hautes Grecians, και τη φαντάστηκα να ισορροπεί πάνω στις πουέντ της, ανάμεσα σε κλωστές και πατρόν, ο ουρανός να βρέχει χρυσόσκονη κι εκείνη να δημιουργεί ρούχα-χορογραφίες που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία…

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

Μυρτώ: Θα ξεκινήσω την κουβέντα μας με αυτό που ενδιαφέρει κάθε γυναίκα. Θέλω να μιλήσουμε για τα ρούχα του Hautes Grecians…

Λουκία: Όλη μου η ματιά ήταν στα bohemians τα οποία και λατρεύω. Είναι τάση φέτος και δουλεύουμε με πολύ κέφι πάνω σε αυτή την ιδέα. Το show είναι πάρα πολύ ωραίο γιατί όλοι οι σχεδιαστές που λαμβάνουν μέρος σε αυτό είναι πάρα πολύ καλοί και κάνουν ενδιαφέροντα και ωραία πράγματα. 

Μυρτώ: Τι σημαίνει άραγε bohemian για εσάς;

Λουκία: Βohemian σημαίνει ελευθερία, σημαίνει πως κάθομαι όπως μ’ αρέσει, χορεύω, ευχαριστιέμαι τη ζωή μου, βλέπω χρώματα τα οποία μεταφράζονται στα ρούχα μου. To bohemian γενικά μεταφράζεται σε μια αίσθηση ελευθερίας, αγάπης, εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μου και γενικά είναι κάτι που μας λείπει! Γι’ αυτό είναι πολύ όμορφο που επιστρέφει η τάση των bohemians!

 

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

Μυρτώ:  Άρα εσείς, στην ουσία, είστε ένα bohemian girl γιατί ό,τι έχετε ζήσει είναι γεμάτο χρώμα, αγάπη και τρυφερότητα.

Λουκία: Girl δεν ξέρω αν είμαι πια (γέλια), ήμουν όμως ένα bohemian girl και σίγουρα την έχω ζήσει την περίοδο, την ξέρω καλά. Βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι ξέρεις κάτι καλά. Αλλά σίγουρα είμαι bohemian άνθρωπος.

Μυρτώ: Αν ξαναζούσατε τη ζωή σας από την αρχή, τι θα κάνατε ίδιο και τι μικρό ίσως αλλάζατε σε αυτή;

Λουκία: Νομίζω ότι δε θα άλλαζα πολλά πράγματα. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω χορεύτρια. Ακούω πολύ κόσμο που είχε το ίδιο όνειρο. Μου είχε «κάτσει» μέσα στο μυαλό αυτό. Βέβαια, δεν έγινα εντέλει καθώς εκείνη την εποχή οι χορεύτριες και οι τραγουδίστριες δεν ήταν από τα πιο ιδανικά επαγγέλματα. Η αλήθεια είναι πως πάντα το σκεφτόμουν και τελικά κατέληξα να ασχολούμαι με το ύφος των ρούχων που φοράνε οι χορεύτριες, ονειρεμένα, πριγκιπικά, σαν βασιλικά… Όμως, δεν έπαψα ποτέ να ασχολούμαι και να βλέπω καθετί που αφορά τον χορό. Ακόμα και τώρα, η πολυτέλεια που κάνω δώρο στον εαυτό μου είναι να πάω σε μια καλή παράσταση. Αφού λοιπόν τα έφερε έτσι η ζωή, το «έριξα στα ρούχα» τα οποία μου έχουν χαρίσει πραγματικά πολλές χαρές αλλά και λύπες. Δεν είναι δυνατόν άλλωστε μια δουλειά να σε «πάει» μόνο εκεί που θέλεις. Όταν πρωτοάρχισα, έκανα ρούχα boho αλλά και hippie. Θυμάμαι πως είχα ένα παράθυρο κάτω, εκεί έβαζα φούστες με χρώματα και τα ρούχα μου ήταν θεατρικά πολύ, γιατί παράλληλα ασχολήθηκα και με το θέατρο… Ανέβαιναν κάποιες κυρίες, τα έβλεπαν, έβαζαν τα γέλια και έφευγαν. Αν κάτι όμως με χαρακτηρίζει στη ζωή μου είναι το πείσμα μου. Έτσι έλεγα θα δούμε ποιος θα γελάσει καλύτερα στο τέλος κι έτσι πήγαινε και ερχόταν η ζωή μου… Ώσπου εμφανίστηκε η Κατερίνα Τερζοπούλου από το περιοδικό Γυναίκα, είδε δύο παλτό, τα ζήτησε, τα φωτογράφισε και από εκεί ξεκίνησε το παραμύθι… Έτσι λοιπόν προχωρούσε η ζωή… Και νομίζω πως έχω βάλει κι εγώ με τη σειρά μου ένα πετραδάκι στην ελληνική μόδα… Αυτή είναι και η χαρά μου.

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

Μυρτώ: Η απορία μου είναι η εξής: Πώς κρατάτε τόσο χαμηλό προφίλ; Πώς όλο αυτό που έχετε ζήσει και όλη αυτή τη λατρεία του κόσμου τη διαχειρίζεστε τόσο τρυφερά και προσγειωμένα;

Λουκία: Έτσι πρέπει να είναι. Έτσι μπορείς να προχωρήσεις. Αν πεις τώρα εδώ που φτάσαμε τι ωραία που είναι, χάθηκες. Πρέπει να τα προσπερνάς όλα αυτά, να λες αυτό πέρασε, πάμε παρακάτω γιατί αλλιώς δε θα κάνεις στο τέλος τίποτα, δε θα προχωρήσεις. Και πάντα έλεγα εντάξει, δεν ξέρω αν το αξίζω όλο αυτό το «μπράβο», ας πάμε πλέον παρακάτω.

Μυρτώ: Απίστευτο! (Γέλια)

Λουκία: Και όταν κάποια στιγμή δημοσίευσαν κάπου «Ποιος είναι ο πιο δημοφιλής Έλληνας σχεδιαστής;» και είδα ότι ήμουν εγώ η δημοφιλής μου φάνηκε πάρα πολύ περίεργο. Μάλιστα ρώτησα τον φίλο μου που μου το είπε μήπως κάνει λάθος! Δεν πιστεύω, δηλαδή, στο τρέξε στις δεξιώσεις. Πιστεύω στο αποτέλεσμα της δουλειάς. Η δουλειά σου είναι αυτή που σε καταξιώνει. Δεν άφησα τίποτα στη ζωή μου στην τύχη. Όταν είναι να παρουσιαστεί κάποιο ρούχο δικό μου είμαι εκεί και το προστατεύω, ακόμα και αν δε μ’ αρέσει πάρα πολύ.

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

Μυρτώ: Πιστεύετε στις στιγμές; Το motto της Moët & Chandon είναι «Ζήσε τη στιγμή». Γιατί οι στιγμές είναι αυτές που μας κάνουν τελικά χαρούμενους…

Λουκία: Bέβαια! Τι καλύτερο από το να φτάσεις στο σπίτι σου με δύο φίλους, κουρασμένος, και να απολαύσεις ένα ποτήρι σαμπάνια;! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό. Είμαι λάτρης αυτής της σαμπάνιας…

Μυρτώ: Απολαμβάνετε πολύ τη φιλία;

Λουκία: Για μένα είναι το παν η φιλία. Πολλοί το λένε, δεν ξέρω πόσοι το πιστεύουν. Για μένα είναι η οικογένειά μου. Οι φίλες μου είναι το παν, αν τις χάσω, θα χαθώ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από τη φιλία. Το λέω και πραγματικά το νιώθω.

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

Μυρτώ: Πάμε όμως και στις νύφες σας… Πώς αισθάνεστε τη στιγμή που παραδίδετε σε μια κοπέλα το νυφικό της;

Λουκία: Πάντα εύχομαι να πάει καλά αυτός ο γάμος, σε όλες τις νύφες. Πιστεύω πως είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή όταν μία κοπέλα πάει να «δέσει» τη ζωή της με έναν άλλο άνθρωπο. Πάντα υπάρχει μια συγκίνηση στο ατελιέ όταν γίνονται οι πρόβες, και όλες οι νύφες στο τέλος φεύγουν πάντα ενθουσιασμένες. Έρχομαι, ρίχνω μια ματιά, τις χαϊδεύω λίγο, υπάρχει μια τρυφερότητα, πιστεύω πως είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή…

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

Μυρτώ: Έχετε μία συμβουλή ή κάτι να μοιραστείτε με όλες τις νύφες για να κρατήσει αυτό το όμορφο παραμύθι;

Λουκία: Θα τους έλεγα να κοιτάζουν τη ζωή τους με τρυφερότητα, να μην έχουν καχυποψία και να δίνουν ευκαιρίες στον άλλο άνθρωπο. Αυτό νομίζω. Ας δίνουν περισσότερες ευκαιρίες.

Μυρτώ: Και αυτό ισχύει σε όλες τις σχέσεις, φιλικές, επαγγελματικές…

Λουκία: Φυσικά!

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

Με μια φιάλη Moët & Chandon να ανοίγει κάθε δευτερόλεπτο κάπου στον κόσμο, κάθε στιγμή αποτελεί ευκαιρία για να ζήσουμε ένα παραμυθένιο #MoetMoment.

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το show υψηλής ραπτικής Hautes Grecians, το οποίο η Moët & Chandon στηρίζει, γιορτάζοντας τη μαγεία του στιλ!

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

Location: Atelier Loukia

 Βρείτε αυτό το άρθρο, αλλά και πολλά άλλα, στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

yes-i-do-atelier-loukia.jpg

Διαβάστε επίσης…

Atelier Loukia | Beyond White: Η νέα συλλογή νυφικών

Η Χριστίνα Μπόμπα κάνει πρόβα νυφικού με Atelier Loukia

Οι 18 καλύτερες στιγμές του Yes I Do Catwalk by PANDORA