Από τη Μάρω Παρασκευούδη.

Love at first sight! Αυτό ένιωσα την πρώτη φορά που αντίκρυσα τα ρούχα του σχεδιαστή Δημήτρη Καϊδαντζή. Θέλεις γιατί ένιωσα μία ταύτιση με το brand λόγω ονόματος, θέλεις γιατί είχα την αίσθηση  ότι ράφτηκαν  μόνο για μένα, ό,τι κι αν ήταν,  τα ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή.

Μετά από διάφορες συνεργασίες με εταιρίες παραγωγής ενδυμάτων και μπουτίκ, ο Δημήτρης λάνσαρε το 2007 τη δική του σειρά, Marywantsapurpledress, με κυρίως sur mesure δημιουργίες και ιδιαίτερη αισθητική. Το 2010 ακολούθησε η σειρά :D, η οποία αποτελείται από κομμάτια με unisex διάθεση και everyday σιλουέτες. Οι δημιουργίες του χαρακτηρίζονται από τη λεπτομέρεια,  τόσο στη ραφή όσο και στη ποιότητα των υφασμάτων, τα  twisted pattern και τη unisex αισθητική, και σε καμία περίπτωση  δεν περνούν απαρατήρητες. Λίγο πριν φύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές, βρήκαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε λίγο για το καυτό θέμα του sur mesure στην -προκειμένη περίπτωση- νυφικού, που είναι και το βασικότερο, μετά το «I DO»!

Πολλά ακούγονται για τον χρόνο που χρειάζεται η μέλλουσα νύφη προκειμένου να ράψει το τέλειο νυφικό. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, όταν η γυναίκα ξέρει τι θέλει, έχει εικόνα, είναι ανοιχτή σε προτάσεις κι εμπιστεύεται αυτόν με τον οποίο θα συνεργαστεί, γίνονται όλα πολύ γρήγορα. «Αν ξέρει τι θέλει, 3 μήνες είναι αρκετοί» μου λέει ο Δημήτρης, τονίζοντας όμως ότι εξαρτάται πάντα από το τι θέλει η κάθε γυναίκα. Όσο για τη συμβουλή του προς τις αναποφάσιστες και σε εκείνες που δεν έχουν καμία κατεύθυνση; «Να δοκιμάσουν οπωσδήποτε έτοιμα νυφικά».

Όταν η συζήτηση έρχεται στο βασικό ερώτημα τι να αποφύγει μία μέλλουσα νύφη, ισχύει το less is more. «Οι βαριές σιλουέτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα νυφικά – τούρτες και τα υπερβολικά στολισμένα στο κάτω μέρος» τονίζει ο Δημήτρης, χωρίς όμως να αποκλείει την εκδοχή του φουρό «Μπορεί το νυφικό να έχει φουρό, αρκεί να είναι λιτό κι όχι φορτωμένο».

Αν βρίσκεσαι στο δίλημμα να αλλάξεις μετά το γάμο, ο σχεδιαστής δεν προτείνει δεύτερο φόρεμα, αλλά είναι υπέρ των μικρών τροποποιήσεων, ώστε να γίνει το νυφικό πιο χρηστικό. Τι πιο ωραίο από το να απολαύσεις το νυφικό σου όλο το βράδυ;

Φτάνοντας στο θέμα budget κάτι που απασχολεί την πλειονότητα- το μεγάλο προνόμιο του sur mesure είναι ότι μπορείς να καθορίσεις την τιμή. Σκέψου ότι μπορείς να ράψεις νυφικό φόρεμα από μετάξι από 600 με 700 ευρώ. «Κινούμαστε ανάλογα με το budget» τονίζει ο σχεδιαστής, ενώ προσθέτει «Μπορώ να κάνω τα πάντα, αρκεί να ταιριάζει με το ύφος μου και να γίνεται συνεργασία».

Μπορεί να θεωρείς ότι το νυφικό είναι το παν για να λάμψεις και να ξεχωρίσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι αυτοπεποίθηση. «Δεν τα κάνει όλα το νυφικό. Λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή, χαλάρωσε και σταμάτα να ασχολείσαι με οτιδήποτε γύρω σου. Μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να σου χαλάσει τη διάθεση. Η ψυχολογία παίζει το μεγαλύτερο ρόλο εκείνη την ημέρα» συμβουλεύει ο Δημήτρης και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

Spoiler alert: δεν μπορούσα να μη ρωτήσω τον Δημήτρη για τις χειμωνιάτικες τάσεις. Ο σχεδιαστής λοιπόν, «βλέπει» λεπτομέρειες από γούνα σε extra pieces, όπως bolero και ζιβάγκο και μας προτρέπει να προτιμήσουμε τα μακριά μανίκια και τις κεντημένες διαφάνειες. Δύσκολο να αντισταθείς!

crystal white back crystal white