Νυφικά με minimal & avant- garde αέρα!

Yes I do free press 5 Alexia Kirmitsi

Με σπουδές στη Βοστώνη και στο Fashion & Textile Design στο Λονδίνο και έπειτα στο Μιλάνο, από πολύ νωρίς κατάλαβε πως το πάθος της είναι η δημιουργία με επίκεντρο τη γυναίκα αλλά και την τέχνη. Ξεκινώντας με το prêt-a-porter brand HYSTERIA ASTERIA αποφάσισε γρήγορα να εξελίξει τη δουλειά της στο haute – couture κομμάτι της. Τα νυφικά. Νυφικές δημιουργίες minimal, αέρινες και με avant – garde αναφορές αποδεικνύουν πως η Αλεξία Κιρμίτση θα βάλει τη σφραγίδα της στους επερχόμενους γάμους.

Yes I do Alexia Kirmitsi 1

Yes I do Alexia Kirmitsi 2

Ξεφυλλίζοντας κανείς την bridal συλλογή σου αισθάνεται αμέσως το ρομαντικό στοιχείο αλλά και μια αέρινη και διαχρονική αύρα. Τι είναι εκείνο που σε εμπνέει;

Είμαι όντως ρομαντική ως χαρακτήρας και έχω αποδώσει αυτό το χαρακτηριστικό στη δουλειά μου με τη σημασία που έχει στη ζωή μου. Έχω κτίσει μια νύφη «μούσα» στο μυαλό μου η οποία έχει έντονο το μυθικό στοιχείο, σαν να είναι “από άλλη εποχή” και να προέρχεται από μέρη της φαντασίας μου, αφήνοντας μια αίσθηση μαγείας, χωρίς όμως να είναι υπερβολική. Η συλλογή για τη σεζόν 2016 ‘FABLES’, είναι εμπνευσμένη από ένα αξέχαστο για μένα βιβλίο αλληγορικών ιστοριών με αντίστοιχο τίτλο, αλλά και από την ταινία “Labyrinth”, δύο δημιουργήματα με διάχυτο το μυθικό στοιχείο. Εμπνέομαι έντονα από οτιδήποτε μυθικό, σουρρεαλιστικό, διαστημικό, που μου διεγείρει τη φαντασία και με ιντριγκάρει, και το εντάσσω στη σχεδιαστική και δημιουργική μου διαδικασία. Αυτά τα χαρακτηριστικά αγγίζουν την αισθητική μου γενικότερα, οι συλλογές κάθε σεζόν όμως διαφοροποιούνται στο concept.

Yes I do Alexia Kirmitsi 3

Yes I do Alexia Kirmitsi 4

Πώς θα χαρακτήριζες εσύ τα νυφικά σου ;

Θέλοντας να τα χαρακτηρίσω όπως θα επιθυμούσα να είναι στην πραγματικότητα, τα νυφικά αυτά για μένα αποτελούν κομμάτια τέχνης τα οποία απολαμβάνεις διαχρονικά. Συνδυάζουν τις λιτές, αέρινες γραμμές, με minimal και γεωμετρική αισθητική. Στη δική μου δουλειά, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην τεχνική διαδικασία, με γνώμονα το design, τα υλικά, την ποιοτική κατασκευή αλλά και τις ιδιαίτερες σχεδιαστικές τεχνοτροπίες που συντελούν το κάθε κομμάτι.

Yes I do Alexia Kirmitsi 5

Yes I do Alexia Kirmitsi 6

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υφάσματα και με ποιο σου αρέσει να δουλεύεις περισσότερο;

Με κλειστά τα μάτια, τα μεταξωτά υφάσματα είναι μακράν τα αγαπημένα μου, κυρίως όσον αφορά στην ευελιξία τους, τον τρόπο που σου επιτρέπουν να τα επεξεργαστείς και την αίσθηση που αφήνουν στην επαφή τους με το σώμα. Επίσης, μου αρέσουν και τα υφάσματα με γεωμετρικά μοτίβα κεντημένα με χάντρες, για το εντυπωσιακό εφέ που δημιουργούν.

Yes I do Alexia Kirmitsi 7

Yes I do Alexia Kirmitsi 8

Yes I do Alexia Kirmitsi 9

Ποια  θεωρείς ότι είναι τα λάθη  που κάνουν οι Ελληνίδες νύφες;

Το κυριότερο για μένα είναι το ότι επηρεάζονται από τις γνώμες του περιβάλλοντος τους και έτσι δεν ακολουθούν το δικό τους ένστικτο και αυτό που τους αρέσει πραγματικά. Κάθε νύφη πρέπει να αισθάνεται όμορφα, άνετα και πάνω από όλα να νιώθει ο εαυτός της, να αναδεικνύει δηλαδή αυτό που είναι πραγματικά και αυτό που την εκφράζει, ούτως ώστε έτσι να υποστηρίζει την εμφάνισή της.

Η τέλεια καλοκαιρινή νύφη με 3 λέξεις….. λιτή, κλασάτη, χαλαρή.

Yes I do Alexia Kirmitsi 10

Yes I do Alexia Kirmitsi 11

Yes I do Alexia Kirmitsi 12

Σε μια πρόβα νυφικού τι είναι εκείνο που κάνουν οι περισσότερες κοπέλες λάθος και τι τις συμβουλεύεις εσύ;

Πολλές από τις κοπέλες έχουν κάνει κάποια έρευνα και έχουν βρει κάποιες εικόνες ως προς το τι τους αρέσει και τι ψάχνουν. Αυτό όμως στο οποίο καλούμαι εγώ να συνεισφέρω, είναι στο πώς θα μπορούσε να αποδοθεί μια τέτοια εικόνα στην πραγματικότητα, με όλη την τεχνική διαδικασία που επιβάλλεται και να βοηθήσω την κοπέλα να αντιληφθεί την έκταση που θα πάρει η αντίστοιχη αυτή ιδέα στην εκτέλεσή της. Ανάλογα με την κάθε σιλουέτα, προσπαθώ μέσα από την πρόβα αλλά και επεξηγηματικά, με τη σχεδιαστική μου εμπειρία και την τεχνογνωσία, να δώσω κατεύθυνση στο τι της ταιριάζει και μια οπτική ιδέα του νυφικού που της προτείνω, πάντα με γνώμονα αυτό που την εκφράζει.

Φέτος τα νυφικά θα είναι…. όπως εκφράζει την κάθε νύφη να είναι!

Yes I do Alexia Kirmitsi 13

Yes I do Alexia Kirmitsi 19

Yes I do Alexia Kirmitsi 14

Σε ποια φάση της καριέρας σου σε πετυχαίνουμε ;

Αυτή τη στιγμή διανύω την πορεία της παρθενικής μου συλλογής 2016 «FABLES» και ταυτόχρονα ετοιμάζω και την συλλογή της επόμενης σεζόν. Σε αυτά τα πρώτα βήματα μου διαπιστώνω με χαρά αυτή τη γλυκιά ανταπόκριση που ανέμενα, μετά από τη χρονοβόρα, σκληρή δουλειά, μαζί με την ενέργεια που έχω δώσει σε αυτό το εγχείρημα. Παράλληλα, βγαίνει άμεσα και η HYSTERIA ASTERIA συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 με τίτλο «Ghost Discotheque» με φρέσκα κομμάτια, καλοκαιρινά και με καινούργιο αέρα.

Yes I do Alexia Kirmitsi 15

Yes I do Alexia Kirmitsi 17

Yes I do Alexia Kirmitsi 16

Yes I do & No I don’t tips by Αλεξία Κιρμίτση

Εμπνευστείτε από τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα που μας δίνει η χώρα μας ειδικότερα την άνοιξη και το καλοκαίρι!

Yes I do στις λιτές, καθαρές και αέρινες γραμμές.

Φροντίστε ως νύφη να ταιριάζετε με το ύφος και το σκηνικό που έχετε επιλέξει για την ημέρα του γάμου σας.

No I don’t στην υπερβολή.

Yes_I_do_Alexia_Kirmitsi_Logo

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση:  Σκουφά 50, Κολωνάκι

Τηλέφωνο: 215 5409768

Facebook: alexiakirmitsi

Instagram: alexiakirmitsi

KIRMITSI

 

Credits

Photo Αλεξίας by Anastasios Filopoulos

Makeup and Hairstyle: Savvina Skepetari

Location: Island Private House

Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμα άρθρα στο 5ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Από την Αργυρώ Γιακούμα