Ο γάμος σας τελείωσε και το νυφικό σας φόρεμα, βρίσκεται πλέον προσεκτικά ακουμπισμένο στο κρεβάτι σας. Γνωρίζετε όμως, τι πρέπει να κάνετε ώστε να το διατηρήσετε όμορφο και καθαρό, και γιατί όχι να το δωρίσετε στην κόρη σας μετά από πολλά, πολλά χρόνια;

care

Take it to the professional…

Επειδή το νυφικό σας φαίνεται καθαρό, δεν σημαίνει και ότι είναι! Μπορεί να υπάρχουν λεκέδες που αν και τώρα δεν φαίνονται, με το πέρασμα του χρόνου θα σκουρύνουν και θα καταστρέψουν το ύφασμα. Μην παραλείψετε, λοιπόν, αμέσως μετά το γάμο να πάτε το νυφικό σας στο καθαριστήριο, εκεί θα ξέρουν ακριβώς πώς να φροντίσουν κάθε πιθαμή του!

Store it wisely…

Μετά το καθαριστήριο πρέπει να αποφασίσετε σε ποιον χώρο του σπιτιού σας να το αποθηκεύσετε. Για αυτό ισχύει η κοινή λογική, επιλέξτε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από έντονο φως, πηγές θερμότητας και υγρασία… ξεχάστε, λοιπόν, τη σοφίτα, και την αποθήκη στο υπόγειο!

wedding dress care 02

Choose the right box…

Ιδανικά το νυφικό σας πρέπει να το διπλώσετε όμορφα και προσεκτικά και να το αποθηκεύσετε μέσα σε ένα κουτί. Μην διαλέξετε ένα πλαστικό κουτί καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να αλλοιώσει το χρώμα του νυφικού σας. Επιλέξτε ανάμεσα σε ένα ξύλινο ή σε ένα κουτί από σκληρό χαρτόνι.

Don’t forget to wrap it…

Όσο καλής ποιότητας και αν είναι το κουτί μέσα στο οποίο θα φυλάξετε το νυφικό σας, μην ξεχάσετε πριν το τοποθετήσετε μέσα να το τυλίξετε με λευκά, απαλά χαρτομάντιλα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος το υλικό του κουτιού να κάνει λεκέδες στο ύφασμα.

With it you can also store…

Μαζί με το νυφικό μπορείτε να φυλάξετε και όλα τα υπόλοιπα αγαπημένα σας wedding accessories. Πέπλο, γάντια, καλτσοδέτες, ζακετάκι… μπορούν να αποθηκευτούν μαζί με το φόρεμά σας. Σε καμία περίπτωση μην βάλετε στο ίδιο κουτί και τα νυφικά σας παπούτσια… οι αναθυμιάσεις από το δέρμα τους μπορεί να προκαλέσουν φθορές στο νυφικό!

wedding dress care

If you have to hang it…

Αν ο μόνος διαθέσιμος χώρος στο σπίτι σας για να αποθηκεύσετε το νυφικό σας είναι η ντουλάπα, τρία πράγματα πρέπει να προσέξετε: κρεμάστε το μακριά από το ξύλο της ντουλάπας, μην χρησιμοποιήσετε σιδερένια κρεμάστρα -όχι μόνο μπορεί να σκουριάσει αλλά  υπάρχει και ο κίνδυνος να φθείρει το ύφασμα- και τέλος μην το κρεμάσετε από τις τιράντες αλλά από τα ειδικά θυλάκια, ώστε να μην αλλοιωθεί με το χρόνο η φόρμα του φορέματος.

Let it breath…

Κάθε 6 μήνες μην παραλείπετε να βγάζετε το νυφικό από την “κρυψώνα” του και να το κρεμάτε για λίγο έξω στον φρέσκο αέρα. Το ύφασμα θα αναπνεύσει και θα γίνει πιο ανθεκτικό στην υγρασία!

Διάβασε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο 4ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

66

Από την Ευαγγελία Σιγάλα