Από τον Παναγιώτη Κούστα

Για την παρουσίαση της κολεξιόν υψηλής ραπτικής του οίκου Giambattista Valli για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021, δεν διοργανώθηκε κάποιο «κεκλεισμένων των θυρών» show, αλλά ο Ιταλός σχεδιαστής προτίμησε να την προωθήσει μέσω ενός άψογου σκηνοθετημένου βίντεο, που μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ.

Μέσα σε ένα κατάλευκο, ουδέτερο, σχεδόν «αποστειρωμένο» στούντιο, τα συχνά μασκοφορεμένα μοντέλα, παρελαύνουν γεμάτα μυστήριο, χωρίς να κάνουν πασαρέλα με τη στενή έννοια του όρου, αναδεικνύοντας με την κίνησή τους, αλλά και με την κίνηση της κάμερας που τα καταγράφει, τα μεγαλειώδη και επιβλητικά, λόγω του όγκου τους, φορέματα της συλλογής.

Καθοριστική για την ατμόσφαιρα που μεταδίδεται είναι η μουσική, αλλά και οι ’60s αναφορές στο μακιγιάζ και την κόμμωση, όπως και η παρουσία ενός κλασικού χορευτή που συνομιλεί κινητικά με τα μοντέλα. Ανά σημεία, η οθόνη χωρίζεται στα δύο και παράλληλα με την παρουσίαση των haute couture δημιουργιών, παρακολουθούμε πλάνα από την πόλη της Σεβίλλης.

Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, το μέρος όπου ο ισπανικός και ο ισλαμικός πολιτισμός ενώθηκαν για να δημιουργήσουν έναν τρίτο, μας «μαρτυρά» και τις αναφορές του δημιουργού. Οι αισθητικοί κώδικες της ιδεοτυπικής πλανεύτρας Σεβιγιάνας και της κουλτούρας του φλαμένκο αναπαράγονται με τον αναγνωρίσιμο τρόπο του Valli στους ογκώδεις φραμπαλάδες από ταφτά και μουσελίνα που αποτελούν τη σχεδιαστική υπογραφή του.

Tα ημιδιάφανα πέπλα, όπου υπάρχουν, προσθέτουν έναν μανδύα ανατολίτικου μυστηρίου στη σαγήνη του ιβηρικού πάθους που εκπέμπουν τα εντυπωσιακά, πολυτελή φορέματα.

Ο ίδιος, δήλωσε στο Vogue.com ότι λειτουργεί σαν γλύπτης: «Προσπαθώ να ακολουθήσω αυτό που μου υποδεικνύει το υλικό. Το ακολουθώ και μου δίνει όγκους». Και τι όγκους, θα προσθέταμε εμείς!

Από τα looks του, ξεχωρίσαμε και σας παραθέσαμε φωτογραφίες από 7, κάποια λευκά, κάποια με χρώμα και ένα κατάμαυρο, τα οποία θα θέλαμε να δούμε σε γυναίκες έτοιμες να παίξουν το παιχνίδι της νυφικής αποπλάνησης με τους δικούς τους όρους.

Must Read:

Bridal fashion, ώρα μηδέν: Το μέλλον δεν έχει ακόμη (γ)ραφτεί!

Maison Schiaparelli: Η αποθέωση του «psycho chic» σε 5 παράξενα και αξιοθαύμαστα λευκά σύνολα

Chanel | Οι νύφες θα σώσουν την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας!

Most Popular:

Vanessa Paradis: Η απόλυτη Γαλλίδα star των ’90s που κράτησε τον γάμο της μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή

Πώς να κάνεις έναν παραμυθένιο γάμο σε κλειστό κύκλο
 

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.