Η μελαγχολία  της «συννεφιάς» του covid εξαφανίζεται όταν τα λουλούδια ανθίζουν ξανά στο νυφικό σας. Οι φίνες δαντέλες, το μετάξι, οι διαφάνειες και τα κρόσσια δημιουργούν νυφικά φορέματα και μας γεμίζουν ελπίδα σε μια συλλογή-έμπνευση για τη νύφη του 2021. Γνωστή για τα ρομαντικά φορέματα με την αέρινη κίνηση, η Κωνσταντίνα Βικάτου,  επιστρατεύει τα 35 χρόνια εμπειρίας της στο fashion industry, τον δυναμικό χαρακτήρα και το όραμά της  και δημιουργεί νυφικά και βαπτιστικά ρούχα που θα ορίσουν τους γάμους και τις βαπτίσεις τη νέα σεζόν. Μιλήσαμε με την ταλαντούχα σχεδιάστρια και της ζητήσαμε να μας πει πώς βλέπει τους γάμους και τα νυφικά του 2021.

Iris

Πώς θα περιγράφατε τη νύφη Vikatou;

Η νύφη Vikatou είναι ξεχωριστή.  Άλλοτε ρομαντική, άλλοτε δυναμική, άλλοτε minimal, πάντοτε όμως πρωτοποριακή.

Jocasta

Ποιο είναι το αγαπημένο σας υλικό που χρησιμοποιείτε σχεδόν σε κάθε συλλογή;

Σε κάθε συλλογή χρησιμοποιώ οργανικά υφάσματα, όπως μετάξι, βαμβάκι. Μου αρέσει να συνδυάζω την άνεση με την ποιότητα και την κίνηση στο νυφικό φόρεμα.

Amaryllis

Από τι εμπνέεστε συνήθως;

Από ό,τι μπορεί να μου κινήσει το ενδιαφέρον. Από ένα τραγούδι, ερεθίσματα της καθημερινότητας, σκέψεις… Η έμπνευση δεν οριοθετείται!

Amaryllis

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη νυφική μόδα;

Για εμένα, το νυφικό φόρεμα είναι ένα πολύ ξεχωριστό ένδυμα που επιλέγει μια γυναίκα για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής της! Την ημέρα εκείνη, είναι η πρωταγωνίστρια και το ρούχο της οφείλει να αντανακλά τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της. Έτσι, η αγάπη μου για την νυφικη μόδα αλλά και το πάθος μου για δημιουργία, με οδήγησαν στο να θέλω να συμβάλλω  και εγώ με τις δημιουργίες μου στην πιο ξεχωριστή αυτή ημέρα, προσφέροντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα για την εκάστοτε νύφη που με εμπιστεύεται.

Cassandra

Τι να περιμένει μια νύφη όταν έρθει σε εσάς;

Στο πρώτο μας ραντεβού, μέλημα μου είναι η νύφη να αισθανθεί άνετα και οικεία  ώστε να μπορέσει να μου περιγράψει το νυφικό των ονείρων της! Στην συνέχεια, αφού βρούμε μαζί το σχέδιο και τα υλικά που θα του δώσουν μορφή, με βάσει την εμπειρία μου θα της προτείνω τις προσαρμογές που θα αναδείξουν καλύτερα το σώμα και τα χαρακτηριστικά της. Πάντα, δίνω ιδιαίτερη προσοχή στα measurements, ώστε το νυφικό να έχει άψογη εφαρμογή επάνω της. Σε επόμενο ραντεβού μας, ακολουθεί η πρόβα για τις τελικές διορθώσεις και στο τελευταίο ραντεβού το νυφικό είναι έτοιμο ώστε να το παραλάβει!

Roxanne

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε μια μέλλουσα νύφη εν μέσω covid-19;

Κατά καιρούς, η ανθρωπότητα βάλλεται από γεγονότα που είναι ικανά να ανατρέψουν όσα θεωρούμε δεδομένα. Αυτό, όμως, δεν είναι λόγος να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, ούτε να εγκαταλείπουμε τους στόχους μας. Σε μια bride to be εν καιρώ covid-19 θα έλεγα «χρειάζεται να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω, να κάνεις περισσότερη υπομονή, όμως, στο τέλος θα τα καταφέρεις και το αποτέλεσμα θα ξεπερνά κάθε προσδοκία σου!» Με αγάπη, πάθος και θέληση όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και εν μέσω μίας πανδημίας! Εμείς στο Atelier Vikatou θαυμάζουμε και στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες που τολμούν και θα κάνουμε τα πάντα για να νοιώθουν σίγουρες ότι το νυφικό τους θα είναι μοναδικό όπως εκείνες!!!

Iris

Βαπτιστικό ρούχο: ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν μοναδικό;

Βασικό μέλημα κάθε γονιού-νονού είναι η ποιότητα των υφασμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για το βαπτιστικό σύνολο. Το ευαίσθητο παιδικό δέρμα χρειάζεται υφάσματα που του επιτρέπουν να αναπνέει και δεν το ερεθίζουν, που είναι δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά τον χειμώνα. Από αισθητικής πλευράς, λατρεύουμε να σχεδιάζουμε ρούχα για γαμο-βάπτιση (μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια) που να είναι ασορτί για την μαμά και την κόρη ή για τον γαμπρό και τον γιο.

Rhea

Η Κωνσταντίνα Βικάτου είναι –τώρα περισσότερο από ποτέ- η σχεδιάστρια που αναζητάτε! Η ενσυναίσθηση και η αφοσίωσή της κάνουν τη δημιουργία του νυφικού των ονείρων σας προσωπική της υπόθεση, ενώ ο επαγγελματισμός και η πολυετής πείρα της εγγυώνται το άρτιο αποτέλεσμα.