Από το «δανεικό» φόρεμα της βασίλισσας Ελισάβετ που η πριγκίπισσα Βεατρίκη φόρεσε στον γάμο της, μέχρι τη sustainable λευκή τουαλέτα της Stella McCartney που η Meghan Markle επέλεξε για τη δεξίωση του γάμου της, οι σύγχρονες νύφες είναι πιο έτοιμες από ποτέ να πουν «I do» σε ένα eco-friendly νυφικό.

Indiebride London

Το brand Indiebride London δημιουργεί sustainable φορέματα για νύφες με ελεύθερο πνεύμα αλλά κυρίως με περιβαλλοντική συνείδηση, καθώς φημίζεται για τη zero-waste προσέγγισή του. Όλα τα σχέδια είναι custom-made, ενώ τα υφάσματα που περισσεύουν συνήθως χρησιμοποιούνται σε πέπλα και εντυπωσιακά headpieces. Το brand χρησιμοποιεί φυσικά υλικά –ιδίως βαμβάκι και μετάξι– και δεν σταματά να αναζητά νέα, βιώσιμα υφάσματα για τη δημιουργία υπέροχων και φιλικών προς το περιβάλλον νυφικών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INDIEBRIDELONDON.CO.UK
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INDIEBRIDELONDON.CO.UK

Pure Magnolia

Τα φορέματα Pure Magnolia αψηφούν τους bridal «κανόνες» ενσωματώνοντας παιχνιδιάρικες δαντέλες, πολύχρωμα μοτίβα, οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένα υφάσματα σε κλασικά σχέδια. Το brand με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά δημιουργεί eco-friendly νυφικά που αντέχουν στον χρόνο. Δεν χρησιμοποιεί συνθετικές βαφές και αποφεύγει τη μαζική παραγωγή, χάρη στις made-to-order νυφικές δημιουργίες του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: PUREMAGNOLIA.CA
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: PUREMAGNOLIA.CA

Wear Your Love

Η άνεση, η μοναδικότητα, η ποιότητα και η οικολογική συνείδηση είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό το brand, το οποίο δεσμεύεται ως προς τρεις τομείς βιωσιμότητας: όλα τα νυφικά διαθέτουν φόδρα από 100% οργανικό βαμβάκι και ράβονται in-house στην Καλιφόρνια, μειώνοντας παράλληλα στο ελάχιστο την παραγόμενη ποσότητα αποβλήτων. Extra bonus: Τα κλωστοϋφαντουργικά υλικά που περισσεύουν χαρίζονται σε τοπικά νηπιαγωγεία για να χρησιμοποιηθούν σε χειροτεχνίες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: WEARYOURLOVEXO.COM
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: WEARYOURLOVEXO.COM

Leanne Marshall

Τα εκλεπτυσμένα νυφικά φορέματα της Leanne Marshall με τις ανάλαφρες γραμμές και τις θηλυκές λεπτομέρειες είναι κατασκευασμένα από 90% μετάξι, βιώσιμα υφάσματα και φυσικές ίνες. Βασικό μέλημα της σχεδιάστριας είναι η μείωση της χρήσης πολυεστέρα, ο οποίος χρειάζεται εκατοντάδες χρόνια για να διασπαστεί στο περιβάλλον. Επιπλέον, το brand φροντίζει ώστε τα υφάσματα που περισσεύουν να ανακυκλώνονται και οι πρώτες ύλες να προέρχονται από αξιόπιστα εργοστάσια που πληρούν όλους τους περιβαλλοντικούς και λειτουργικούς κανονισμούς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LEANNEMARSHALL.COM
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LEANNEMARSHALL.COM

Leila Hafzi

Οι bridal δημιουργίες της Leila Hafzi ξεχωρίζουν για τη ρομαντική, θηλυκή και boho αισθητική τους. Πριν από 25 χρόνια ελάχιστα fashion brands αναφέρονταν στην παγκοσμιοποίηση, την ενδυνάμωση των γυναικών και την οικολογική συνείδηση σε μια αναπτυσσόμενη χώρα. Από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά την παραγωγή της στο Νεπάλ, τον Σεπτέμβριο του 1997, μέχρι και σήμερα, αυτές οι αρχές βρίσκονται στο επίκεντρο των συλλογών της σχεδιάστριας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LEILAHAFZI.COM
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LEILAHAFZI.COM

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.