Η στιγμή που κάθε μέλλουσα νύφη περιμένει -είτε το παραδέχεται είτε όχι- ίσως πιο πολύ και από τον γάμο, είναι η πρόταση γάμου. Με όποιον τρόπο και να γίνει, με μονόπετρο ή χωρίς, η χαρά, η συγκίνηση κι ο ενθουσιασμός είναι τόσο έντονα, που προκαλούν πολλές φορές σύγχυση, αμηχανία, αλλά και σωρεία λαθών! Κι επειδή τα λάθη αυτά μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η ομάδα του Yes I Do τα επισημαίνει και σας εφιστά την προσοχή..!

save the date 3

Άμεση ανακοίνωση στα social media. Και μάλιστα πολλές φορές, πριν καν δοθεί η επίσημη απάντηση στον μέλλοντα γαμπρό! Η στιγμή είναι πράγματι σημαντική, γι’ αυτό και αξίζει πρώτα να τη ζήσετε και να την απολαύσετε και μετά να την ανακοινώσετε. Κάντε λίγη υπομονή, αφήστε λίγες μέρες να περάσουν, και βρείτε έναν ευφάνταστο τρόπο να ανακοινώσετε ότι θα γίνετε μέλλουσα νύφη, μαζί με την ημερομηνία του γάμου.

brides panic

Ναι σε όλα χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο πρώτο νυφικό που θα δοκιμάσετε, στο πρώτο ανθοπωλείο που θα μπείτε, στα πρώτα προσκλητήρια που θα δείτε. Οι αποφάσεις αυτές είναι σημαντικές και θέλουν λίγο ψάξιμο παραπάνω. Ο παρορμητισμός είναι δικαιολογημένος, αλλά μπορεί να σας οδηγήσει σε αποφάσεις που θα μετανιώσετε λίγο αργότερα.

team bride

“Θα τα κάνω όλα μόνη μου.” Είτε επειδή θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο και αισθάνεστε πως μπορείτε, είτε επειδή δεν μπορείτε να περιμένετε. Είναι τόσο κρίμα όμως, γιατί είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο θα μετανιώσετε. Αφήστε τους κοντινούς σας ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά, όχι μόνο για να βοηθήσουν αλλά κυρίως, για να απολαύσουν μαζί σας τη διαδικασία.

mistakes 2

Ποιο budget; Τα έξοδα του γάμου είναι πολλά και μπορούν να αυξηθούν ανεξέλεγκτα αν δεν υπάρχει ένας προϋπολογισμός. Ακούγεται τόσο λογικό και προφανές, κι όμως, παρ’ όλα αυτά, οι περισσότερες μελλόνυμφες αγνοούν εντελώς τον οικονομικό παράγοντα. Το αποτέλεσμα, ένας γάμος και μια νέα ζωή που ξεκινά μέσα στα έξοδα. Και κανείς δεν θέλει τόσο κακό «κάρμα» για τον γάμο του..!

bride panic 3

Έκλεισα εκκλησία κι ησύχασα! Πολλές μέλλουσες νύφες κλείνουν την πρώτη εκκλησία που τους έρχεται στο μυαλό από φόβο μήπως δεν βρουν. Λίγο αργότερα, βρίσκουν τυχαία ένα ρομαντικό εκκλησάκι που αρέσει πολύ περισσότερο και στους δύο αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Τα προσκλητήρια έχουν τυπωθεί. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, ηρεμήστε και κάντε την έρευνά σας με ψυχραιμία. Η βιασύνη δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος…mistakes nyfi

Inspiration www.marthastewartweddings.com

Από την Εύα Ανυφαντή