Κορίτσια ψυχραιμία! Βιώνουμε μαζί σας την αγωνία για τους καλοκαιρινούς γάμους και παρακάτω θα βρείτε μια λίστα οδηγιών ώστε να μην επηρεαστεί το plan που έχετε κάνει. Πάρτε βαθιές ανάσες, όλα θα πάνε καλά! 

yes-i-do-koronoios.jpg

1. Πανικός

Ηρεμήστε. Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα και οι επιδημιολόγοι λένε πως ως τον Μάιο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αν παντρεύεστε λοιπόν, τον Μάιο και μπορείτε να μεταφέρετε την ημερομηνία κάποια Σαββατοκύριακα πιο μετά είναι μια καλή επιλογή, αλλιώς και πάλι βάσει των σημερινών δεδομένων είστε οριακά safe και δεν σας προτείνουμε να ακυρώσετε σε καμία περίπτωση. Για όσες παντρεύεστε το καλοκαίρι ή τον Σεπτέμβριο, προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

2. Οι καλεσμένοι

Ναι, οι επιδημιολόγοι συστήνουν να αποφεύγουμε χώρους με πολύ κόσμο, ωστόσο αν έχετε κάνει κάλεσμα 400 ατόμων προς το παρόν μπορείτε να είστε σε κατάσταση αναμονής. Αν τα πράγματα πάρουν άλλη τροπή, τότε θα πρέπει να πάτε με το σενάριο της αναπροσαρμογής της guest list, αποκλείοντας από το κάλεσμα -κυρίως για τη δική τους ακεραιότητα- τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Όπως και να έχει στο Yes I Do αγαπάμε τους πιο «κλειστούς» γάμους! Ούτε να το ξέραμε, δηλαδή!

3. Καλεσμένοι από το εξωτερικό

Πράγματι σε αυτό το σημείο έχετε κάθε λόγο να ανησυχείτε, καθώς καλεσμένοι από την Ιταλία, χώρες της Ευρώπης με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και την Ασία θα πρέπει ιδανικά να βγουν εκτός λίστας. Αν έχετε δημιουργήσει wedding site με οδηγίες και tips, ανακοινώστε στους καλεσμένους σας από το εξωτερικό το ενδεχόμενο να μην έρθουν στον γάμο σας λόγω της επιδημίας, για να προλάβουν και εκείνοι ανάλογα να ακυρώσουν εισιτήρια και διαμονές.

4. Να ακυρώσω τον γάμο μου;

Όχι. Ωστόσο μιλήστε με τον wedding planner σας -αν έχετε- ή τον άνθρωπο που είναι on top της διαδικασίας για να λάβετε μέτρα, μικρά ή πιο ουσιαστικά.

5. Επικοινωνία με επαγγελματίες

Είναι καλό να κάνετε ένα τηλεφώνημα στους συνεργαζόμενους επαγγελματίες, φωτογράφους, catering, χώρο δεξίωσης, make up artist και άλλους για να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται και εκείνοι. Κάποια κτήματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για λίγες ημέρες για απολύμανση και κάποιοι επαγγελματίες ίσως δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με πολύ κόσμο τις επόμενες ημέρες. Όπως και να έχει, ένα τηλεφώνημα πάντα βοηθάει!

6. Web Appointments 

Τα ραντεβού με τους επαγγελματίες του γάμου, μην τα ακυρώσετε, μπορείτε να τα κάνετε με facetime ή skype! To ξέρουμε, πρόβα make up από skype δεν έχει γίνει ακόμα στα χρονικά, αλλά μέχρι να αρθούν τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης αρκεστείτε στο να στέλνετε pinterest inspirational photos! 

7. Hashtag #Απολύμανση

Στα welcome bags των καλεσμένων σας φέτος το απόλυτο trend προστάζει απολυμαντικό χεριών! Μην το ξεχάσετε! Ξέρουμε ότι μπορεί να σας χαλάσουν το υπέροχο tablesetting, αλλά μπορείτε να τοποθετήσετε συσκευασίες με απολυμαντικά μαντηλάκια και στα τραπέζια του wedding reception.

8. Ταξίδι μέλιτος

Το ξέρουμε δεν θέλετε να το ακούσετε αυτό από εμάς, αλλά… προτείνουμε να το μεταθέσετε αν αυτό είναι εφικτό για λίιιιγο αργότερα! Πότε είναι το «λίγο αργότερα»; Μακάρι να μπορούσαμε να σας απαντήσουμε, όμως ποιος δεν θα ήθελε να κάνει Christmas Honeymoon στο Ροβανιέμι; 

9. You may now kiss the bride!

Εντάξει, δεν είναι απαραίτητο να υπακούσετε σε κάθε «εντολή» του ιερέα! Τα φιλιά πάσης φύσεως είναι πλέον επικίνδυνα! Χαιρετίστε τους καλεσμένους σας με ένα χαμόγελο και ένα φιλί στον αέρα! Άντε καλά, επειδή είστε εσείς, σας επιτρέπουμε να φιλήσετε τον σύζυγό σας! Αλλά ως εκεί!

Yes I Do Info

Η Πριγκίπισσα Βεατρίκη, όπως όλα δείχνουν, θα ακυρώσει τον γάμο της με τον Edoardo Mapelli Mozzi. Ο γάμος ήταν προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου στο Λονδίνο, όμως η επιδημία του ιού έθεσε σε καραντίνα το ζευγάρι και τους καλεσμένους τους, που βρίσκονται στην Ιταλία και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μην παίρνετε παράδειγμα όμως την πριγκίπισσα, αυτή είναι μια άλλη περίπτωση! 

Διαβάστε επίσης…

Viral | Εκατοντάδες νύφες και γαμπροί φιλιούνται ενώ φορούν χειρουργικές μάσκες μεσούντος του φόβου για τον κορωνοϊό

Micro weddings: Τι σημαίνει η νέα τάση στους γάμους του 2020;

27 Δεκεμβρίου 1936. Έτος Δίσεκτο. Γάμος Κατίνας & Γιώργου. Της γιαγιάς και του παππού μου. Το editorial της Μυρτώς Κάζη.