Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Η ορθοστασία στην εκκλησία, οι ατελείωτες φωτογραφίες για το γαμήλιο άλμπουμ, ο χορός μέχρι το πρωί και η… χαρτογράφηση του χώρου της δεξίωσης από τραπέζι σε τραπέζι για να χαιρετήσετε όλους τους καλεσμένους. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που την επομένη του γάμου δεν θα αισθάνεστε τα πόδια σας! Όσο προσεκτικά κι αν έχετε επιλέξει τα γαμήλια παπούτσια σας, ώστε να είναι άνετα και ξεκούραστα, σίγουρα τα πόδια σας θα επιβαρυνθούν. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να καταφέρετε να… ορθοποδήσετε την πρώτη σας ημέρα ως παντρεμένες!

Φωτογραφία από Anton Mislawsky (Unsplash)

1. Πάγος, ο θαυματουργός!

Η εφαρμογή πάγου μπορεί να σας ανακουφίσει και να μειώσει δραστικά τον πόνο την επομένη του γάμου. Βάλτε τα πόδια σας πάνω σε ένα μαξιλάρι και κρατήστε μια παγοκύστη στο σημείο του πόνου για τουλάχιστον 15 λεπτά, ώστε να βοηθήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να περιορίσετε το πρήξιμο. 

2. Μασάζ με αιθέρια έλαια

Ένα καλό μασάζ σίγουρα θα σας βοηθήσει να σταθείτε ξανά στα πόδια σας! Ξεκινήστε με ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο και στη συνέχεια, εφαρμόστε μία καλής ποιότητας κρέμα ποδιών στις περιοχές που επηρεάζονται από τον πόνο. Κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να ανακουφιστείτε.

Φωτογραφία από Agung Pandit Wiguna (Pexels)

3. Ψηλά τα… πόδια!

Η μετατόπιση του φορτίου από τα πόδια σας για λίγο θα βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος. Ξαπλώστε στο πάτωμα, σηκώστε τα πόδια και στηρίξτε τα σε μια καρέκλα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι και να ακουμπήσετε τα πόδια σας στο κεφαλάρι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το πρήξιμο στους αστραγάλους και να ανακουφίσετε τα πόδια σας από τον πόνο.

YES I DO: Μπορεί τα πόδια σας να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να επανέλθουν στο φυσιολογικό, αν σκεφτεί κανείς πόσες ώρες χρειάστηκε να μείνετε στα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας κατά τη διάρκεια του γάμου σας. Σε κάθε περίπτωση, αν δείτε ότι ο πόνος επιμένει, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Must Read:

Wedding alert: Τι δεν πρέπει να τρως λίγες ώρες πριν τον γάμο

Οι τροφές που πρέπει να αποφύγετε πριν το τελικό bridal fitting

5 tips για να μείνετε fit κατά την διάρκεια της οργάνωσης του γάμου

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!