Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Έχετε αναρωτηθεί πόσο κοστίζει μια πρόταση γάμου εν έτει 2022; Αυτό εξαρτάται εν μέρει από τα χρήματα που είναι πρόθυμος να διαθέσει κάθε groom-to-be για το «τέλειο» δαχτυλίδι αρραβώνων. Σίγουρα θα έχετε ήδη ένα συγκεκριμένο budget κατά νου, αλλά το Yes I Do είναι εδώ για να σας ενημερώσει για το μέσο κόστος ενός μονόπετρου τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Η Olivia Landau, CEO στο The Clear Cut, δήλωσε στο realsimple.com ότι οι πελάτες της το 2021 ξόδεψαν, κατά μέσο όρο, 20% περισσότερα χρήματα σε διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων σε σύγκριση με το 2020.

Φωτογραφία από Tara Winstead (Pexels)

Ποιο είναι το μέσο κόστος ενός μονόπετρου το 2022;

Η Landau αναφέρει ότι τα δαχτυλίδια αρραβώνων τείνουν συνήθως να κοστίζουν από 3.000 έως 5.000 δολάρια, αλλά εκείνη δέχεται ακόμη και παραγγελίες «με μεγάλο εύρος budget, από 5.000 έως 500.000 δολάρια». Ποιος είναι λοιπόν ο μέσος όρος; «Γύρω στα 20.000 δολάρια», συμπληρώνει.

Η Shannon Delany-Ron από το James Allen εξηγεί ότι είναι τα τέσσερα C (carat, cut, clarity, color) που καθορίζουν την τιμή των μονόπετρων. «Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για το μέγεθος ενός διαμαντιού, αλλά και για την ποιότητά του. Κάθε πελάτης πρέπει να αποφασίσει μόνος του πώς θα δώσει προτεραιότητα σε αυτά τα τέσσερα C και πού θα επιλέξει να επενδύσει».

Φωτογραφία από freepic.diller (Freepik)

Πόσα καράτια αντιστοιχούν στην τιμή των 3.000 έως 5.000 διολαρίων;

Η Landau αναφέρει ότι σε αυτό το δημοφιλές εύρος τιμών αντιστοιχούν από 0,50 ct έως 1 ct. Φυσικά, εάν θέλετε να διαθέσετε περισσότερα χρήματα, ας πούμε από 15.000 έως 30.000 δολάρια, το μέγεθος των καρατίων μπορεί να ποικίλλει από 2 έως 2,5 ct, ανάλογα με την ποιότητα.

Must Read:

My precious: 10 out-of-the-ordinary δαχτυλίδια αρραβώνων που λατρέψαμε!

Birthstones: Πες μας τον μήνα που γεννήθηκε, να σου πούμε το ιδανικό δαχτυλίδι για εκείνη!

Diamonds are forever: 5 tips για να διατηρήσεις το δαχτυλίδι αρραβώνων σου αναλλοίωτο στον χρόνο

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας