Δεν χωρά αμφιβολία ότι, όσο πιο μοναδικό είναι ένα δαχτυλίδι, τόσο πιο πολύ θα το λατρέψει η αγαπημένη σας! Σκεφτείτε τα βασικά υλικά, όπως το στιλ, τα κοσμήματα που επιλέγει να φορά συνήθως, τα χρώματα που της αρέσουν κι έπειτα προσθέστε μερικά “spices”, όπως οι τάσεις ή τα birthstones και θα έχετε την πιο επιτυχημένη συνταγή για το τέλειο δαχτυλίδι αρραβώνων!

<a href=’https://www.freepik.com/photos/city’>City photo created by lookstudio – www.freepik.com</a>

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Τι είναι το “birthstone”;

Πρόκειται για τον γενέθλιο λίθο, δηλαδή την πολύτιμη πέτρα που μοιράζονται οι άνθρωποι, που έχουν γεννηθεί τον ίδιο μήνα. Κάθε birthstone έχει κάποια χαρατηριστικά-ιδιότητες και πολύ απλοϊκά θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως τα “ζώδια των κοσμημάτων”. Κάντε scroll down, σταματήστε στον μήνα που έχει γεννηθεί η αγαπημένη σας και βρείτε τον πολύτιμο λίθο που της ταιριάζει σύμφωνα με την παράδοση της κοσμηματοποιίας!

Ιανουάριος

Γρανάτης (garnet) – ερυθρός πολύτιμος λίθος

Καλή υγεία, πλούτος, ευτυχία

Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό “granatus”, που σημαίνει ρόδι και αναφέρεται στο ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα του. Ο γρανάτης είναι κράμα διάφορων ορυκτών, γι’ αυτό και συναντάται και σε αποχρώσεις, όπως το πορτοκαλί, το μωβ, το βαθύ ροζ μέχρι και το πράσινο.

Δαχτυλίδι με γρανάτη και διαμάντι, Blue Nile

Φεβρουάριος

Αμέθυστος (amethyst) – ιώδης παραλλαγή του ορυκτού χαλαζία

Πνευματική ηρεμία, αυτοέλεγχος, εσωτερική δύναμη

Πρόκειται για έναν ημιπολύτιμο λίθο με υπέροχο χρώμα. Μπορεί να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής ή να συνδυαστεί με άλλες πολύχρωμες πέτρες στο δαχτυλίδι αρραβώνων, ενώ ταιριάζει άψογα με μέταλλο σε χρυσό χρώμα.

Πεντάγωνο δαχτυλίδι με αμέθυστο, Tiffany & Co

Μάρτιος

Ακουαμαρίνα (aquamarine)- μια γαλαζοπράσινη παραλλαγή της βηρύλλου

Εμπιστοσύνη, αρμονία, φιλία

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης δεν θα μπορούσε να έχει ως σύμβολο άλλη πέτρα από την ακουαμαρίνα. Από το απαλό γαλάζιο του ουρανού μέχρι το εξωτικό πράσινο-μπλε της θάλασσας, η ακουαμαρίνα κρύβει μέσα της ένα από τα ομορφότερα χρώματα σε όλες του τις αποχρώσεις. Ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες, αλλά και με μέταλλα σε χρυσό, ροζ χρυσό, ασημί ή μαύρο.

Μονόπετρο ακουαμαρίνα, Brilliant Earth

Απρίλιος

Διαμάντι (diamond) – περίφημο ορυκτό

Δύναμη, αντοχή

Το διαμάντι είναι ο καλύτερος φίλος του κοριτσιού σας, αν έχει γεννηθεί τον Απρίλιο! Επάξια παίρνει τον τίτλο του πιο περιζήτητου πολύτιμου λίθου σε όλο τον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων. Πρόκειται για μια από τις πιο ανθεκτικές πολύτιμες πέτρες, με την καθαρότητα, την αντοχή και την αξία του να επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες (δείτε μερικούς εδώ). Η ονομασία του έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα από το “αδάμας “, που σημαίνει ανίκητος, άθραυστος.

Solitaire μονόπετρο, Cartier

Μάιος

Σμαράγδι (emerald) – ανήκει στην κατηγορία των κυκλοπυριτικων βγαίνει σε ορυχεία και σπηλιές

Εξυπνάδα, ταχύτητα

Η σπάνια ομορφιά του και το έντονο πράσινο χρώμα του κάνουν το σμαράγδι να ξεχωρίζει. Αν το πράσινο είναι το αγαπημένο της χρώμα ή ταιριάζει με τα μάτια της είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή. Τα σμαράγδια συνήθως κόβονται σε μία παραλληλόγραμμη κοπή που έχει και το όνομα “emerald cut”, γιατί πιστεύεται ότι με αυτήν αναδεικνύονται καλύτερα το χρώμα και η λάμψη τους.

Δαχτυλίδι σε emerald cut με σμαράγδι, Harry Winston

Ιούνιος

Μαργαριτάρι (pearl), αλεξανδρίτης (alexandrite), φεγγαρόπετρα (moonstone)

Αν η αγαπημένη σας έχει γεννηθεί τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού είναι εξαιρετικά τυχερή, καθώς δεν έχει μόνο ένα, αλλά τρία birthstones!

Το μαργαριτάρι είναι διαχρονικά αγαπημένο από γυναίκες όλων των ηλικιών, προέρχεται από λίμνες, ποτάμια και θάλασσες και έχει καθιερωθεί ως συνώνυμο της κομψότητας.

Δαχτυλίδι με πέρλα, Tiffany & Co

Ο αλεξανδρίτης μεταβάλλει το χρώμα του ανάλογα με το είδος του φωτός που πέφτει πάνω του. Για παράδειγμα, στο φως του κεριού ο αλεξανδρίτης είναι κόκκινος, ενώ κάτω από μια λάμπα φθορίου είναι γαλαζοπράσινος.

Μονόπετρο δαχτυλίδι με Αλεξανδρίτη, Capucinne

Η φεγγαρόπετρα έχει μια γαλακτερή απόχρωση με γαλάζιο ιριδισμό. Ο ιριδισμός αυτός γίνεται αντιληπτός όταν η πέτρα στρέφεται κάτω από το φως και μοιάζει σα να μετακινείται μια ιριδίζουσα γραμμή πάνω στην επιφάνεια της.

Μονόπετρο με moonstone, Luna Skye

Yes I Do Tip: Μπορείτε να επιλέξετε ένα ή να συνδυάσετε και τα τρία σε ένα δαχτυλίδι! Το μαργαριτάρι βρίσκεται σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια, λατρεύεται από γυναίκες κάθε ηλικίας και έχει ταυτιστεί με την κομψότητα.

Ιούλιος

Ρουμπίνι (ruby) – κορούνδιο σε κόκκινο χρώμα

Πλούτος, αγάπη

Το όνομα του προέρχεται από την λατινική λέξη rubber, που θα πει κόκκινο, αλλά εμφανίζεται σε διάφορους τόνους, όπως ανοιχτό καφέ ή ροζ. Μια πέτρα σε έντονο χρώμα που μπορεί να αποτυπώσει την αγάπη και το πάθος, που νιώθετε για εκείνη.

Δαχτυλίδι με ρουμπίνι, Brilliant Earth

Αύγουστος

Περίδοτο (peridot) – πρασινοκίτρινη ποικιλία της ορυκτής ολιβίνης

Καλή υγεία, συμπόνοια

Το περίδοτο είναι ένα διάφανο ορυκτό που έχει το πράσινο χρώμα του ελαιόλαδου και είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Συνδυάστε το ιδανικά με χρυσό μέταλλο και περιβάλλεται το περίδοτο με άλλες μικρότερες πέτρες σε λευκό χρώμα.

Δαχτυλίδι με περίδοτο, Diamond Boutique UK

Σεπτέμβριος

Ζαφείρι (sapphire) – Όλες οι αποχρώσεις (πλην του κόκκινου που είναι το ρουμπίνι) του κορούνδιου

Σοφία, πίστη, αγνότητα

Η λέξη ζαφείρι προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη σάπφειρος. Αν και ο όρος ζαφείρι συνήθως αναφέρεται στη μπλε ποικιλία του κορούνδιου, αυτή η πέτρα υπάρχει σε μια γκάμα χρωμάτων και παραδοσιακά συμβολίζει την ειλικρίνεια, την αλήθεια, την πίστη και την ευγένεια.

Δαχτυλίδι με ζαφείρι, Trumpet & Horn

Οκτώβριος

Οπάλιος (opal) – πολύτιμος λίθος άμοργος, όπως το γυαλί

Μυστήριο, ηρεμία

Ο οπάλιος είναι ένα υλικό ασυνήθιστο ως προς τη δομή του, καθώς περιέχει στην μάζα του περίπου 10% νερό. To  SiO2 με το νερό σχηματίζουν μικρά σφαιρίδια, που διατάσσονται στο χώρο, σχηματίζοντας διάφορα γεωμετρικά σχήματα. Όταν περνάει το φως μέσα από αυτές τις διατάξεις, διαθλάται και διαχέεται κατά τυχαίες διευθύνσεις, με αποτέλεσμα η επιφάνεια του ορυκτού, να εμφανίζει  την σπάνια εναλλαγή των διάφορων χρωμάτων που ιριδίζουν.

Δαχτυλίδι με οπάλιο, Jamie Wolf

Νοέμβριος

Σιτρίν (citrine) – μια διάφανη ποικιλία χαλαζία με κίτρινο χρώμα | Τοπάζι (topaz) – πολύτιμος λίθος γνωστός από την αρχαιότητα

Εξίσου τυχερή είναι η μέλλοσυα γυναίκα σας αν έχει γενέθλια τον Οκτώβριο, καθώς τα birthstones της είναι δύο! Το σιτρίν ταιριάζει μοναδικά με χρυσό μέταλλο σε σταρένιες επιδερμίδες. Το τοπάζο έχει χρώμα κίτρινο-μελί, αλλά εμφανίζεται και σε ροζ, πράσινο ή μπλε.

Δαχτυλίδι με σιτρίν, LafonnΔαχτυλίδι με τοπάζι, Suzanne Kalan

Δεκέμβριος

Τιρκουάζ (turquoise) – γαλαζοπράσινο αδιαφανές ορυκτό

Αγάπη, καλοτυχία

Σπάνιο, με υπέροχο χρώμα, που, όμως, είναι αρκετά ευαίσθητο. Το birthstone του Δεκεμβρίου ταιριάζει άψογα με ροζ χρυσό μέταλλο και είναι τέλειο για όλες τις επιδερμίδες.

Δαχτυλίδι με τιρκουάζ, Effy

Must Read:

Μονόπετρο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Μονόπετρο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αυτά είναι τα 10 πιο όμορφα νέα δαχτυλίδια αρραβώνων

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!