Ένα ιδιαίτερο κόσμημα μπορεί να μεταμορφώσει και το πιο απλό σύνολο, προσθέτοντας μια elegant πινελιά στην εμφάνισή μας. Όταν πρόκειται για το bridal outfit, τότε ένα κόσμημα μπορεί να γίνει φορέας μηνυμάτων και συμβολισμών. Ποια μέλλουσα νύφη δεν θα ήθελε να φορέσει τα δικά της custom-made σκουλαρίκια ή ένα μενταγιόν που να κουβαλά μια δική της ιστορία; Η Ιωάννα Γλυνού εμπνέεται από την αγάπη της για την ιππασία και την τέχνη και δημιουργεί θεματικά, χειροποίητα κοσμήματα που μετατρέπουν το Jo’s Unique Handmade Jewels σε ένα brand που προσφέρει «ξεχωριστές δημιουργίες σε ξεχωριστούς ανθρώπους».

Η Ιωάννα Γλυνού, εμπνεύστρια και δημιουργός του brand

Jo’s Unique Handmade Jewels: Πώς δημιουργήθηκε το brand;

Πήρα την απόφαση να ξεκινήσω την Jo’s Unique Handmade Jewels πριν από περίπου 5 χρόνια. Αρχική μου ιδέα και σκοπός του brand είναι να καλύψει την ανάγκη του κοινού για μοναδικά, χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ με την προσωπική πινελιά του εκάστοτε πελάτη. Έτσι, μέσω της Jo’s μπορώ και δημιουργώ ξεχωριστά κοσμήματα θεματικού χαρακτήρα, περιορισμένου αριθμού καθώς και custom-made pieces.

Αντλώντας έμπνευση από την ιππασία και τα άλογα, η δημιουργός κάνει τις ιδέες των πελατών της πραγματικότητα, με αποτέλεσμα μοναδικά, χειροποίητα κοσμήματα για ξεχωριστές νύφες.

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε επαγγελματικά με το κόσμημα;

Η ενασχόλησή μου με το κόσμημα ήταν κάτι που προέκυψε από την ανάγκη μου να σχεδιάσω και να δημιουργήσω κάτι μοναδικό. Έχοντας πολλά ερεθίσματα από τον αθλητισμό, την τέχνη και τη μουσική, ήθελα να δημιουργήσω κοσμήματα και αξεσουάρ με έμπνευση από τα παραπάνω, τα οποία να κρύβουν μια ιστορία.

Εντυπωσιακά, ροκ ή ανατρεπτικά: Τα κοσμήματα τις Ιωάννας Γλυνού είναι must-haves για τις τολμηρές brides to be!

Παράλληλα με το κόσμημα, ασχολείστε χρόνια με τον αθλητισμό και έχετε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ιππασία και τα άλογα. Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο;

Ο αθλητισμός και συγκεκριμένα η ιππασία είναι κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα. Από πολύ μικρή ηλικία βρίσκομαι κοντά στα άλογα, ιππεύω και συμμετέχω ενεργά σε αγώνες ιππασίας, τόσο σε υπερπήδηση εμποδίων όσο και σε ιππική δεξιοτεχνία. Η ιππασία και το κόσμημα έχουν πάρα πολλά κοινά, χρειάζονται και τα δύο υπομονή, επιμονή, δημιουργικότητα, ρίσκο και ειλικρίνεια. Η δημιουργία ενός κοσμήματος θυμίζει κατά πολύ έναν αγώνα ιππασίας, μιας και από την έναρξη μέχρι και τον τερματισμό πρέπει να είσαι αφοσιωμένος, προσεκτικός και ιδιαίτερα επιλεκτικός στις τεχνικές και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.

«Η δημιουργία ενός κοσμήματος θυμίζει έναν αγώνα ιππασίας: από την έναρξη μέχρι τον τερματισμό πρέπει να είσαι αφοσιωμένος, προσεκτικός και ιδιαίτερα επιλεκτικός στις τεχνικές και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις».

Δέχεστε και παραγγελίες για custom-made κοσμήματα. Ποια η διαδικασία που ακολουθείτε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Η δυνατότητα δημιουργίας custom-made κοσμημάτων είναι κάτι που αρέσει ιδιαίτερα στον κόσμο. Η διαδικασία που ακολουθώ είναι ιδιαίτερα απλή και σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε η ιδέα του κάθε πελάτη να πάρει μορφή και να γίνει κόσμημα. Πιο συγκεκριμένα η πορεία είναι η εξής: Γίνεται μία πρώτη συνάντηση ώστε να συζητηθεί η ιδέα γύρω από το κόσμημα και ακολουθεί η δημιουργία πρόχειρου προσχεδίου. Στη συνέχεια, δημιουργείται προσχέδιο σε ειδικό πρόγραμμα CAD, το οποίο αποστέλλεται στον πελάτη μέσω email. Δίνεται feedback και, ακολούθως, γίνονται διορθώσεις. Δημιουργείται το τελικό σχέδιο στο CAD και αποστέλλεται εκ νέου στον πελάτη. Έτσι, προχωράμε στη δημιουργία του κοσμήματος και τη συνάντηση για το fitting. Αφού γίνουν και οιι μικροδιορθώσεις που προκύπτουν κατά την πρόβα, μπορούμε πια να φτάσουμε στο στάδιο της παράδοσης. Η διαδικασία μετατροπής μιας ιδέας σε κόσμημα διαρκεί κατά μέσο όρο 20 ημέρες.

Κομψά, θεματικά κοσμήματα που χαρίζουν ένα ξεχωριστό touch στο bridal outfit.

Ετοιμάζετε μια συλλογή για νύφες, πείτε μας δυο λόγια για αυτή.

Η bridal συλλογή που ετοιμάζω απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε νύφες που ζητούν ένα μοναδικό και κομψό θεματικό κόσμημα που να ολοκληρώνει το γαμήλιο outfit. Νύφες με αγάπη για τον αθλητισμό και την τέχνη, καθώς και νύφες που θέλουν να σχεδιάσουν το δικό τους κόσμημα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου και να επισκεφθούν το www.jos.gr ώστε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό για τη μοναδική εκείνη ημέρα.

Δαχτυλίδια Snowflake από την bridal συλλογή της Jo’s Unique Handmade Jewels

Ποια κομμάτια της συλλογής σας θα προτείνατε σε μια νύφη;

Η γαμήλια συλλογή μου είναι κάτι που έχω ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες. Κάποια ιδιαίτερα κομμάτια που θα πρότεινα σε μια νύφη είναι τα εντυπωσιακά σκουλαρίκια Pelham & Snaffle Bit, το διακριτικό σετ που αποτελείται από σκουλαρίκια-δαχτυλίδι-κολιέ Snowflake, το κολιέ και σκουλαρίκια Tennis Racquets καθώς και τα Wave. Σύντομα θα υπάρχουν και ολοκληρωμένες προτάσεις για ιδιαίτερες βέρες για εκείνον και εκείνη. Όλες τις παραπάνω προτάσεις καθώς και άλλα κοσμήματα και αξεσουάρ μπορείτε να τα βρείτε στο www.jos.gr.

Snaffle Bit earrings σκουλαρίκια από την bridal συλλογή της Jo’s Unique Handmade Jewels

Διαβάστε επίσης…