Yes I do free press Asimikon 9

Photos by: Arte Cinematica

Grooming by: Katerina Kyrgiou

Από τη γενέτειρα των ασημικών, τα Ιωάννινα, ένας νέος επιχειρηματίας, ο Δημήτρης Νασιγκόγκος, προμηθεύεται τα πιο elegant κοσμήματα και στέφανα γάμου σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την παράδοση της πόλης μέσα από σύγχρονα και minimal σχέδια. Στο ASIMIKO.COM , ένα από τα πιο ιδιαίτερα e-shop κοσμήματος, ανακαλύψαμε μια υπέροχη συλλογή ασημένιων κοσμημάτων για την κουμπάρα, τις φίλες της νύφης και φυσικά, την ίδια την πρωταγωνίστρια του γάμου. Πρόσφατα ο Δημήτρης μας εκμυστηρεύτηκε, ότι στο project του πρόσθεσε και κομψά στέφανα γάμου. Μας τα έφερε στο ατελιέ του YES I DO και τα δοκιμάζαμε στον καθρέπτη για αρκετές ώρες.

Η ιστορία πίσω από το Asimiko.com

Ο Δημήτρης Νασιγκόγκος είναι από την Άρτα και από μικρό παιδί επισκεπτόταν πολύ συχνά την πόλη των Ιωαννίνων. Κάνοντας βόλτες στα στενά σοκάκια του κάστρου, την οδό Αβέρωφ τον κεντρικό δηλαδή δρόμο των Ιωαννίνων που οδηγεί στην Λίμνη και την οδό Ανεξαρτησίας από μικρός « είχε εκτεθεί πολλές φορές» στην τέχνη των ασημουργών τους οποίους και θαύμαζε. Τα Ιωάννινα άλλωστε, είναι μια πόλη με τεράστια παράδοση στο ασήμι και αυτή ακριβώς την παράδοση και την ποιότητα των προϊόντων αυτών -μέσα όμως από σύγχρονα σχέδια- θέλησε να την κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία.

Screen Shot 2015-01-22 at 10.30.54 PM

«Επισκεφτήκαμε με τη σύζυγό μου ένα κεντρικό κατάστημα, πολύ γνωστό στην πόλη των Ιωαννίνων, για ν’ αγοράσει  σκουλαρίκια και κάποια δώρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων  του 2011 και μιλώντας με τον ιδιοκτήτη-κατασκευαστή,  μας είπε για την κρίση του κλάδου των ασημουργών, για την μείωση κατά 80% του προσωπικού που ασχολείται με το ασήμι στην πόλη καθώς και για την δυσκολία να βρούνε διέξοδο τα προϊόντα τους. Το γεγονός αυτό ενεργοποίησε την επιθυμία να βρεθεί ένας τρόπος ώστε κοσμήματα που έχουν ποιότητα, τεχνική και παράδοση τόσων αιώνων να βρουν διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού. To γεγονός αυτό ενεργοποίησε την επιθυμία μου η παραδοσιακή αυτή τέχνη να ξεπεράσει τα σύνορα της πόλης και της χώρας μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία μέσω του Internet  και της online αγοράς. Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησα και αρκετά μέχρι να υλοποιήσω το σχέδιο που γεννήθηκε στο μυαλό μου βγαίνοντας  από εκείνο το κατάστημα.  Όσον αφορά την λέξη Asimiko μου βγήκε αυθόρμητα. Άλλωστε έτσι χαρακτηρίζουμε όλα τα κομμάτια που έχουν ως βάση το ασήμι στα Γιάννενα.», μας είπε ο Δημήτρης.

Screen Shot 2015-01-22 at 10.30.52 PM

Η δημιουργία και οι συλλογές

«Τις συλλογές και τα κομμάτια τις δημιουργούν οι ασημουργοί με τους οποίους συνεργάζομαι. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι, οι αργυροχόοι αυτοί είναι 3ης και 4ης γενιάς και κουβαλούν πάνω τους παράδοση και τεχνικές αιώνων και είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που γνώρισα και συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους. Παντρεύουν την παράδοση με νέα ερεθίσματα που έχουν  και δημιουργούν εκπληκτικά κομμάτια. Βέβαια το δυσκολότερο έργο είναι αυτό της επιλογής, καθώς πρόκειται για μοναδικά υπέροχα κομμάτια . Τι να πρωτοξεχωρίσεις όταν το κάθε κομμάτι είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.Τα περισσότερα κοσμήματα έχουν αναφορές στη φύση και το ελληνικό τοπίο και οι γραμμές τους είναι απλές και καθαρές.  Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κάθε κομμάτι είναι μοναδικό. Όλα μας τα κοσμήματα είναι 100% χειροποίητα με καθαρό ασήμι 925 Βαθμών.»

Screen Shot 2015-01-22 at 10.30.51 PM

Exclusive συλλογή με στέφανα γάμου

Τα στέφανα μας έχουν πάντα σαν βασικό υλικό το ασήμι. Είναι απλά και όμορφα και συμβολίζουν αυτόν ακριβώς το λόγο για τον οποίο φτιάχνονται. Χρησιμοποιούμε σε μερικά πέτρες Swarovski λευκές, γαλάζιες και καφέ. Αλλά δεν τα φορτώνουμε σε καμία περίπτωση υπερβολικά. Νομίζω ότι θα εντυπωσιάσουν και θα αρέσουν πολύ.

Screen Shot 2015-01-22 at 10.30.49 PM

Screen Shot 2015-01-22 at 10.30.41 PM

Moναδικά κομμάτια μόνο για εσάς

Μπορείτε να επιλέξετε  τον ημιπολύτιμο λίθο που σας ταιριάζει ή να υπάρχει πάνω στο κόσμημα ένα όνομα ή μια ημερομηνία και στέλνοντας email  στο info@asimiko.com να το παραγγείλετε. Δεδομένου ότι το κάθε μας κόσμημα είναι μοναδικό, αρχίζει  να κατασκευάζεται μόλις δοθεί η παραγγελία  και απαιτούνται  4-5 εργάσιμες ημέρες μέχρι να φτάσει στην οριστική του μορφή. Από εκεί και μετά υπολογίστε και 3-4 μέρες για την αποστολή, οπότε φτάνουμε συνολικά στις 7-9 μέρες για να φθάσει στον παραλήπτη του. Για την αποστολή των προϊόντων μας επιλέγουμε τα ΕΛΤΑ καθώς είναι η μοναδική  εταιρία που βοηθάει τους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες με την τιμολογιακή της πολιτική και θέλω να το τονίσω αυτό.

Screen Shot 2015-01-22 at 10.30.58 PM

Αυτή την στιγμή το focus μας είναι στη γυναίκα. Βέβαια απευθυνόμαστε σε όλα τα φύλα.  Ο Άνδρας μπορεί να επιλέξει ένα δώρο από το Asimiko για την σύζυγο του, για την κοπέλα του, για μια φίλη του. Δώρα που πίσω τους έχουν μια ιστορία και τα κάνει μοναδικά, όπως μοναδικό είναι και το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται το δώρο του. Επίσης μπορούμε να σχεδιάσουμε κατόπιν παραγγελίας και κάποια κομμάτια για ειδικές περιστάσεις πχ επιχειρηματικά δώρα. Πάντως όσον αφορά στα αντρικά κοσμήματα δεν αποκλείουμε να προσθέσουμε στην συλλογή μας και αντρικά κομμάτια.

Yes I do free press Asimikon 10

YES I DO TIPS:

– Διαλέξτε τα στέφανα που προτιμάτε και αγοράστε το αντίστοιχο ζευγάρι σκουλαρίκια για την κουμπάρα σας. Για παράδειγμα τα στέφανα από φύλλο ελιάς έχουν και το αντίστοιχο ζευγάρι σκουλαρίκια. Αν η κουμπάρα σας είναι παράλληλα και η κολλητή σας είμαστε σίγουρες πως θα σας αρέσει πολύ η συγκεκριμένη ιδέα

– Όσο πιο απλό τόσο πιο κομψό.

NO I DONT TIPS:

– Τα στέφανα είναι και για τον γαμπρό, οπότε μην τον ξεχάσετε στη διαδικασία επιλογής του σχεδίου.

– Μην επηρεαστείτε από τη γνώμη τρίτων. Το σημαντικότερο είναι το κόσμημα ή τα στέφανα να αρέσουν σε σας. Οκ, και στον μέλλοντα σύζυγό σας!

Yes I do free press Asimikon 6

Στοιχεία επικοινωνίας ASIMIKO.COM

Μπείτε στο e-shop Asimiko.com εδώ και βρείτε τις πιο exclusive ασημένιες λεπτομέρειες για το γάμο σας. Βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, περιδέραια και στέφανα γάμου φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τους καλύτερους ασημουργούς της Ελλάδας! Ενώ για περισσότερα updates μπείτε και στη σελίδα του Asimikocom στο Facebook εδώ 

Περισσότερα για το Asimikocom θα διαβάσεις και στο πρώτο τεύχος του #yesidogr_freepress!

Από τη Μαρία Κόφου