Πίσω από τα χειροποίητα μονόπετρα, τις tailor-made βέρες και τα φίνα κοσμηματα της KK Jewelry Lab, κρύβεται μια ιστορία. Μία ιστορία αγάπης που όλες οι brides-to-be αξίζει να ζήσουν έστω και μια φορά στη ζωή τους!

Θα έλεγε κανείς ότι ο σχεδιασμός κοσμημάτων είναι στο DNA σας, αφού η οικογένειά σας ήταν αφοσιωμένη για πάνω από 40 χρόνια στον χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας. Τελικά, ακολουθήσατε το επάγγελμα των ονείρων σας;

Στο DNA μου, πολύ σωστά, όντως είναι περασμένη η τέχνη του κοσμήματος, των πολύτιμων λίθων και όλη η ομορφιά τους. Κυρίως οι πέτρες είναι για εμένα τόσο ιδιαίτερες και ξεχωριστές, μπορώ να πω, ότι όταν τις παρατηρώ είναι σαν να μπαίνω σε έναν μαγικό κόσμο. Δυσκολεύτηκα να βρω χώρο και ρόλο μέσα στην επιχείρηση γιατί ήταν στημένη με τελείως διαφορετική ματιά από τη δική μου. Μέσα από την αλλαγή και τη μετάβαση μπορώ να πω ότι έμαθα πολλά και αυτό κρατάω. Συνεχίζω να μαθαίνω, που είναι η βασική μου επιθυμία και σίγουρα η έκφραση μέσα από τα κοσμήματα έδωσε νόημα και στη συνέχεια αυτής της δουλειάς.

Αν έπρεπε να ετοιμάσετε ένα intro που να περιγράφει το επάγγελμά σας, πώς θα ξεκινούσε;

Αισθητική, υλικά, επικοινωνία, σύνδεση, γνώση και μοίρασμα.

Φωτογραφία G WEDD FOTOGRAFIA BY GEORGE BOUZAKIS, Hair & Makeup Σαββίνα Σκεπεταρη, LOCATION MONZU

Τι σας έκανε να αφήσετε την Αμβέρσα, όπου δουλεύατε ως πιστοποιημένη γεμολόγος, και να γυρίσετε στην Ελλάδα; Ήταν η ανάγκη να δημιουργήσετε κάτι δικό σας;

Στην Αμβέρσα πήρα συγκεκριμένη γνώση πάνω στο εμπόριο διαμαντιών. Ήταν ένα διάστημα σημαντικό για την επαγγελματική μου εξέλιξη, γιατί έμαθα, γνώρισα και είδα διαμάντια με ιδιαίτερες κοπές και διάφορα μεγέθη που δύσκολα θα έβλεπα αλλού. Μια μοναδική εμπειρία που ενίσχυσε την ανάγκη μου να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να παρέχω υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες μου.

Οι συλλογές σας φαίνεται να έχουν πολυσημικό χαρακτήρα. Πώς εμπνέεστε;

Η αλήθεια είναι ότι, ενώ οι συλλογές μας είναι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, έχουν μια κοινή σχεδιαστική αναφορά. Οι πέτρες ως πηγή έμπνευσης δημιουργούν την ιστορία της κάθε συλλογής.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την αισθητική σας ως σχεδιάστριας κοσμημάτων με 3 λέξεις;

Ιδιαίτερη, καλαίσθητη και διαχρονική.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  | THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Στο κόσμημα και ειδικότερα στις βέρες και τα μονόπετρα κυριαρχούν τάσεις;

Σίγουρα υπάρχουν τάσεις σε όλα τα πράγματα, η δύναμη όμως ενός τόσο συμβολικού κοσμήματος όπως τα μονόπετρα είναι η διαχρονικότητα. Υπάρχουν πολλοί που ζητούν κάτι ξεχωριστό, διαφορετικό, με μοντέρνα αλλά παράλληλα διαχρονική αισθητική. Η κουλτούρα της KK Jewelry Lab σε ό,τι αφορά τις βέρες και τα μονόπετρα είναι ακριβώς αυτό! 

Υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο με τα κοσμήματα;

Σαφέστατα υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο και είναι κάτι που αγαπώ στη δουλειά μου. H σύνδεση που δημιουργεί ο καθένας με το κόσμημα που επιλέγει και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αγοράζει είναι από τα πιο σημαντικά σημεία της διαδικασίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  | THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Τι πρέπει να προσέξει ένα ζευγάρι όταν έρθει η στιγμή να διαλέξει τις βέρες του;

Δεν χρειάζεται να προσέξει κάτι συγκεκριμένο, χρειάζεται να απολαύσει τη διαδικασία και να επιλέξει κάτι που είναι όμορφο και οικείο για εκείνο, με συμβολισμούς προσωπικούς και μοναδικούς.

Στην KK Jewelry Lab ξεχωρίζει η bespoke υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα σε μια γυναίκα να δημιουργήσει το κόσμημα των ονείρων της. Μιλήστε μας γι’ αυτό!

Θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας αυτή την ξεχωριστή υπηρεσία, γιατί πιστεύω ότι θα ενθουσιάσει και θα εμπνεύσει αρκετούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φυλαγμένα πολλά κοσμήματα που φέρουν συναισθηματική αξία αλλά και μνήμες. Επειδή όμως είναι παλιά και όχι απαραίτητα του γούστου μας, δεν τα φοράμε γιατί δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε ως προσωπικά μας κοσμήματα. Παρέχουμε λοιπόν τη δυνατότητα στις γυναίκες να μας φέρουν αυτά τα κοσμήματα και να τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία! Μέσα από απλές διαδικασίες, κοστολογούμε το εκάστοτε κόσμημα σε επίπεδο μετάλλου και πετρών (εφόσον υπάρχουν) και δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να δημιουργήσει ένα νέο, πολύ ιδιαίτερο, μοναδικό και προσωπικό κόσμημα ή ένα κόσμημα βασισμένο στις υπάρχουσες συλλογές μας. Οικονομική επιβάρυνση θα υπάρξει μόνο εάν το κόστος της νέας δημιουργίας υπερβεί το ποσό που έχει υπολογισθεί για το αρχικό κόσμημα. Η bespoke υπηρεσία είναι από τις αγαπημένες μας διαδικασίες, καθώς σε κάτι πολύτιμο και γεμάτο μνήμες -όπου μέχρι σήμερα ήταν κάπου κρυμμένο και ξεχασμένοεμείς του δίνουμε μια νέα ζωή!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  | THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Το κόσμημα έχει φύλο;

Τα κοσμήματα της KK Jewelry Lab έχουν θηλυκή ενέργεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα φορέσει οποιοσδήποτε αισθάνεται άνετα με αυτά. Άλλωστε, ένα μεγάλο challenge που αντιμετώπισα φέτος ήταν ο σχεδιασμός και η δημιουργία ανδρικού κοσμήματος. Επομένως, το κόσμημα γενικώς είναι εκεί για να σηματοδοτεί, να στολίζει και να εκφράζει τη διάθεση και το στιλ, κάτι δηλαδή που δεν έχει φύλο.

Έχετε σχεδιάσει κοσμήματα που είναι πιο προσωπικά;

Σαφέστατα έχω σχεδιάσει πολλά προσωπικά κοσμήματα και είναι κάτι που αγαπώ. Το γεγονός ότι το μοιράζονται μαζί μου και κυρίως ότι εμπιστεύονται την αισθητική μου για να υλοποιήσω το προσωπικό τους κόσμημα είναι κάτι που επιβεβαιώνει την ανάγκη μου να υπάρχω μέσα στον χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  | THIS IS NOT ANOTHER AGENCY

Τι κρύβει το μέλλον για την KK Jewelry Lab; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Τα σχέδιά μου είναι να παραμείνω πιστή στην αισθητική μου και να είμαι πάντα γεμάτη ιδέες, ώστε να μπορώ να εκφράζομαι μέσω της δημιουργίας. Να συνεχίσω να έχω συνεργάτες που με εξελίσσουν και όλοι μαζί να δημιουργούμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Μια άλλη σκέψη είναι να μεταφέρω το εργαστήριο-κοσμηματοπωλείο πιο κοντά στον τόπο κατοικίας μου, στα νότια της Αττικής. Πιστεύω ότι θα συμβάλλει θετικά στην ποιότητα της καθημερινότητάς μου, καθώς, όσο μεγαλώνω, το θεωρώ απαραίτητο.

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

yes_i_do_kk_6.jpg

Must Read:

KK Jewelry Lab | Πανέμορφα μονόπετρα που θα ερωτεύεστε κάθε μέρα από την αρχή

KK Jewelry Lab: Έρωτας με το πρώτο…άγγιγμα

KK Jewelry Lab by Katerina Kouloubourou: Η Haute Joaillerie στο «φυσικό» της περιβάλλον

Most Popular:

YID Cover story | Δήμητρα Κοντοβά: She is a super girl!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!