Πόσο φουσκωμένη κοιλιά επιτρέπει το νυφικό;

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου.

Τελικά σου έγιναν με άλλη σειρά από αυτή που τα περίμενες και έτσι επισπεύδεις το γεγονός της μεγάλης μέρας, για να μην βρει εσένα πολύ «μεγάλη» η μέρα αυτή.

Δεν υπάρχει λόγος για άγχος, νεύρα, κλάματα και τα σχετικά. Καταρχάς δεν είσαι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία νύφη που θα παντρευτεί με φουσκωμένη κοιλίτσα.

Σίγουρα, και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, αλλιώς τον είχες σκεφτεί το γάμο σου. Εσύ αδύνατη και κούκλα, ύστερα από εξαντλητική δίαιτα και αμέτρητα σπά, χορός γλέντι και μεθύσι μέχρι πρωίας και όλα αυτά που συμπληρώνουν μια τέλεια μέρα.

Τελικά όμως, ήρθε το μωρό πριν τη μεγάλη μέρα. Και καλείσαι τώρα να αποφασίσεις: πολιτικός γάμος και μετά γαμοβάφτιση ή απλά βάφτιση; Ή μπαμ μπαμ ένας θρησκευτικός χωρίς πολύ μεγάλο πάρτυ;

Οι απόψεις διχάζονται, και θα τις αναφέρω και τις δύο μιας και δεν έχω εμπειρία επί του θέματος.

Κάποιες λένε κάνε το γάμο τώρα γιατί μετά δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξεις να κάνεις το παραμικρό και απλά θα θες να αφοσιωθείς στο παιδί σου. Άλλες πάλι δε βιάζονται και θέλουν η μέρα τους να είναι όπως την είχαν ονειρευτεί, χωρίς…  γραμμάριο παραπάνω.

pregnant brides 3

Στην παρούσα φάση ελέγχουμε την πρώτη πλευρά. Και έχουμε και λέμε:

Δε σούνερ δε μπέτερ! Έτσι άπαξ και αποφασίσεις το μυστήριο να γίνει μην το καθυστερείς, δεν υπάρχει λόγος να αργείς το γάμο και η κοιλιά να φουσκώνει και άλλο με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει στη μέρα σου.

Αν αποφασίσεις να το κρατήσεις κρυφό από τους καλεσμένους τότε πρόσεξε κινήσεις και συμπεριφορές. Δεν είναι ανάγκη να ακούς ψου ψου και υποθέσεις καλεσμένων πίσω από την πλάτη σου επειδή κάθεσαι συνεχώς και αποφεύγεις τη σαμπάνια.

Ενημέρωσε τον οίκο νυφικών στον οποίο κατέληξες πόσο μηνών θα είσαι όταν θα γίνει το μυστήριο για να προσέξουν το μέγεθος της διαμέτρου του φορέματος στην κοιλιά.

Φρόντισε το νυφικό να μην έχει γοργονέ γραμμή, ούτε το κλασσικό στράπλες που σφίγγει κάτω από το στήθος και τονίζει την κοιλιά. Το ότι είσαι έγκυος δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσεις το παραμικρό από τη γοητεία σου. Παραμένεις μία σέξι και όμορφη γυναίκα.

Πρόσεξε τη διατροφή σου, δεν είναι ανάγκη να σου μυρίζουν γαλακτομπούρεκα και σουβλάκια τις μέρες πριν το γάμο και να τρέχεις άρον άρον να φαρδύνεις το νυφικό τελευταία στιγμή. Και μην ξεχνάς τις φωτογραφίες, δεν θές το προσωπάκι σου να τρομπαριστεί παραπάνω από όσο επιτρέπει ο μήνας της εγκυμοσύνης σου.

Βάλε καλύτερα πλατφόρμες στο γάμο και φρόντισε να έχεις λευκά φλατ για να τα αλλάξεις αμέσως και να μην κουράσεις τη μέση σου.

Ζήτα από το μπαρ να δημιουργήσουν non-alcohol cocktails ώστε να πίνεις νον στοπ όλο το βράδυ.

Τέλος, κάνε το γάμο νωρίς το απόγευμα, γύρω στις 6, προκειμένου να αντέξεις να το γλεντήσεις, αλλά να βρεθείς νωρίς στο κρεβάτι μιας και το γλέντι θα έχει ξεκινήσει από νωρίς.

 

Άντε και με έναν πόνο!!