Αν παντρεύεται η καλύτερή σας φίλη και η συμπεριφορά της έχει αλλάξει, θα πρέπει να έχετε κατά νου πως η διοργάνωση ενός γάμου δεν είναι κάποια εύκολη υπόθεση. Από την επιλογή των επαγγελματιών με τους οποίους θα συνεργαστεί μέχρι το τελευταίο fitting του νυφικού της, η όλη διαδικασία μπορεί να τη φέρει στα όρια του πανικού. Βέβαια, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα -για όλους- αν η φίλη σας-μέλλουσα νύφη κερδίσει επάξια με τη δύστροπη συμπεριφορά της τον τίτλο της «bridezilla» αντί για αυτόν της bride-to-be. Σε τι αναφέρεται, αυτός ο τίτλος; Μα, στις γυναίκες που γίνονται εξαιρετικά αγενείς και απείθαρχες, έτοιμες να «κατατροπώσουν» όποιον βρεθεί στον δρόμο τους, προκειμένου η ημέρα του γάμου τους να γίνει ακριβώς όπως την έχουν ονειρευτεί.

Bridezilla alert!

Κάποιοι αποδίδουν αυτήν τη συμπεριφορά στο άγχος που συνοδεύει την προετοιμασία του γάμου, μπορεί, όμως, και να αποτελεί ένδειξη μιας βαθύτερης προβληματικής κατάστασης. Πέρα από τις αναλύσεις, υπάρχουν 5 βήματα για να διαχειριστείτε την πλέον μονίμως εκτός εαυτού φιλενάδα σας-μέλλουσα νύφη, χωρίς να καταστρέψετε τη σχέση που σας συνδέει.
 

Step 1: Δώστε της έναν ώμο να κλάψει

Στις περισσότερες περιπτώσεις η δύστροπη συμπεριφορά πηγάζει από έντονο στρες. Νιώθει πως οποιαδήποτε αστοχία τη «μεγάλη μέρα», θα οφείλεται σε δικό της λάθος χειρισμό και αυτό την κάνει εύθραυστη. Αντί να την αφήσετε να ηρεμήσει μόνη, μείνετε μαζί της, επιτρέψτε της να εκτονωθεί και ύστερα προσφέρετέ της βοήθεια σε ο,τι την αγχώνει.

Step 2: Θυμηθείτε πως αυτή η κατάσταση είναι παροδική

Η pre-wedding κρίση δεν θα κρατήσει για πολύ! Μόλις το μυστήριο τελειώσει, οι φωνές και τα κλάματα θα σταματήσουν. Δείξτε κατανόηση και μη χαλάσετε μια -κατά τα άλλα- υπέροχη φιλία για λίγο παραπάνω δράμα. Παραβλέψτε την απότομη συμπεριφορά και θυμηθείτε ότι οι πραγματικές φιλίες κρίνονται στις δύσκολες στιγμές.

Step 3: Αν έχει ξεπεράσει τα όρια, μιλήστε της ειλικρινά

Αν αισθάνεστε ότι η συμπεριφορά της έχει ξεφύγει εντελώς, επισημάνετέ το. Πάντα με ψυχραιμία, αγάπη και ευγένεια. Ίσως, πραγματικά, να μην έχει αντιληφθεί ότι η συμπεριφορά της σας πληγώνει. Εναλλακτικά, ενθαρρύνετε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο να της μιλήσει ή κινητοποιήστε το «μεγάλο μέσο» – a.k.a. τον groom-to-be.

Step 4: Βοηθήστε τη να χαλαρώσει

Ακόμα και αν η ατζέντα της είναι γεμάτη ραντεβού και υποχρεώσεις, βρείτε λίγο χρόνο μέσα στη μέρα και πηγαίντε για ένα απολαυστικό γεύμα στο αγαπημένο σας ιταλικό εστιατόριο ή για ένα χαλαρωτικό μασάζ στo σπα που λατρεύει. Βοηθήστε τη να ηρεμήσει και να αποφορτιστεί. Πραγματικά, το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Step 5: Προσφέρετε πρακτικές λύσεις

Αν βλέπετε πως οι εκκρεμότητες έχουν μετατρέψει την αγαπημένη σας φίλη σε «bridezilla», προσφερθείτε να τη βοηθήσετε στα διαδικαστικά. Ακόμα καλύτερα, οργανώστε μια «wedding dream-team» από φίλους και συγγενείς, η οποία θα συντονίσει τις διαδικασίες προετοιμασίας και θα σώσει την πρωταγωνίστρια της βραδιάς από ένα mental breakdown.

Απότομες, δύστροπες, αγενείς. Κάποιες φορές οι μέλλουσε νύφες ξεπερνούν τα όρια. 

Απότομες, δύστροπες, ή αγενείς, οι μέλλουσες νύφες είναι στην πραγματικότητα οι ίδιες υποστηρικτικές γυναίκες που κάνετε παρέα χρόνια, οι πρώτες «συγκάτοικοι» στο παιδικό σας δωμάτιο ή εκείνες που χάρηκαν για τις επιτυχίες σας σαν να ήταν δικές τους. Και τώρα, πιο αγχωμένες και εύθραυστες από ποτέ γι’ αυτό το νέο ξεκίνημα στη ζωή τους, χρειάζονται την αγάπη και την κατανόησή σας.

Με πληροφορίες από: www.standardmedia.co.ke

Διαβάστε επίσης…

Τα 7 wedding trends που πρέπει να εξαφανιστούν το 2020!

Πού θα περάσεις καλά στο ταξίδι του μέλιτος, ανάλογα με το ζώδιό του

Και τώρα, τι γράφουμε στο προσκλητήριο γάμου; Ένας πλήρης οδηγός