Βρίσκεστε στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Κάποια στιγμή, μεταξύ τύρου και αχλαδιού, γίνεται η πολυπόθητη πρόταση. «Yes I Do», ψιθυρίζετε, και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είστε, πια, μια bride-to-be. Μετά τις πρώτες ενθουσιώδεις αντιδράσεις και τη συγκίνηση, απομακρύνετε διακριτικά το πιάτο σας και αρνείστε ευγενικά το γλύκισμα που σας προσφέρει ο σερβιτόρος. Από το επόμενο κιόλας πρωί, καταστρώνετε το πλάνο «προετοιμασίας»: Detox days, διατροφή για άμεση απώλεια βάρους-λίπους-κυτταρίτιδας, ατελείωτα sessions στο γυμναστήριο υπό το άγρυπνο βλέμμα του personal trainer και μια νέα -εμπλουτισμένη- ρουτίνα ομορφιάς. Ο στόχος ένας και αδιαπραγμάτευτος: η ημέρα του γάμου σας πρέπει να σας βρει πιο κομψή και πιο λαμπερή από ποτέ. 

yes_i_do_body_positivity_callie_thorpe_final.jpg

Ένα τόσο χαρμόσυνο γεγονός όπως ο επικείμενος γάμος σας, σας οδηγεί στο να σταθείτε -για μία ακόμη φορά- απέναντι από την εκόνα σας επιδιώκοντας την άμεση αλλαγή της, προς μια κατεύθυνση που πιστεύετε ότι είναι η «καλύτερη εκδοχή» του εαυτού σας. Ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε μήπως κάτι πάει λάθος. Η σχέση με τον εαυτό σας και με την εικόνα σας, χρειάζεται να έχει ως βάση την αποδοχή και την αγάπη. Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνετε μια νέα αρχή ως προς αυτό; Μήπως πρέπει να κατανοήσετε ότι π.χ. το σώμα σας είναι πολλά παραπάνω από την εικόνα που αντικρίζετε στον καθρέφτη. Στην πραγματικότητα, είναι το παντοτινό σας σπίτι. Φιλοξενεί την ύπαρξή σας αδιάκοπα και σε πολλά επίπεδα. Μήπως ο γάμος σας είναι η καλύτερη αφορμή για να σας αποδεχθείτε πλήρως και να σας φροντίσετε ουσιαστικά;

Body positivity

Το κίνημα του body positivity πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60, περισσότερο ως αντίδραση σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε fat-shaming. Δημιουργήθηκε με σκοπό να εμπνεύσει προς την κατεύθυνση της (αυτo-)αποδοχής κάθε χαρακτηριστικού που καθιστά όλα τα σώματα -και κατ’ επέκταση όλους τους ανθρώπους- μοναδικούς και άξιους αγάπης και φροντίδας. Τέτοια χαρακτηριστικά μπορεί να αφορούν στις αναλογίες, το χρώμα, τυχόν σημάδια, ιδιομορφίες ή τη σεξουαλική ταυτότητα. Ό,τι και αν είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε πως δεν είστε «ιδανική», θυμηθείτε πως το τι είναι ιδανικό και τι όχι είναι κάτι το σχετικό και πως για τον κάθε άνθρωπο μεταφράζεται διαφορετικά.

Get some inspiration

Ashley Graham, Ellen DeGeneres, Tess Holliday. Πρόκειται για μερικές μόνο από τις διάσημες και επιδραστικές προσωπικότητες που έχουν καθιερώσει το δικό τους στιλ και έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τις «ιδιαιτερότητές» τους σε άσσο κρυμμένο στο μανίκι τους! Juicy, plus-size, androgynous, curvy: όλες οι γυναίκες μπορούν να δείχνουν υπέροχες την ημέρα του γάμους τους, αποδεικνύοντας πως η ευτυχία είναι απλώς θέμα επιλογής και όχι αναλογιών. Τον Αύγουστο του 2018, η fashion blogger Callie Thorpe μοιράστηκε μέσω ενός ειλικρινούς και inspiring blogpost όλες τις σκέψεις της σχετικά με τη δική της wedding εμπειρία, την προετοιμασία, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τα μαθήματα που πήρε. «Το σώμα μου δεν καθορίζει το ποια είμαι, δεν καθορίζει το αν με αγαπά ο σύζυγός μου και σίγουρα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το αλλάξω για να φορέσω ένα συγκεκριμένο νυφικό την ημέρα του γάμου μου».

Be honest & move on

Βέβαια, αν το σώμα σας ή κάποιες από τις συνήθειες της καθημερινότητάς σας που σχετίζονται με την εικόνα σας σάς ενοχλούν ή σας προκαλούν αμηχανία, τότε πείτε «ναι» στην αλλαγή. Δώστε ειλικρινείς απαντήσεις στον εαυτό σας, «αγκαλιάστε» τον, θυμηθείτε ότι είστε μοναδική: «embrace what makes you different». Δουλέψτε ό,τι θεωρείτε πως χρειάζεται βελτίωση. Όμως, θέστε ρεαλιστικούς στόχους και αποδεχθείτε πως δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Ο χρόνος και η φροντίδα προς τον εαυτό σας πρέπει να γίνει μέρος της παντοτινής σας ρουτίνας και όχι μέσο επίτευξης κάποιου «προσωρινού» στόχου. Θυμηθείτε πως οι πιο όμορφες νύφες είναι αυτές που έχουν αυτοπεποίθηση και αγαπούν τον εαυτό τους. Το όμορφο φόρεμα, απλώς συμπληρώνει την εικόνα.

Διαβάστε επίσης…

Τα beauty tips που δεν πρέπει να παραλείψει καμία φθινοπωρινή νύφη!

10 λάθη που κάνετε όταν επιλέγετε το νυφικό σας

Αυτά είναι τα 9 πράγματα που ίσως “πάνε στραβά” την ημέρα του γάμου σας