Τώρα που είναι άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν……ήρθε η ώρα να εμπνευστείς και να πάρεις ιδέες για τη νυφική σου ανθοδέσμη. 

Κλασσική, μοντέρνα, alternative, vintage, DIY, πολύχρωμη, λευκή,             non –floral και πολλές πολλές ακόμη. Όποια και αν είναι η επιλογή σου να ξέρεις ότι η ανθοδέσμη θα πρέπει να ταιριάζει τόσο με το στυλ και την προσωπικότητά σου όσο και με το συνολικό γαμήλιο concept.Τα τριαντάφυλλα και οι κρίνοι είναι μια safe και all time classic επιλογή αλλά κάνε τη διαφορά επιλέγοντας γιατί όχι tropical flowers & fruits, ενώ μπορείς να  προσθέσεις κάποιο αντικείμενο που το θεωρείς γούρι σου.

Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια μυρωδάτη ματιά!

 

Εικόνα 1Το posy αυτό bouquet από τριαντάφυλλα και ορχιδέες διευκολύνει ώστε να το κρατάτε και στο ένα χέρι και ταιριάζει περισσότερο σε λάτρεις του classic is fantastic!

Εικόνα 2Το cascading bouquet ή αλλιώς ανθοδέσμη «υπερχείλισης» που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’20 και του ’30 αποτελεί το πιο «παραδοσιακό» στυλ ανθοδέσμης και μπορεί σχεδόν κάθε είδους λουλουδιού να χρησιμοποιηθεί σε αυτό τον τύπο.

Εικόνα 3Το crescent bouquet – εδώ με ζουμπούλια και πράσινες λεπτομέρειες – έχει το χαρακτηριστικό σχήμα της ημισελήνου. Συχνά χρησιμοποιούνται λουλούδια με σαφή σχήματα και αποτελεί ιδανική σύνθεση για sophisticated νύφες, εκλεπτυσμένους και σύγχρονους γάμους.

Εικόνα 4Fan bouquet ή αλλιώς «η ανθοδέσμη του ανεμιστήρα». Εδώ μιλάμε για νύφες που θέλουν κάτι το διαφορετικό και είναι και οι ίδιες εναλλακτικές. Αυτός ο τύπος ανθοδέσμης ήταν δημοφιλής στη Βικτωριανή εποχή και είναι ιδανικός για     old-fashioned και γάμους με vintage πινελιές.

Εικόνα 5 The scepter bouquet ή αλλιώς μια ανθοδέσμη για μια νύφη σωστή βασίλισσα. Η ανθοδέσμη αυτή σε σχήμα σκήπτρου υπηρετεί σωστά τους κανόνες του minimal και του less is more. Ιδανικά λουλούδια οι πανέμορφοι κρίνοι.

Εικόνα 6

Ανθοδέσμη καρπού ή wrist bouquet. Μην προτρέξετε να αποφανθείτε ότι είναι παλιομοδίτικο. Προσωπικά το βρίσκω εύκολη, οικονομική, πρωτότυπη και γιατί όχι DIY solution. Επιπλέον με το wrist bouquet δεν θα χρειαστεί να σκέφτεστε αν και τι αξεσουάρ και κοσμήματα θα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το νυφικό σας σύνολο. Τι πιο ρομαντικό από το να σας περιμένει με ένα μόνο λουλούδι για τον καρπό, σαν να είσαστε έφηβοι που πηγαίνετε σε σχολικό χορό!

Εικόνα 7Αποξηραμένη ανθοδέσμη / dried flower wedding bouquet. Πρωτοτυπία και φαντασία απαιτεί αυτού του είδους η σύνθεση. Ιδανικά συστατικά είναι η λεβάντα, το σιτάρι, αποξηραμένα φύλλα λευκού τσαγιού σε συνδυασμό με μερικά φρέσκα λουλούδια όπως γαρδένιες.

Εικόνα 8Non floral bouquet. Εδώ λίγο προσοχή γιατί μπορεί να αγγίξετε τα όρια του κιτς. Φροντίστε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φυσικά, όχι πλαστικά και κυρίως να μην δείχνουν ψεύτικα και φθηνά.

Εικόνα 9Fruit bouquet. Τι πιο πρωτότυπο να φτιάξετε την ανθοδέσμη σας αποκλειστικά ή με πινελιές από καρπούς άγριων φρούτων του δάσους όπως             π.χ. μούρα και μύρτιλα. Θα δώσει και ένα συμβολισμό για τους καρπούς της αγάπης σας που από το γάμο και έπειτα θα ανθίσει ακόμα περισσότερο.

Εικόνα 10 Destination bouquet.Ή αλλιώς πες μου που θα γίνει ο γάμος σου να σου πω τι ανθοδέσμη να φτιάξεις. Αναλόγως που θα γίνει στην πόλη, σε βουνό ή σε νησί εμπνευστείτε από τα καλά της φύσης που έχει το κάθε μέρος και φτιάξτε την ανθοδέσμη με κάτι χαρακτηριστικό από το εκάστοτε μέρος. Σε καλοκαιρινό γάμο δίπλα στη θάλασσα τι καλύτερο από μια σύνθεση με ορχιδέες και θαλασσινές πινελιές;

Από την Αργυρώ Γιακούμα