a37cf8c3030e0c9c715ef3b7fc5b5fdd

Αρχικά, γιατί είναι σημαντική η επιλογή της ανθοδέσμης; Γιατί θα φιγουράρει σε όλες τις φωτογραφίες, γιατί θα είναι ασορτί με το νυφικό, γιατί στην ανθοδέσμη συνοψίζεται όλη η αισθητική του γάμου, και γιατί ουρά φιλενάδων και συγγενών θα ξεμαλλιαστεί για να αρπάξει την εν λόγω ανθοδέσμη!

Το άρθρο μας θα χωριστεί σε τρείς κατηγορίες που θα αναλύσουμε σε επόμενα tribute άρθρα. Εδώ θα σας παρέχουμε πληροφορίες εφ όλης της ύλης.

Αρχικά λοιπόν, τι πρέπει να προσέξουμε σε μια γαμήλια ανθοδέσμη:

Ποτέ, δεν ταιριάζουμε την ανθοδέσμη με το στολισμό, αντιθέτως ταιριάζουμε τον στολισμό με την ανθοδέσμη! Η ανθοδέσμη, πρέπει να ταιριάζει με το στυλ του γάμου και φυσικά του νυφικού! Οπότε, προσπαθήστε να οραματιστείτε, εν γένει την παρουσία σας ως νύφη και μετά να την εντάξετε στο σκηνικό, συσχετικά με την ανθοδέσμη. Περνάμε λοιπόν από το ειδικό στο γενικό.

Επιλέξτε καλύτερα, λουλούδια εποχής. Όχι μόνο γιατί θα τα βρείτε σε αφθονία πιο εύκολα και θα ταιριάζουν και καλύτερα με το γαμήλιο σκηνικό αλλά και επειδή θα μπορέσουν να διατηρηθούν καλύτερα κατά τη διάρκεια της τελετής. Τα καλοκαιρινά λουλούδια, ενδέχεται να αντέξουν καλύτερα σε έναν χειμερινό γάμο, αλλά τα χειμερινά, θα μαραθούν γρήγορα λόγω της ζέστης. Οπότε αυτό πρέπει να το έχετε στο νού σας κατά την επιλογή.

Αν σχεδιάζετε ανοιξιάτικο γάμο, δώστε μια ευκαιρία στα χιλιάδες αγριολούλουδα που φυτρώνουν. Μην ανησυχείτε, ο ανθοπώλης σας μπορεί να σας προμηθεύσει με τα συγκεκριμένα, αν του το ζητήσετε. Και γενικότερα εκμεταλλευτείτε τον φυσικό ανθοφόρο πλούτο της περιοχής (και εποχής) που θα παντρευτείτε, για να εγκλιματιστείτε καλύτερα και να δημιουργήσετε ένα matching σκηνικό.

Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε την ανθοδέσμη ουσιαστικά έχετε τρείς στυλιστικές επιλογές αναλόγως του στυλ του γάμου σας: boho, semi-formal, formal. Τι σημαίνει αυτό; Οτί αναλόγως του πως θα επιλέξετε να είναι το στυλ του γάμου σας, έτσι θα επιλέξετε και την ανθοδέσμη σας (και φυσικά αυτό συσχετικά με το νυφικό). Για παράδειγμα (αν και θα τα αναλύσουμε σε επόμενα άρθρα, stay tuned!) σε έναν μποχό γάμο, προτιμάτε μια ανθοδέσμη με μακρυά κλαδιά και φύλλα και μικρό-φυτά να πετάνε. Αντίθετα, στους πιο «επίσημους» γάμους, το μπουκέτο πρέπει να είναι πιο συμμαζεμένο, πιο επίσημο και δομημένο, επίσης συσχετικά με το νυφικό.

059bfb246ff2c880f8c5e358d045036d

Ωραία τα τριαντάφυλλα, αλλά κάπως μπανάλ. Ειδικά αυτός ο πεθαμένος συνδυασμός, με τριαντάφυλλο, αυτό το διακοσμητικό με τα άσπρα ανθάκια και λίγες πρασινάδες, είναι το πιο κλασσικό (και κατ’ εμέ, βαρετό) μπουκέτο που μπορείτε να επιλέξετε. Υπάρχουν άπειρα είδη λουλουδιών και φυτών, για να περιορίζεστε σε κάτι τόσο κλασσικό και συνηθισμένο. Εμπιστευτείτε έναν πιο «σύγχρονο» και μοντέρνο ανθοπώλη για να συζητήσετε μαζί του, το ζήτημα της διακόσμησης του γάμου και της παροχής ανθοδέσμης, δείξτε του το νυφικό σας και το που θα γίνει ο γάμος, ώστε να μπορέσει να σας βοηθήσει αποτελεσματικά!

Εννοείται πως τα μυρωδάτα κι ευωδιαστά λουλούδια είναι τέλεια, αλλά προσοχή στη σύνθεσή τους, γιατί μπορεί το αποτέλεσμα όλων αυτών των μυρωδάτων άνθεων, αρχικά να σας ζαλίσει και δεύτερον να μην είναι καθόλου ευχάριστο! Προσοχή λοιπόν στις μυρωδιές και πάλι συζητείστε το με έναν ειδικό.

Don’ts: Τα ψεύτικα λουλούδια, η χρυσόσκονη, οι πέρλες, τα στράς και τα λοιπά modifications που κολλάνε πάνω στα καημένα τα λουλούδια, που είναι τόσο 80s, που μπορώ να αυτοκτονήσω. Αντίθετα, τα φτερά πχ, παγωνιού μπορούν να υποστηριχτούν με γιγάντια προσοχή και με ανάλογη αναφορά στη διακόσμηση, αν και κυρίως υποστηρίζεται από τους boho γάμους. Τέλος, προσοχή στα έντονα χρώματα, πχ, κόκκινα τριαντάφυλλα που έρχονται σε αντίθεση με τα χρώματα του γάμου (λευκό, μπέζ) μπορεί να γίνει απίστευτα κίτς ο συνδυασμός.

 

Little Extra tip: Αποξηράνετε την ανθοδέσμη του γάμου σας, κρεμώντας την ανάποδα, σε σκοτεινό χώρο! Και έτσι μπορείτε να την κρατήσετε για πάντα!

By  Irene Theodosi