Η νυφική ανθοδέσμη έχει εξέχουσα σημασία αφού αποτελεί ένα από σημαντικότερα αξεσουάρ της νύφης. Με τις περισσότερες νύφες να επιλέγουν λουλούδια ανάλογα με την εποχή ή με τη διακόσμηση, τι θα έλεγες να κάνεις τη διαφορά με ένα μπουκέτο από αγριολούλουδα;

Από τη Μάρω Παρασκευούδη.

Λείριο το χαλκηδονικό ή κόκκινος κρίνος του Ολύμπου: αρχικά αυτό το λουλούδι ίσως να μην σου γεμίσει τα μάτι καθότι άγριο, όμως τα εντυπωσιακά γυρτά άνθη του θα κλέψουν σίγουρα τις εντυπώσεις! Ιδανικό για ένα χειμερινό γάμο.

Παρνασσία η ελοχαρής: το συναντάμε από την Σκανδιναβία μέχρι την Ελλάδα και την Ισπανία. Αν προτιμάς λιτή ανθοδέσμη, τότε αυτό το πολυετές φυτό είναι ιδανικό για εσένα. Ιδιαίτερα κομψό με λευκά πέταλα που δίνουν την εντύπωση του εύθραυστου.

Ευπατόριον το καννάβινον : το γένος eupatorium έχει πάρει το όνομα του από τον βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη Ευπάτορα, ο οποίος ήταν και βοτανολόγος. Σε χρώμα απαλό λιλά, είναι ιδανικό για έναν καλοκαιρινό/φθινοπωρινό γάμο καθώς ανθίζει από τον Ιούλιο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Pink Sorrel: αυτό το πανέμορφο λουλούδι σε μωβ χρώμα έχει εισαχθεί στη χώρα μας από τη Νότιο Αμερική.

9b921af4a313411b8cc32b8f631c28b4

Σατουρεία η ορεινή ή Winter Savory: η Σατουρεία η ορεινή είναι ένας μικρός θάμνος με πολλούς βλαστούς. Τα άνθη του είναι λευκά ή ρόδινα με μικρά πορφυρά στίγματα. Άλλο ένα λουλούδι ιδανικό για καλοκαιρινό/φθινοπωρινό γάμο καθώς ανθίζει από τα μέσα Ιουλίου έως Οκτώβριο.

Πλουμβάγο το ευρωπαίο: αυτό το φυτό με τα ροζ άνθη το βρίσκουμε κυρίως στη Μεσόγειο και την Κεντρική Ασία. Έχει κυρίως φαρμακευτική δράση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη σύνθεση μιας ανθοδέσμης.