Τα «ψιλά γράμματα» του γάμου…

Θυμάστε που στην ταινία “Bridesmaids” η νύφη εξαφανίζεται ξαφνικά την ημέρα του γάμου, κρύβεται από όλους και δεν μπορεί κανείς να την βρει; Κανείς, εκτός από την καλύτερή της φίλη, που την βρίσκει εντελώς απελπισμένη, για τα έξοδα που ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, τη μεταξύ τους σχέση που κλονίστηκε και ένα σωρό άλλες δυσκολίες, με τις οποίες κάθε νύφη έρχεται αντιμέτωπη όταν πρόκειται να παντρευτεί. Για να μην θέλετε κι εσείς να «ανοίξει η γη να σας καταπιεί» την ημέρα του γάμου σας, και για να προετοιμαστείτε κατάλληλα, ρίξτε μια ματιά στα «ψιλά γράμματα» του γάμου.

wedding facts noone tells 1

1.Πολλές νύφες έχουν την εντύπωση πως υπάρχει ένα άθικτο ξεχωριστό οικογενειακό κεφάλαιο αποκλειστικά για τον γάμο τους. Και πράγματι, το κεφάλαιο αυτό υπήρξε αρχικά, αλλά οι γονείς αποφάσισαν να το επενδύσουν στην μόρφωσή τους ή στις οικογενειακές ανάγκες που προέκυπταν κατά καιρούς. Εφόσον δεν πήγε χαμένο, μην απογοητεύεστε. Δείτε ρεαλιστικά τις δυνατότητές σας και αυτές των γονιών σας, και βγάλτε ένα budget που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στην εποχή. Μην ξεχνάτε, πως πάνω από όλα «ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον».

2.Μερικά πράγματα κοστίζουν πολύ ακριβά και απλώς δεν μπορούμε να το αποκτήσουμε. Αυτή είναι μια θεμελιώδης αρχή της ζωής, την οποία, όσο νωρίτερα εμπεδώσουμε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμαστε. Κι ενώ το ξέρουμε και πορευόμαστε αναλόγως, όταν έρχεται η ώρα του γάμου, πολλές νύφες το ξεχνάνε και ελπίζουν σε μια «εξαίρεση». Πρέπει απλώς να συμβιβαστείτε με την πραγματικότητα, όπως κάνατε σε όλη τη μέχρι τώρα ζωή σας, και να σχεδιάσετε τον γάμο των ονείρων σας με τα μέσα που διαθέτετε.

wedding facts noone tells 2

3.Η κουμπάρα και οι στενές σας φίλες αποκτούν ξαφνικά κι άλλες ιδιότητες. Ναι, θα είναι πάντα στο πλάι σας, έτοιμες να σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστεί, αλλά μην ξεχνάτε πως μπαίνουν σε επιπλέον έξοδα για εσάς, και πως έχουν κι εκείνες μια ζωή που συνεχίζεται παράλληλα. Είναι ο γάμος σας, αλλά η γη δεν γυρίζει αποκλειστικά γύρω από εσάς, γι’ αυτό μην απαιτείτε τίποτα από κανέναν, και μην πάρετε προσωπικά τυχόν παρεξηγήσεις που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών.

4.Είναι φυσικό να μην έχετε συνηθίσει να σας βλέπουν σχεδόν γυμνή την ώρα που αλλάζετε. Θα πρέπει όμως σιγά σιγά να εξοικειώνεστε με την ιδέα. Σε όλες τις πρόβες νυφικού και φυσικά την ημέρα του γάμου, θα αλλάξετε μπροστά σε αρκετό κόσμο, και μάλιστα θα υπάρξουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Ευκαιρία να συμφιλιωθείτε με το σώμα σας και να το απολαύσετε!

wedding facts noone tells 3

5.Η ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι είναι αναμενόμενη. Γιατί είναι πολλές οι ευθύνες, πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, πολλά τα  έξοδα κι άπειρες οι εκκρεμότητες. Είστε πολύ τυχεροί που έχετε ο ένας τον άλλο και τα μοιράζεστε όλα. Μεταξύ μας όμως, ξέρουμε πως ο γάμος είναι περισσότερο γυναικεία υπόθεση. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πρέπει να αφήσετε τον σύντροφό σας έξω από τη διαδικασία, αλλά ούτε να τον ζαλίζετε με λεπτομέρειες και ερωτήσεις για χρώματα που του είναι παντελώς άγνωστα!

wedding facts noone tells 4

Don’t forget: Δεν λένε πολλοί πως ο γάμος είναι ένα «ταξίδι»; Και μάλιστα το σημαντικότερο στη ζωή ενός ανθρώπου, αφού τη χωρίζει σε «πριν» και «μετά». Όπως σε όλα τα ταξίδια λοιπόν, έτσι κι εδώ μπορεί να δυσκολευτεί κανείς λίγο στη διαδρομή, να πέσει σε κενά αέρος, να ταλαιπωρηθεί από αντικειμενικές συνθήκες, να έχει καθυστερήσεις, να του συμβούν απρόοπτα. Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, γι’ αυτό και κανείς δεν τα συγκρατεί. Άλλωστε «τα ταξίδι είναι που μετράει».

Πηγή: marthastewartweddings.com

Από την Εύα Ανυφαντή