Αγαπημένη μας νύφη του κορωνοϊού, έχεις κουραστεί, βρίσκεσαι σε αδιέξοδο και δεν ξέρεις τι να κάνεις με τον γάμο που προετοίμαζες περίπου έναν χρόνο πριν με τόση όρεξη και ενθουσιασμό. Από το μυαλό σου περνούν εκατομμύριες σκέψεις και απορίες, σε πολλές από τις οποίες νιώθεις πως δεν έχεις την απάντηση. Ίσως όμως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να χαλαρώσεις, απαντώντας σε κάποιες από τις συνηθέστερες ερωτήσεις που σίγουρα έχεις θέσει επανειλημμένα στον εαυτό σου. 

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

Πότε να ξεκινήσω τις πρόβες για το νυφικό και πώς;

Βρισκόμενοι σε lockdown, καταλαβαίνεις πως τα ατελιέ και οι οίκοι νυφικών είναι κλειστοί – ελπίζοντας φυσικά πως πολύ σύντομα θα ανοίξουν. Παρ’όλ’αυτά, καλό είναι να κάνεις πρώτα μια έρευνα ώστε να καταλήξεις στα επικρατέστερα καταστήματα που θα ήθελες να επισκεφθείς υπό φυσιολογικές συνθήκες. Πλέον το υλικό στο διαδίκτυο είναι ανεξάντλητο, συνεπώς μπορείς να έχεις ακόμα και digitally μια εικόνα του κάθε οίκου, σχεδιαστή κλπ. Αν θέλεις, μπορείς να ψάξεις εδώ τους πιο premium οίκους και σχεδιαστές που σου συστήνουμε με κλειστά μάτια. Στη συνέχεια κι αφού κάνεις μια πρώτη επιλογή, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους ώστε να συζητήσετε το πώς θα μπορούσατε να προχωρήσετε. Πρότεινέ τους skype calls ή να σου στείλουν φωτογραφίες νυφικών που θα σε βοηθήσουν περισσότερο στην τελική επιλογή. Σκέψου πως έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε ο κορωνοϊός, οπότε σίγουρα όλα τα brands έχουν πάρει τα μέτρα τους, βρίσκοντας τρόπους και νέες φόρμουλες για να εξυπηρετήσουν τις brides-to-be με αμεσότητα και φυσικά ασφάλεια.                                                   

Τι γίνεται με τα προσκλητήρια;

Τα save-the-dates είναι μια πολύ ευφυής ιδέα για να ειδοποιήσετε τους καλεσμένους σας πριν να φύγει με ταχυδρομείο το «επίσημο»προσκλητήριο. Στείλετε την ειδοποίηση 4 με 5 μήνες πριν από το γεγονός και η συμβουλή μας θα ήταν να κρατήστε τα προσκλητήριά σας μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν για οποιοδήποτε λόγο επιμένετε να τα στείλετε, προνοήστε και βάλετε μια υποσημείωση που θα περιλαμβάνει την πιθανότητα της ακύρωσης λόγω κορωνοϊού αλλά όσο πιο fun γίνεται. Αν πάλι τα έχετε ήδη στείλει, περιμένετε να δείτε πώς θα είναι τα πράγματα έναν μήνα πριν από τον γάμο και σύμφωνα με το τι θα ισχύει τότε, θα πρέπει να πράξετε άμεσα. 

Πώς θα ξε-καλέσω καλεσμένους σε περίπτωση που υπάρχει πλαφόν στην guestlist; 

Τα πράγματα είναι απλά! Πίστεψέ μας, όλοι έχουν επίγνωση της κατάστασης και σε καμία περίπτωση δεν θα παρεξηγηθούν. Το τηλέφωνο όμως είναι μονόδρομος! Ένα μήνυμα ή ένα e-mail ίσως φανεί κάπως απρόσωπο, γι’αυτό οφείλετε να καλέσετε όλους εκείνους που δεν θα καταφέρουν να είναι μαζί σας την ημέρα του γάμου σας. Πείτε πραγματικά αυτό που αισθάνεστε και δεσμευθείτε σε μία συνάντηση, όταν ο καιρός (και ο κορωνοϊός) σας το επιτρέψει. Φυσικά, όλοι οι καλεσμένοι είτε παρευρεθούν, είτε όχι πρέπει να λάβουν ασυζητητί την μπομπονιέρα του γάμου σας, κι αν θέλετε και κάποιες φωτογραφίες από την ημέρα. 

Photo by Katelyn MacMillan on Unsplash

Χρειάζεται να προσλάβω κάποιον wedding planner, ο οποίος θα αναλάβει τις αλλαγές;

Αν νιώθεις πως το έχεις ανάγκη, καθώς δεν μπορείς να διαχειριστείς την κάθε αλλαγή και προτιμάς να σας δοθούν περισσότερες διέξοδοι, τότε εννοείται πως πρέπει να προσλάβεις έναν ειδικό. Μην ξεχνάς πως πολλοί wedding planners προσφέρουν την υπηρεσία του one-day coordination, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να τους προσλάβετε για να έχουν την επίβλεψη της τελικής ημέρας. Σε κάθε περίπτωση μια συζήτηση με έναν ειδικό στο θέμα, θα σου λύσει τις απορίες, θα σου δώσει λύσεις που δεν είχες σκεφτεί και θα σου προσφέρει την ηρεμία που τόσο χρειάζεσαι αυτή την περίοδο. 

Να αναβάλω τον γάμο μου;

Η απαντησή μας είναι όχι! Είναι κάτι που το περίμενες τόσο καιρό – ειδικά τα couples-to-be που ανέβαλαν ήδη μια φορά τον γάμο τους – και σου αξίζει να αποκτήσεις την ημέρα που είχες ονειρευτεί ανεξάρτητα με το πόσοι καλεσμένοι θα μπορούν να είναι μαζί σας. Το σημαντικό είναι να σκεφτείτε και οι δύο γιατί το κάνετε. Είναι η δική σας στιγμή! Η στιγμή που θα ενώσετε για πάντα τις ζωές σας, που θα ξεκινήσετε μαζί τη νέα κοινή σας πορεία. Κανένας κορωνοϊός δεν θα καταφέρει να αλλάξει τα σχέδιά σας γιατί η αγάπη σας είναι πιο δυνατή. Μην το ξεχνάς αυτό! Έτσι λοιπόν είτε ο γάμος σας περιλαμβάνει 5-20-50 καλεσμένους, εκκλησία, δεξίωση, είτε όχι, θα πραγματοποιηθεί και θα είναι μαγικός! Γιατί θα είναι αποκλειστικά και μόνο για εσάς τους δύο!

Must Read:

Γάμος την εποχή του κορωνοϊού: Τελικά, να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

Οι 10 πιο ενοχλητικές ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνετε στην post-covid νύφη του φετινού καλοκαιριού

«Και έζησαν αυτοί καλά»… μετά την πανδημία! Τι μέλλει γενέσθαι για τους γάμους

Most Popular:

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον πολιτικό γάμο!

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.