Η προσωπικότητα, η αύρα και οι επιθυμίες κάθε γυναίκας, αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές που οδηγούν την Αιμιλία Κρητικού σε κάθε της δημιουργία. Κομψότητα, ακριβής εφαρμογή, λιτές γραμμές και ποιότητα, είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες που διέπουν οτιδήποτε σχεδιάζει, από τις βραδινές τουαλέτες και τα Cocktail σύνολα μέχρι τις sur mesure δημιουργίες.

Πριν λίγο καιρό μας μίλησε για τη νέα της νυφική συλλογή, τώρα ζητήσαμε τις πολύτιμες συμβουλές της για το ντύσιμο της κουμπάρας και της καλεσμένης σε καλοκαιρινό γάμο, στα οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Ισχύει τελικά ο άγραφος νόμος που απαγορεύει στη κουμπάρα και τις καλεσμένες σε έναν γάμο να φορέσουν λευκό;

Ω ναι! Αν και δεν αγαπώ τους κανόνες γενικά, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος είναι απαράβατος. Το λευκό και όλες οι συγγενείς αποχρώσεις του, όπως το εκρού και το παστέλ ροζ, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη χρωματική παλέτα της νύφης.

yes i do aimilia kritikou 1

Ακούγοντας κανείς πως οι δημιουργίες σου είναι sur mesure μπορεί να φοβάται πως δεν είναι προσιτές. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Όταν η πολυτέλεια γίνεται προσιτή, κάθε γυναίκα μπορεί να την αγγίξει, παρότι διανύουμε μια οικονομικά δύσκολη περίοδο. Έτσι, παρατηρείται μία σημαντική στροφή στην ποιότητα από τη σύγχρονη Ελληνίδα, η οποία επιλέγει λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν αλλά υψηλής ποιότητας διαχρονικά κομμάτια.

yes i do aimilia kritikou 4

Ποια υφάσματα και χρώματα προτείνεις σε μια γυναίκα που είναι καλεσμένη σε καλοκαιρινό γάμο φέτος και γιατί;

Αγαπώ τη δαντέλα και το μετάξι και πιστεύω ότι είναι μία εξαιρετική επιλογή για το φόρεμα της κουμπάρας. Όσον αφορά τα χρώματα, αυτό έχει να κάνει με την κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Επιλέγουμε χρώματα που της ταιριάζουν και αναδεικνύουν τη φυσική της ομορφιά, αποφεύγοντας τις υπερβολές.

yes i do aimilia kritikou 5

Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέξει το ντύσιμο και το στυλ της η κουμπάρα και ποια η καλεσμένη ενός γάμου;

Γενικά έχω μία βασική αρχή: Όσο πιο προσεγμένη και περιποιημένη είναι η εμφάνισή μας σε ένα γάμο τόσο περισσότερο τιμούμε το ζευγάρι.Το στυλ του γάμου επίσης είναι σημαντικό, γιατί άλλο ένας επίσημος γάμος σε ένα VIP κτήμα, άλλο ένας γάμος σε ένα ρομαντικό ξωκλήσι σε στενό κύκλο και άλλο ένας γάμος σε κάποιο νησί με το κύμα στα βήματά μας.Η κουμπάρα, είναι το αμέσως επόμενο πρόσωπο που θα τραβήξει την προσοχή μετά τη νύφη και το γαμπρό. Δεδομένου ότι λειτουργεί ως δορυφόρος εκείνη την ημέρα, οφείλει να είναι κομψή και περιποιημένη χωρίς να προσπαθεί να κλέψει την παράσταση με ακραίες εκκεντρικότητες και πολύ σέξι επιλογές.

yes i do aimilia kritkou 2

Do & Don’t tips by Aimilia Kritikou

Do: κομψή, προσεγμένη και περιποιημένη εμφάνιση

Don’ts :

-Πολύ προκλητική εμφάνιση

-Υπέρ του δέοντος απλά ή εκκεντρικά φορέματα

-Μια εμφάνιση εκτός του συνολικού ύφους του γάμου, επίσης αποτελεί ατόπημα.Φανταστείτε να εμφανιστείτε με ένα βαρύ αυστηρό φόρεμα σε έναν Boho καλοκαιρινό γάμο σε νησί όπου θα ακολουθήσει beach party…. Ουπς!

yes i do aimilia kritkou 3

Yes I do Smart tip – Wardrobe Makeover: Μην ξεχνάτε πως η σχεδιάστρια Αιμιλία Κρητικού μπορεί να σας προτείνει τρόπους να ξαναδώσετε ζωή σε ξεχασμένα αλλά αγαπημένα ρούχα της γκαρνταρόμπας σας.

aimilia

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 210 80 77 292

Website: www.aimilia.gr

Facebook: Aimilia-Kritikou-Atelier

Instagram: @aimiliakritikouatelier

Από την Εύα Ανυφαντή