Σε πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian, διαβάσαμε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν μελλόνυμφοι που ζητούν από τους καλεσμένους τους να παρευρεθούν στον γάμο τους στις 5:30 το πρωί. Απαιτούν από αυτούς να ταξιδέψουν σε διαφορετική χώρα. Θέλουν όλοι οι καλεσμένοι να φοράνε ροζ. Μέχρι που έφτασαν να επιβάλλουν στις παρανύφους να χάσουν κιλά για τις φωτογραφίες (!). Γιατί οι weds-to-be πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα στις παράλογες απαιτήσεις; Στην χώρα μας μπορεί κάποια δεδομένα να αλλάζουν καθώς υπάρχουν έθιμα που θέτουν διαφορετικούς κανόνες, αλλά στο κυνήγι της υπερβολής, οι επιλογές του ζευγαριού φέρνουν και εδώ συχνά-πυκνά τους καλεσμένους σε δύσκολη θέση.

Όλα του γάμου παράλογα…

Ας πάρουμε για παράδειγμα τους γάμους σε νησιά. Απίστευτα ρομαντικοί, ιδιαίτερα κινηματογραφικοί, τόσο μα τόσο instagrammable. Και ευκαιρία για μια μίνι απόδραση από την πόλη; Σίγουρα, αλλά υπό όρους. Όσο και αν σας αγαπούν οι καλεσμένοι σας, δεν είναι και τόσο ευγενικό να τους ζητάτε να ξοδέψουν όχι μόνο επιπλέον χρόνο, αλλά και αρκετό χρήμα για να βρεθούν στον ιδανικό για εσάς γαμήλιο προορισμό. Μεταφορά, διαμονή, διατροφή και δώρο γάμου είναι μόνο μερικά από τα έξοδα που θα πρέπει να καλύψουν. Οπότε, μάλλον θα πρέπει να έχετε προνοήσει για την ανάληψη μέρους των εξόδων.

Destination wedding ή μήπως όχι;

Ειδική μνεία στα παράλογα του γάμου θα πρέπει να γίνει και στην επιβολή συγκεκριμένου dress code. Μπορεί η εικόνα που έχετε για τον γάμο σας να μη συνάδει με πολλές από τις δυνητικές ενδυματολογικές επιλογές των καλεσμένων σας. Παρόλα αυτά, είναι κάπως αγενές να επιβάλλετε σε κάποιον το τι ρούχα θα φορέσει.

Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι καλεσμένοι σας;

Η εμπειρία που έχουμε, πλέον, από τους γάμους μάς δείχνει ότι πολλά ζευγάρια απλώς υπερεκτιμούν το πόσο χαρούμενους κάνει τους άλλους ο… δικός τους γάμος! Αυτή η πολλές φορές λανθασμένη εκτίμηση, είναι που κάνει «εύκολες» τις παράλογες γαμήλιες απαιτήσεις από τους καλεσμένους. Αν οργανώνετε τον γάμο σας αυτή την περίοδο, να έχετε πάντα κατά νου ότι η παρουσία των καλεσμένων σας δεν είναι υποχρεωτική, αλλά καθαρά προσωπική τους επιλογή. Οπότε αφήστε τους ελεύθερους να αποφασίσουν αν και, κυρίως, πώς θα έρθουν.

Με πληροφορίες από: The Guardian

Διαβάστε επίσης…